Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 40

• 28 307
  • 831
  •   1
Отговори
# 15
... пиано ...
ПиЯното е с друг смисъл Simple Smile (среден род, пило алкохол)
И аз да се разпиша. Мразя записването в новите теми.
Най-новите наематели по инициатива ми дадоха наема 1 седмица предварително. Едностайния за 950. Времето си върви.
Вторник ще трябва да сменям един бойлер. Първия Бош, дето протече (и най-стария, на около 8г). Явно и те не са нещо уау.

Едната наемателка, дето продадох самосиндикално реши, че ще ми дава само за сметките и последния месец си приспада депозита. Реших да не го правя на въпрос, че е супер читав човек. 6 месеца търпя огледи, без да каже гък. А след 7г е в състояние, все едно, че вчера е влязла.
Май каза, че почти сигурно си е намерила къде да бъде и ще се изнася края на месеца. Но може и да е при приятели.

И аз гласувах, че може да откупя, ако са купили нещо, като се има предвид бюро, или нещо такова. Случвало се е инцидентно.
Иначе, ако искат ТВ, а не е предвидено, не става.

# 16
В грешната тема сме за цената на квадрат. За момента 1700 Е/кв е утопична цена. В Ст.град 2400 Е, в Кръстова вада 3500 Е. Най-евтиното, което намерих да е на нормално място, беше Идел многостаен 136 кв.м. за 300 к евро. И в Овча купел мернах един строеж пред акт 16 за към 2160 Е/кв.м.
Та който търси на зелено за под наем в момента, не е лесно. Gogo1979, ти като имаш 2, защо ги къташ, пускай ги тук или в продажбите?

# 17
  • Варна
Joy  какво да кажа… след 2 чаши вино пиАното стана пиЯно. Че и два пъти съм го написала грешно… ужас 😂

ПиАно, хамак, барбарон… стана ясно какво имам предвид.

# 18
И аз съм с 2 чаши вино.
Не ми се пиеше, ама да се маха, че разтребвам.
1700 е безбожна цена.
5 години повтарям, че цените ще се вдигат, и се нахендрихме на цени от 2024.

Гледам в една съседна тема, готвят бойкот на веригите (хранителни стоки). Спекуланти ги наричат, капиталисти, търгаши, алчни.
Чудя се защо винаги за някои хора само последният по веригата е виновен.
Че на мен ми е 100 пъти по-добре да купувам и да давам под наем на цени от 2015.
Много се повишава напрежението между хората, злобата, омразата. Не е на добре.

# 19
Мерси за новата тема!
Гласувах с втория отговор. Принципно отдавам обзаведени, но сега при смяната на наемател, новия ме пита за микровълнова печка. Първоначално отказах, но после се замислих, че това си е уред, който младите ползват най-много за претопляне на храната. И му казах да си купи (одобрен модел от мен) като приспадне от наема.

# 20
Не влизам редовно, но се старая да ви следя.Искам да благодаря за отговора(от миналата тема) по повод решетките-стълбички водещи до 2ри етаж.Не съм се заглеждала до момента в такива имоти.
Гласувах с първа опция, но с последните наематели направих изключение и купих нещо допълнително, което поискаха за моя сметка, и по мой избор.Прецених, че ще бъде плюс и в бъдеще.Предупредени са, че нищо друго не трябва да ми искат.Купуват ако им трябва и си го изнасят.Преди това се подразних на огледите.Двама различни кандидати.Идват, одобряват и в единият случай ми заявяват да махна мебелите от спалнята, защото си имали.Видяли са снимките, изрично пише, че това е обзавеждането и така ще си остане.Да сме ги откарали някъде, мрън, мрън.Отказах и те се отказаха.В другият случай, имали си всичко.Оглеждаха дали няма да сместят още един диван, легло, не знам си какво.Също небрежно поискаха да откарам ''някъде'' мебелите.Пак не и те също се отказаха.

# 21
Ами като си имат, а не им е достатъчно мястото, да си ги продадат. Или .. те не могат, а ние трябва да можем Simple Smile

# 22
  • София
Да търсят необзаведени жилища. Не са много на пазара, но пък срещам обяви на полуобзаведени, които ще свършат работа на хора, които си имат мебели.

# 23
  • Варна
В едното ми жилище, където наемателите са от 4 години, сами си купиха микровълнова. Изобщо не са си отваряли устата аз да им купувам. Това е нещо евтино, малко и лесно преносимо. Те всъщност са си накупили още доста неща - гигантско бюро и геймърски стол, масичка за терасата, килимчета, кафемашина, стояща закачалка, етажерка за обувки, въпреки че в коридора има 3 големи шкафа за това. Просто те имат адски много. Сигурно има и още неща, които не съм видяла.
В другото жилище, където се смениха няколко наематели, никой не си сложи микровълнова.

# 24
  • Бургас
Моят отговор е нещо средно между 1 и 2, защото и в моите жилища има всичко, до комарниците. В случаите, в които не е имало - беше се счупила стара пералня, тръгнах да купувам нова, наемателите поискаха да си доплатят за харесан от тях модел, отказах. Купиха я те и ще си я вземат при изнасяне.

За Редута - и аз съм за 900-1200 двустаен, 700-900 едностаен. Много зависи от състоянието.

# 25
  • Варна
А, едни искаха да си донесат своя пералня. Казах, че моята нямам къде да я изнеса и ако искат, да си я сбутат в коридора (голям е), а да си вържат и използват тяхната. Не искаха. Предложиха да изнесат моята в някакъв техен склад на село. Отказах. И избрах други хора.

# 26
В едното ми жилище, където наемателите са от 4 години, сами си купиха микровълнова. Изобщо не са си отваряли устата аз да им купувам. Това е нещо евтино, малко и лесно преносимо. Те всъщност са си накупили още доста неща - гигантско бюро и геймърски стол, масичка за терасата, килимчета, кафемашина, стояща закачалка, етажерка за обувки, въпреки че в коридора има 3 големи шкафа за това. Просто те имат адски много. Сигурно има и още неща, които не съм видяла.
В другото жилище, където се смениха няколко наематели, никой не си сложи микровълнова.
Микровълновата е евтина и леснопреносима, да. Но зависи от особеностите на имота под наем.
В случая това е малък едностаен, наемател младо момче сега идващо в
София, Студентски град. Таргета е друг.
Ще му е от полза, както и на следващите наематели.

# 27
А, едни искаха да си донесат своя пералня. Казах, че моята нямам къде да я изнеса и ако искат, да си я сбутат в коридора (голям е), а да си вържат и използват тяхната. Не искаха. Предложиха да изнесат моята в някакъв техен склад на село. Отказах. И избрах други хора.
Сигурно е писано, пак напомням.
Понякога идват кандидати с безумни изисквания. Ако човек е по-лабилен ще се уплаши и ще се втурне да им угажда. (Това включва и за размер на наема).
Ден по-късно идват други кандидати, и всичко им харесва от вратата и пердетата, и цената и пералнята.

Тоя феномен още майка ми го беше забелязала навремето, като давахме стаи на вечер в Созопол.
Не можете да се преборите с недоволен или полу-доволен наемател. Пускате го да си отива и си търсите вашия човек.

Микровълновата е евтина и леснопреносима, да. Но зависи от особеностите на имота под наем.
В случая това е малък едностаен, наемател младо момче сега идващо в
София, Студентски град. Таргета е друг.
Ще му е от полза, както и на следващите наематели.
Да, но.
Още едно нещо за чистене.
Аз давам без микровълнови. Едни 10-20% си купуват и си ги взимат с тях. Не че ще ме съборят 100лв.
Ако не вървеше "пазара" и видимо се отказват хора, тогава бих взимал. Някак естествен процес е.

# 28
Дани, имам много да уча още Simple Smile
Сега довършвам един двустаен, който после ще се отдава под наем.
И се хващам как го правя като за себе си.
Чудя се на белите врати дали да са метални дръжки или черни.
Черни, за да отиват ако реша кухнята да е графит и дървесно. Или пък да е кашмир и дървесно...
Плафони от Икеа ли да взема или тройно по-скъпи от Орион...
И такива дилеми 🤣

# 29
Дани, имам много да уча още Simple Smile
Сега довършвам един двустаен, който после ще се отдава под наем.
И се хващам как го правя като за себе си.
Чудя се на белите врати дали да са метални дръжки или черни.
Черни, за да отиват ако реша кухнята да е графит и дървесно. Или пък да е кашмир и дървесно...
Плафони от Икеа ли да взема или тройно по-скъпи от Орион...
И такива дилеми 🤣
Имала си бол пари.
Simple Smile
Аз след всяка сделка съм изпилен до кокал.
Не мога да си позволя луксове и волности.

Общи условия

Активация на акаунт