Априлче 2025г./тема 6/

• 30 078
  • 756
  •   1
Отговори
# 330
Капки за очи, които са перфектни за бременни са Артелак Ектоин, иначе в момента съм с Рогодекс, но и аз ще си взема Артелак Ектоин 🤗

# 331
Трябва ли задължително да се минава през очен лекар?
Аз имам малък диоптер 0,5 и астигматизъм, но при разговор с личната лекарка каза, че няма проблем за раждането. Била съм точно два пъти през живота си на офтамолог 😃 освен да питам АГ

# 332
Аз също съм с малък диоптер, но няма да ходя на офталмолог. 😁 Трудно фокусирам надалече 😅

# 333
Мисля, че има значение и очното налягане, не само диоптъра. Аз съм само астигматизъм, но 2 и нещо на 3 и нещо.

# 334
Допитвам се и аз за офталмолога, защото не съм ходила, но не пречи да отида. Да живее ДЗО 😂 Иначе не нося очила, мисля, че имам някакъв диоптър, но беше под 1, та, не нося очила, за да не го увелича 😂
Чета Ви редовно и се засилих към Лидъл. Накупих доста неща. Единствено се чудя дали някога ще ги облечем 😂 Толкова много дрехи купих …

# 335
На мен още като малка ми бяха казали, че няма да мога да родя естествено, заради високия диоптър или заради далекогледството, имам и  силен астигматизъм. Бях под 18 и изобщо не се замислях тогава. Но все пак технологиите напредват и ако имах възможност за естествено щях да посетя и очния за консултация.
Мисля, че ако имате малък диоптър не е проблем естественото раждане. Според мен е заради големия диоптър и очното напрежение няма да издържи на напъните. Дано не говоря глупости, ако някой вече се е консултирал, нека сподели 🙂.

Да споделя, отказах се да ходя често на очен, защото веднъж бях попаднала на една супер незаинтересована лекарка. И едва ли не ми каза да махна очилата, и че няма смисъл да ходя на очен, защото няма да се подобря. Само не ми каза, да си прекъсна и живота. Работя с компютри и без очила съм неработоспособна. Тогава бях толкова разочарована, че почнах все по- рядко да посещавам очен лекар.

# 336
Аз съм с диоптър 5 на двете очи. Моят очен лекар, каза, че е имала случай на естествено раждане, при което на едното око от 5 е отишъл на 10, на другото мисля, че беше станал 7. На практика окото с 10 нищо не виждаш. Още тогава каза, че просто е немислимо да рискувам.

# 337
Аз съм точно като Пълнолуние - само астигматизъм, 2 и 3. Док каза, че не е голям, но да ида и заради очното налягане. Чудя се къде да отида, мисля Вижън, ако изобщо им се занимава с такива неща.

# 338
Аз също съм с малък диоптър под 1, както и с астигматизъм( голям),затова съм с очила. Важно е очното налягане, мен аг ме прати на преглед.

# 339
Аз много исках да родя естествено първия път, а и сега. Първият път със седалищното така ме попариха, сега докторът каза, че пак е рисково и дори не стигнах до очен лекар заради диоптъра...но  това е положението...

# 340
Понеже аз се глася за секцио и мисля да пропусна очният. Иначе съм ходила в клиника Зора до The Mall при някакъв млад лекар и прегледа беше ок, но за препоръката за очила не съвсем. Иначе и аз нося очила от няколко години.

Чувалчето за спане от Lidl е хубаво, но зимно. 2.5 TOG е. Взех от роклята, но е леко ватирана. За есента ще е ок според мен, но знам ли и аз. И една пижамка.

# 341
  • Смолян
Понеже аз се глася за секцио и мисля да пропусна очният. Иначе съм ходила в клиника Зора до The Mall при някакъв млад лекар и прегледа беше ок, но за препоръката за очила не съвсем. Иначе и аз нося очила от няколко години.

Чувалчето за спане от Lidl е хубаво, но зимно. 2.5 TOG е. Взех от роклята, но е леко ватирана. За есента ще е ок според мен, но знам ли и аз. И една пижамка.
И аз взех рокля и ми се стори плътна, ама с момите и на есен може да стане с едно клинче, като туника.
Аз взех и блузи, тънки са и са идеални за май-юни в Смолян привечер, едно боди също и чорапи.😁

# 342
Здравейте, момичета, чета ви от няколко месеца, тъй като и аз нося априлче, но все не намирам подходящ момент да се включа.
Аз бях на очен преглед миналия месец, АГ ме прати, въпреки че съм с малък диоптър. Доколкото разбирам налягането е също много важно, не само диоптърът. Иначе преди бях -0,5, вече съм -1 диоптър, но пък налягането е окей, имам разрешение за естествено раждане.
Понеже тук съм чела мнения за кошарите на Чиполино, исках да ви кажа, че в Хиполенд има 20% намаление на кошарите им. Аз се възползвах, вчера поръчах Релакс Лен, днес пристигна. Като цяло ми хареса, малко ме притеснява колко ще издържи ципът, който държи второто ниво, но това е положението. Също се изнервих, че пишеше, че тази кошара не пристига с матрак, а пък в комплекта има нещо като матраче, което пише, че не трябва да се използва в комбинация с друг матрак. Аз не смятам да ползвам това, което е включено в комплекта, защото ми изглежда по-скоро като някаква подложка, а и така или иначе вече купихме на Магнифлекс.

# 343
wistfully, идеята е да не се слагат два матрака, т.е. да не се използва като подложка. Аз като поръчвах на Чиполино Релакс Лен Макадамия си пишеше, че трябва отделно да се закупи матрак 60/120 и си купихме на Магнифлекс Пиер Кардин. 🤗

# 344
Здравейте, какъв термометър сте си купили?
Ии какви дрешки сте взели, аз съм в чудене понеже април месец е от една страна топъл, от друга студен?

Общи условия

Активация на акаунт