Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №32

• 40 202
  • 741
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Изкарах две настинки.
Въздуха си е същия - софийски. Аз нося шапки, че се пазя от невралгия.
Нощем че се потя повечко, то е ясно, ама досега не е било косата ми да е толкова ужасна сутринта.

# 136
Първо разреди миенето, защото колкото по-често я миеш толова по-мазна става. Между миенето ползвай сух шампоан и хубаво разресвай. Тези са най-добрите за мен

# 137
При момичетата за редовния цикъл има значение храненето. Ако пазят диети или се хранят нередовно е нормално се получават отклонения в цикъла. В днешно време, вероятно и стресът оказва влияние.
Лично аз нямам спомен да съм си следила, дали ми е редовен или не...пишех в едно календарче, но май беше до там. Никой не ми го искаше.

Rockstar, ако си сменяла шампоан наскоро...при мен се получава така при натрупване и трябва да редувам шампоаните. Обикновенно купувам за суха коса, хидратиращи и разни такива, но при 4-5то измиване трябва да сменя, иначе косата ми става с мазни корени и сухи краища. Дано да е от това, де...

Мацки, от 1 седмица такова ниско кръвно имам, че ме боли главата....както преди години ми е- 90/60 или 100/70...нямам никакво обяснение за това кръвно, какво и как се случва с него. А уж ми беше по-към високо...тези хормони ще ме довършат.

# 138
  • София
За цикъла при младите момичета- прочетете за добавката пикозитол/ сайкъл баланс... Има и с други наименования.
Миоинозитол не се ли приема при ИР и поликистозни яйчници?
Ena123, би ли пуснала линк към темата за тийнейджърките? Макар, че там едва ли се дискутират единствено проблемите с цикъла.
Ще се радвам за повече информация и за терапията с етеричните масла.

# 139
За цикъла при младите момичета- прочетете за добавката пикозитол/ сайкъл баланс... Има и с други наименования.
Миоинозитол не се ли приема при ИР и поликистозни яйчници?
Прочети упътването. Ако си спомняш и в тази тема дами са споделяли, че такава добавка им е изписвана за регулиране на цикъла... или, че след почването ѝ цикълът им е станал редовен.

# 140
Мили дами с момичета, ето я темата за тях
https://bg-mam.ma/t/1694886

От два дни се чудя грешно ли отварям нещо../

# 141
  • София
Мерси second! Изчетох цялата последна тема Пубертетът при момичетата над 14 и думата “цикъл” не видях, както и предположих. Дискутират се най-вече поведенческите промени при девойките (очевидно нашият проблем не е често срещан), но ще се престраша да си задам въпроса все пак. Благодаря на всички, които се включиха тук с полезни съвети!

# 142
Ами то в тези теми е накъдето се люшне общото говорене:-)

# 143
Мерси second! Изчетох цялата последна тема Пубертетът при момичетата над 14 и думата “цикъл” не видях, както и предположих. Дискутират се най-вече поведенческите промени при девойките (очевидно нашият проблем не е често срещан), но ще се престраша да си задам въпроса все пак. Благодаря на всички, които се включиха тук с полезни съвети!

Попитайте. Имаше и за цикъла преди време, не помня в коя тема. Но както питахте тук, така питайте и там.

# 144
  • София
Аз бях с нередовен цикъл 10 години след като ми дойде. Случвало се е да го няма 6 месеца, в същото време се е случвало и да е много продължителен. Майка ми ме е водила на лекари и те казваха, че като започна да водя полов живот ще се оправи. Горе-долу така стана, въпреки че си беше доста дълъг, на около 40-45 дни, чак докато родих първото ми дете. Но бях изключение и със СПКЯ, повечето ми приятелки имаха сравнително редовен цикъл. В днешно време не знам как се процедира.

# 145
  • София
Този път да се включа по темата.
Днес бях на гинеколог заради продължително зацапване след цикъл. (за първи път). Каза, че било съвсем нормално за ЕГН-то (набор 77). Каза, че не вижда нужда да се пускат хормони, защото няма да покажат нещо необичайно за възрастта. Също да се радвам, че на 47 имам цикъл, защото повечето жени нямали. Спирал най-вече от стрес по-рано. Опитах се да възразя, че имам познати на 50+ с редовен цикъл, но той се засмя и каза, че това са изключения от тенденциите.😯.
Вечерната иглика я препоръча за ПМС, а не за регулиране на цикъла и хормоните.
На кой колкото му е писано да си го има - не можеш да го удължиш май.
Нещо споменавали ли са ви за големината на яйчниците? С възрастта размерите им намаляват май.

# 146
  • Пловдив
При мен пък вечерната иглика ми засилва ПМС. Три пъти съм пробвала и всеки път се обострят симптомите.

# 147
Нещо споменавали ли са ви за големината на яйчниците? С възрастта размерите им намаляват май.
Да, моите на последния преглед бяха съвсем "изсъхнали" според сладкодумната докторка. Това не пречи да си имам М със завидни количества, само дето е от време навреме. (50г).
Поради хормони (вероятно недостатъчни), сега докато ми дойде се мъчи цяла седмица прикапва.

# 148
И при мен яйчниците са ,, намалели, но имах и фоликолярна киста.Най много ме мъчи зацапване преди след цикъл и тревожност. И аз съм на 47.

# 149
  • София
И при мен яйчниците са ,, намалели, но имах и фоликолярна киста.Най много ме мъчи зацапване преди след цикъл и тревожност. И аз съм на 47.
Аз от две години може би вече започвам цикъла със зацапване за 1-2-3 дни и после си идва нормално и продължава още 5. Казах тогава на лекарката, искаше да пия дуфастон, но реших, че не ми пречи и така си карам. Но сега след цикъла от 6 дни зацапването продължи още 13 дни. Даже си мисля, че към 9-тия от тях си премина в нов цикъл, защото вече не беше зацапване. Док. каза да не го броя за цикъл, ами да си гледам първия ден от нормалния такъв. Сега лигавицата беше удебелена и каза да го очаквам в рамките на седмица. Луда работа. Дано да е било еднократно. Много стрес ми се насъбра последните месеци.Sad

Общи условия

Активация на акаунт