Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №32

• 40 133
  • 741
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Близка приятелка на 54, която редовно тича от няколко години и участва в маратони сподели, че на 51 й е спрял цикъла за няколко месеца и тя е помислила, че приключва и после е започнал отново да идва като по часовник, без аномалии вече 3 години. Странна работа.
Преди 3 дни се обадих на друга приятелка да й честитя 48-мия рожден ден (живее в чужбина) и тя ме изненада, че има и друго за честитене -новородено бебе:). А голямото й дете е на 3 г.😉. Интересно ми е дали активният спорт удължава цикъла и регулира хормоните?

# 481
По всяка вероятност децата не са заченати естествено. На 48 - почти сигурно с донорска яйцеклетка.

# 482
Е, ако има цикъл, винаги е възможно.
Моята гинеколожка ми разправи случай за нейна пациентка на 49, която дошла след 4 месечна пауза в цикъла за потвърждение, че вече е в менопауза. Е, да ама се видяло бебе на ехографа. И тя казала - не е възможно! Докторката я питала - кое не е възможно - цикъл имаш ли? -имам. -мъж имаш ли? - имам. Ми тогава?! Satisfied

# 483
  • София
По всяка вероятност децата не са заченати естествено. На 48 - почти сигурно с донорска яйцеклетка.
За първото не знам, но второто е било чиста случайност и изненада. Преди първото години се бореха да имат дете и предполагам, че изобщо не са се “предпазвали” никога. Затова са се решили да го задържат.

# 484
А моята за 51 годишна, забременяла в период без цикъл. Сега е на 54, детето на 3.

# 485
Ужас... Какво говорите?

Да отивам за тест?
Днес ми е 53-ти ден, като вече подобрявам рекорда си по закъснение, който е само веднъж - 50 дни.

# 486
Ужас... Какво говорите?

Да отивам за тест?
Днес ми е 53-ти ден, като вече подобрявам рекорда си по закъснение, който е само веднъж - 50 дни.
Отивай, отивай... Wink

# 487
  • Стара Загора
Е, нали точно заради това навремето последните деца, родени от майката на късна възраст са ги наричали "изтърсаци". Заради "изтърсването" на утробата от последните си яйцеклетки. Може да не са го разбирали напълно процесът, но са били на прав път в разсъжденията си.

# 488
"Изтърсак" в смисъл на последно дете, не на яйцеклетка.
И не е задължително майката да е била възрастна.

# 489
  • София
Аз пък го разбирам като  непланувано или в по-редки случаи планувано последно дете с доста голяма разлика от другите деца в семейството. (“изтърсило се е неочаквано”) Т.е, предполага се, че майката не е първа младост.😉, но не е задължително и да е на 50.

# 490
  • Стара Загора
От прабаба ми я знам историята. Изтърсвала се утробата, казваше тя и именно това влагаше в думите си, че в последния възможен момент много жени забременяват неочаквано.

# 491
Аз като имах смущения АГ то ми вика няма кисти, няма миоми, намо бременност и аз се смея. И тя ми вика не се смей - и ми разказа случая за ноборката. Та после като ми закъснееше въобще не ми беше смешно! Blush

# 492
И аз търчах да купувам тест за бременност един неделен следобед. Изведнъж ме осени идеята, че може да не е предменопауза....Едни от най-дългите 15 минути в живота ми бяха това - докато купя теста и го направя..

# 493
  • София
Докато има цикъл и мъж...винаги има такава вероятност. За съжаление.

# 494
Докато има цикъл и мъж...винаги има такава вероятност. За съжаление.
Ама се случвало и в периодите без цикъл 🤣

Общи условия

Активация на акаунт