Априлче 2025г./тема 6/

• 25 452
  • 756
  •   1
Отговори
# 705
Някоя от вас взела ли си е нещо подобно или имате ли намерение да купите нещо такова? Има ли нещо, което би помогнало за болката и въстановяването след раждането?

# 706
  • Варна
И при мен, на последния преглед някои показатели са 2 седмици напред, а обиколката на главата и корема си бяха точни за седмицата. И аз се изненадах малко, но не ми казаха да има нещо притеснително.
А някой да установява увеличено кървене от нос или венци. Аз съм на фраксипарин 0.3, но честно казано взех доста да разреждам инжекциите, а аспирина спрях още 31 седмица. Фраксито също се колебая дали да не го спирам, защото на последните кръвни ми излизаше разредена кръвта.
От две седмици някъде венците ми доста кървят, а тук от няколко дни и когато си издухвам носа пак има кръв. Дори преди малко се пръснах с прополис в носа и направо издухах доста кръв и от двете ноздри.

# 707
Всяка вечер като се издухвам имам доста кръв, а при венците не усещам промяна, те си кървят от самото начало.
Аз трябва да спирам също аспирина, но днес на феталната ми казаха в 34г.с да ги спра, последните дни честни казано го разредих

# 708
  • Русе
Не бих си взела,предния път нямах нужда и болка, а имах 5 см епизиотомия.

Това което върши работа   свещички Пр0ф3нид на 12 часа. Аз задължително ще си ги сложа в багажа!

Някоя от вас взела ли си е нещо подобно или имате ли намерение да купите нещо такова? Има ли нещо, което би помогнало за болката и въстановяването след раждането?

# 709
Момичета, привет отново!

Извинявайте, че пак питам, но никой не ми отговори - може би сте го коментирали по-рано.

Вие ваксинирахте ли се против коклюш?
Аз да.

# 710
  • Смолян
Здравейте на всички нови и “стари” мами в групата…
Имам един въпрос, който не знам защо изникна днес в мен, при условие че бях на ФМ миналата седмица в 32г.с+2дни , в описа от Феталната пиша степен на зрялост на плацента 2….
Сега се разрових, уж е нормално, но аз да си питам😄
Иначе бебето си е седмица напред, последно 2175гр на феталната, лекарката каза, че всичко е наред и да не я мисля плацентата , щом бебето върви напред, значи си върши работата.
На 07.03 съм при следящото АГ за преглед и болничен по майчинство , ще питам и нея, но и вас 😂
Напълно нормално да е вече втора степен. Моята в 34 също беше втора към трета, Беба към 2430 и доктора каза, че е перфектна и плацентата си върши работата и няма от какво да се притесняваме към момента. Ще следим кръвотока и как наддава. Вчера като ме привлече , че пак бях с болезнени контракции два дни каза, че всичко е перфектно и е наддала още, но не каза колко.

# 711
Момичета, днес бях на преглед влязох в 34 г.с. Моят АГ ми каза да започна да подготвям гърдите за кърмене като ги търкам след душ с влажна кърпа. Четох обаче, че това вече се отрича. Вие правите ли неща за гърдите си ?

# 712
  • Русе
Абсолютно притивопоказно. Недей, първо предизвиква контракции, второ е мъчително и излишно. След раждане мажи с кремче за зърна и при правилно засукване на бебето няма да имаш проблеми.

Явно твоята докторка чете учебници писани 70та година...

Момичета, днес бях на преглед влязох в 34 г.с. Моят АГ ми каза да започна да подготвям гърдите за кърмене като ги търкам след душ с влажна кърпа. Четох обаче, че това вече се отрича. Вие правите ли неща за гърдите си ?

# 713
Здравей, Цвете! От всичко, което съм изчела и гледала като лекции и материали, останах с впечатлението, че това вече се възприема като архаизъм. На последната лекция, на която бях консултантката по кърмене каза, че каквото и да правим като предварителни ритуали (търкане, шкуркане и т.н, което тя нарече “абсурдно”), ако бебето не засуче правилно, зърната ще се разранят, каквото и да правим. Или, най-важното било бебето да засуче правилно.
Прилагам слайд от лекцията. Имам и клипче, ако на някой му е интересно мога да изпратя по вайбър Simple Smile

# 714
Отживелица...с първото дете нищо не съм подготвяла,взех си крем за зърна и нещата се случиха естествено ..
Както писаха и контракции се получават от това ..няма смисъл 😊

# 715
Здравейте, момичета 🌸
Надявам се всички сте добре и се наслаждавате на прекрасното пролетно време 🍀
Знам, че съм специфичен казус, но да запитам има ли други от Вас, които имат отекли стъпала?
Слава Богу, за сега държа кръвното под контрол, но от време на време стъпалата ми стават като бухтички.
Меря кръвно … 110/70 😏
Та, исках да се допитам , възможно ли е просто да е едно от нормалните неразположения на бременността?
Благодаря Ви 🙏🍀

# 716
Напоследък и аз си чувствам крайниците я изтръпнали, я подути. Нямам други оплаквания и ще изчакам няколко дни до прегледа.да попитам.

# 717
Тази седмица и на мен ми бяха леко подути стъпалата, дори имах болка в петите. С повече
почивка на дивана се оправя малко положението.
Днес си правих изследвания и за първи път почти всичко е в норма. Но фибриногена ми е малко висок. Ще прикача снимка, предния месец ми изписаха Натаспин, но фибриногена беше по-малко като стойност тогава -5.46. Сега обаче се е вдигнал.

Това е от днес. АГ е в отпуск и чак в понеделник ще коментираме изследванията. Дали е важно това, да й пиша ли все пак?
Имам и затруднено дишане.

Последна редакция: пт, 07 мар 2025, 13:31 от miki8713

# 718
Благодаря Ви, момичета 🍀
miki, на мен фибриногена ми винаги е бил завишен. Мисля че само 1 месец излезе в норма. Но върви под 4,5. В лабораторията , в която ги правя изследванията реф. Стойност е до 4. Затова пише, че моят е завишен.
Пиши на АГ -то си. По-добре от колкото да го мислиш няколко дни. Аз, лично, не мисля, че имаш проблем, но не съм лекар.

# 719
Моят е доста завишен. Предполагам, че има някакъв възпалителен процес, който отчита тялото ми, защото и СРПто ми е 13. Нашар каза, че не я притеснява, Тончев каза, че няма какво да се направи в момента, така че слагам клексан и толкова.

Общи условия

Активация на акаунт