RYANAIR - 28

• 37 209
  • 754
  •   1
Отговори
# 735
  • София
Няма ограничения за течности в бебешка чанта. И няколко бурканчета по 200 мл с пюрета, и сокчета сме носили. С чекирана количка до стълбата,  получаване на багажника лента.

# 736
Много, много благодаря за изчерпателните отговори!

# 737
Много се съобразявам с багажа след като на едно летище ме пратиха да пусна на багаж голяма хартиена торба с покупка от летището или да доплатя близо 50 евро. И това си случва при бординга - къде да се връща човек....

# 738
Аз съм от тези дето до сантиметър спазват, все си мисля, че ниско тарифните много се заяждат и да е сигурно.

Ние си взимаме 3 cabin bags обикновено, а сме 4ма. Винаги ни стига багажа за около седмица. Но много ме дразни, че с тях върви и приоритет - поне така излиза като го плащаш. Но понеже 4тия (дете) е без cabin bag и съответно без приоритет, всички чакаме и не влизаме с приоритет. Питах ги Раян, как може да продават приоритет след като се вижда, че има деца, които явно трябва да са със семействата си.

То реално не взимаме заради приоритета, така че все едно, ще си почакаме. не е проблем. Но е дразнещо, защото продават нещо, което по техните правила не могат да предоставят и това е ясно още при заупуването. И какво става ако съм със приоритет и няма място за багажа ми, понеже например хора без приоритет са си сложили раниците в багажника (напоследък все по често виждам такива случаи, доста нагло, но персоналът няма възможност да проконтролират всяка простотия уви).

# 739
  • София
Ако съм с приоритет и видя "раничка" горе , казвам да си я вземат и си слагам куфара. Иначе винаги си слагам раницата в краката

# 740
Ако съм с приоритет и видя "раничка" горе , казвам да си я вземат и си слагам куфара. Иначе винаги си слагам раницата в краката
Аз направо бих я свалила долу и на когото е - той да се оправя. Аман от наглеци!

# 741
Аз не разбирам защо някои хора държат на всяка цена раницата им да бъде горе. Разбира се е откровено нагло при полети с Ryanair, където изрично се казва, че горе е за приоритетните, но и по принцип на полети на Austrian Airlines примерно съм виждала хора, които вече ще си разпокъсат раницата само и само да я натирят горе, вместо да си я поставят в краката. Може би аз съм откачалка, но предпочитам да си е до мен. 😁

Иначе наистина се надявам, че няма райънеърците да ми се озъбят за този половин сантиметър в повечко, който споменах, или поне ще ми позволят да си го "натисна" обратно в кутийката. Дори не е опит за хитринка от моя страна, а просто отчаяние с тези изисквания. Наистина е мега трудно да се намери чанта, която все пак побира някакви дрехи и е в абсолютно точните пропорции, но и все пак струва нормални пари, въпреки че всеки залага различно значение в "нормални пари". Аз съветвам хората, които тепърва гледат за безплатен ръчен багаж за Ryanair да си отварят очите добре при закупуване, защото много компании си промотират раници и куфари, че уж покриват до сантиметър изискванията, но много често я твърда дръжка, я нещо друго пропускат да вземат под внимание в сантиметрите, които отчитат на сайта си.

Последна редакция: ср, 07 май 2025, 18:04 от Oliboo

# 742
Не се палете толкова, има хора които си плащат приоритет/кабинен багаж и си слагат раницата горе.

Не е работа на пътниците да свалят нечия чанта.

# 743
# 744
  • София
Аз си взех този сак от Декатлон, който е с точните размери. Доста неща събрах. Единствено не е за много обикаляне с него, защото е с една презрамка. На полета имаше поне трима с този сак Simple Smile Не са ни проверявали
https://www.decathlon.bg/p/324098-191954-sporten-sak-essential-20-l-sin.html

# 745
Здравейте,  полетът ми беше София-Пиза. Излетя навреме, но вместо да кацне на Пизанското летище, кацна на летище Филмичино до Рим. Обясниха ни, че е поради лоши метеорогични условия. Филмичино е на 4 часа път с автобус от Пиза! Осигуриха ни трансфер до Пиза с автобус, който обаче чакахме 3 часа да дойде.. Представяте си - 3 часа чакане на летище Филмичино +4 часа път с автобус до Пиза. Имам ли право да пусна оплакване до Раянеър за цялото това забавяне до крайната точка?

# 746
Щом е поради лоши метеорологични условия- не.

# 747
  • на малък остров в океана
Не пречи да опитате, но най-вероятно няма да ви дадат обещетение. И на мен ми се случвало подобно нещо -заради мъгла вместо в Дъблин кацнахме в Белфаст. И ние чакахме 2-3 часа да пратят автобуси. И после още 2 часа до Дъблин. А оттам пътувахме за Корк. Въобще пропътувахме целия остров от север на юг тогава. Цял ден в самолети и автобуси.
И заради мъглата не ми уважиха искането за обезщетение.

# 748
Когато причината е метеорологична, нямате право на компенсации, така че няма и смисъл от подаване на оплакване. И летището се казва Фиумичино (Fiumicino) Wink Идва от fiume (река), с умалително - fiumicino (малка рекичка), не идва от “филми” Wink

Последна редакция: чт, 08 май 2025, 00:44 от diziler

# 749
ако не е по вина на авиокомпанията - лошо време, стачки, вулкани, война - няма обезщетение.

Общи условия

Активация на акаунт