Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 40

• 28 403
  • 831
  •   1
Отговори
# 540
Ако сте ок 3 месеца да седи без наематели губите поне 3000лв. Всичко, което сте описали като стъпки трябва да го направите за кратко време. Отделно ако ще платите и на брокер комисионна са още загубени пари, затова трябва малко по- организирано. Казвайте и на брокерите каква е ситуацията( ако ще работите с брокер) и те също ще ви ориентират. Някои от тях си разбират от работата.

# 541
Ако сте ок 3 месеца да седи без наематели губите поне 3000лв. Всичко, което сте описали като стъпки трябва да го направите за кратко време. Отделно ако ще платите и на брокер комисионна са още загубени пари, затова трябва малко по- организирано. Казвайте и на брокерите каква е ситуацията( ако ще работите с брокер) и те също ще ви ориентират. Някои от тях си разбират от работата.
Тогава се променят сроковете по на 10 дни в същата последователност.
Още се чудя дали с брокер или без.Когато съм работил с брокер наемателите са били ок и са се задържали  около 5 г. Може и да е било случайност.

# 542
И аз съм на мнение, че по 1 месец да стои на даден наем е много. 2 седмици максимум на наемно ниво, то се вижда има ли обаждания, огледи.
И да искате, и да не искате брокери, те ще ви налазят, ще ви копират обявата, ще я пуснат, вашата обява ще се "удави" и отиде много назад в търсачката.
А на оглед като дойдат, като уж  наемателите, брокерите се опитват да снимат с телефон и пак пускат обявата.

Та трудно ще избягате от тях. Можете да пробвате в групите във ФБ, със забранени коментари и контакт само на лично. Без телефон, че иначе ще пропищите за много време напред.

Иначе ето линк към фирми за дървена дограма (трислойно дърво) със стъклопакет. Аз в едно жилище имам такава, първите ми сменени прозорци - с червено меранти. Фирмата, която ми ги прави, е сменяла дограмата и на Президентството.
 https://mikra-mk.com/products/wood-windows/
https://www.kambera.bg/info-windows/

# 543
Аз бих пуснала обяват като частно лице с предплатена карта и бих била ОК да плащам комисион на който доведе клиент. Но това с уговорката, че имам време и нерви да отговарям на 50-60 досадни безмислени обаждания на ден и също време всеки делничен ден около 17-19 да съм на място за огледи. За период от 1 седмица би следвало кошмарът да приключи и да имате договор. Локацията до Парк център в комбинация с нова сграда е супер търсена и на каквато и цена да го обявите в обсъждания диапазон, ще има интерес.
Също трябва да си предвидите ОК ли сте с чужденци, с адресна регистрация, със съдействие за локално паркиране.
Когато ви се обаждат брокери, също ги питайте на какъв етап от огледите са с клиентите си и готови ли са да донесат капаро още на огледа.
Също акцентирайте на таксата за вход - след като няма асансьор, предполагам няма и други екстри като градина, големи общи части и съответно таксата към етажната собственост е мижава.

Ако не ви се занимава с тези неща, може и с 1 брокер, но много ще ограничите потенциалните си кандидати и ще се забавите във времето.
P.S. в момента виждам само 1 обява за двустаен в Лозенец от собственик за 725 евро и седи от декември. Сами сметнете колко загуба е това да сложиш прекалено висока цена.

# 544
И аз съм на мнение, че по 1 месец да стои на даден наем е много. 2 седмици максимум на наемно ниво, то се вижда има ли обаждания, огледи.
И да искате, и да не искате брокери, те ще ви налазят, ще ви копират обявата, ще я пуснат, вашата обява ще се "удави" и отиде много назад в търсачката.
А на оглед като дойдат, като уж  наемателите, брокерите се опитват да снимат с телефон и пак пускат обявата.

Та трудно ще избягате от тях. Можете да пробвате в групите във ФБ, със забранени коментари и контакт само на лично. Без телефон, че иначе ще пропищите за много време напред.

Иначе ето линк към фирми за дървена дограма (трислойно дърво) със стъклопакет. Аз в едно жилище имам такава, първите ми сменени прозорци - с червено меранти. Фирмата, която ми ги прави, е сменяла дограмата и на Президентството.
 https://mikra-mk.com/products/wood-windows/
https://www.kambera.bg/info-windows/
Точно такива са но смърч.Тази фирма не се ангажира да ги изработи понеже са извити и овални.Но други се навиха и вече са сложени
По отношение на цената не съм привърженик на висока цена понеже трудно се отдава ,а и все пак наема трябва да се плаща,така ,че да е приемлив  за двама ( двойка ).
Сградата не е чисто нова,  а сторо нова строителство.

Последна редакция: пн, 03 мар 2025, 18:00 от Brodski1

# 545
  • в пералнята
Сложете една обява във фейсбук групите, без да си давате телефона и до няколко дни ще е наето Wink
Сравнително лесно може да си подберете наемателите и да се видите само с тези, които прецените.
Започнете от по-висока цена и ако се наложи, ще я свалите при по-сериозен интерес на място и симпатия.

# 546
Нали ви се гледат снимки. Да сложа за малко. То като го гледам стана леко открийте разликите, но доста работа си имаше. Завършихме го ремонта днес на малкия тристаен в центъра след погрома на момите.

[/spoiler]

Толкова от мен, надявам се следващия апартамент да мога да покажа след 2-3 месеца, че сега му почваме подовото. За момента съм много доволна от избора да го направим преходен. Много добре се получи, вече е шпаклован, готов за боя. Мисля ще имам място дори за биде в банята.

Последна редакция: вт, 04 мар 2025, 14:41 от drago_2008

# 547
  • София
Драго, хубаво е. Дано случите на читави наематели - да пазят и чистят редовно.

# 548
Любимите ми акцентни стени, свежо бяло и минималистично обзавеждане, но с мисъл и съчетано перфектно. Доста от мебелите са ми познати от Икеа и Юск, както и например дивана от старият ап. в Изток, но тук разликата е огромна в съчетаването и цветовия подбор. Личи си професионалната намеса. Дано бързо намерите хора, които плащат и пазят.

# 549
Драго, чудесно е! И изглежда нов, удобен и много уютен.
Дано новите наематели го усетят и пазят като техен дом!

# 550
drago_2008, благодаря за снимките! Всичко е супер, а най-любима ми е спалнята
със skylight-а и чудесната акцентна стена.
Пожелавам успех с намирането на точните наематели! Flowers Four Leaf Clover

Последна редакция: пн, 03 мар 2025, 21:31 от ellll

# 551
  • в пералнята
На мен много ми харесват тухлените стени и гредите. Много готино се е получило.

# 552
Много е красиво и интересно - модерна визия с привкус на английска къща. Предполагам, че бързо ще намерите наематели и дано бъдат такива, които да оценят прекрасното място което ще могат да обитават.

# 553
Благодаря много  на всички, дано наистина имаме късмет Simple Smile !

# 554
  • Бургас
Да, дано да не дойдат пак моми, дето ще лепят батерии с капчица!

Общи условия

Активация на акаунт