Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 40

• 28 375
  • 831
  •   1
Отговори
# 630
Не разбрах къде искаш да върнеш тръбите като там вече е спалня?
Изобщо не го виждам ремонта...наклон как? Точно никак от тераса до бившата кухня. Ще връщаш ли уредите им на мястото им, тоест в кухнята? Плоча да разбиваш..също не е ок.

Аз, предполагам и други, не бих плащала наем; при това положение - да не могат да се ползват мивки. ..нито да ми разбиват пода докато живея там?
Не става. Просто не става.

Не знам какво ще го правиш това незаконно преустройство...но не го виждам да става по време на наемно отношение. Приключи си отношението някак..после си ремонтирай жилището.

Доста кофти ситуация и за двете страни.

ПС..заустването във водостока е недопустимо и незаконно. Уязвима си при една проверка..нищо че не ти си го изпълнила, сега ти си собственик и адм.процедури ще са насочени срещу теб..../заповед за премахване да речем.../...

# 631
  • Бургас
teta, ако беше прочела, щеше да разбереш.
Старата кухня е станала спалня.
Там са останали всички стари комуникации. Там са и кухните на всички останали апартаменти под и над мен. Единственото, което трябва да направя, е да махна вграден гардероб и да пусна изводи за вода и канал от стените, като водата и канала са си там. И да я превърна отново в кухня. Което е работа точно за ден-два. А на мястото на сегашната кухня няма да има нищо - ще се увеличи холът.
Никаква плоча няма да разбивам, никакъв под няма да къртя - точно това написах, че няма как да разбия целия апартамент, ако оставя кухнята на сегашното й място!
Докато се пускат тези изводи за канал и вода - точно ден-два, хората ще си ползват кухнята, както досега.

ПС..заустването във водостока е недопустимо и незаконно. Уязвима си при една проверка..нищо че не ти си го изпълнила, сега ти си собственик и адм.процедури ще са насочени срещу теб..../заповед за премахване да речем.../...

С това съм абсолютно наясно и няма да чакам заповедта за премахване, сама ще си го премахна.
Да, не се правят ремонти в наемни отношения и ако знаех, щях да си оправя нещата още преди три години, когато правех ремонт на това жилище, но има и аварийни ситуации.
Може и за добро да е, та да се разделим точно с тези хора по живо, по здраво.

# 632
Значи ще връщаш кухнята на мястото й.
Така е редно и така е най-чисто за теб и за бъдещите наематели.

Четох, не разбрах къде ще спят сегашните като спалнята ще е вече кухня. Това е неудобство за тях..защото е наето в един вид, а сега ще се префасонира и вероятно няма да отговаря на нуждите им вече.

ПС...не се карай на мен. Не аз съм сътворила глупост да зауствам в улуци...нито аз съм отдала такава глупотевица. Разбирам те че ти е криво..и на мен би ми била....но трябва да си наясно че никой не ти е виновен. Сори че направо го пиша..не съм по заобиколните и напудрени приказки.

# 633
Аз не видях Tintina да се оплаква от това, че трябва да прави ремонт, а от липсата на съдействие на наемателите.
Нима в панелните апартаменти не е преправяно по всякакъв начин,най-често гарсониера в двустаен. Всякакви вариации съм виждала, и на коридора даже изнесена кухнята. И такива най-бързо се отдават под наем, защото са функционални, макар и с малка квадратура.

# 634
Това стана на принципа "Аз ли грешно думах, ти ли грешно ме разбра!".
Тинтина не се опитва никого да прекара, иска да оправи нещата, но ѝ бягат по тъча, дръпната девойка-наемателка се прави на интересна.
За това, че вече няма да отговаря на нуждите на наемателката - Тинтина няма да я държи насила. Че е неудобство за всички такъв спешен ремонт, това е ясно. Но не е по прищявка на хазяйката.

# 635
Да си намерят по-удобно място.
Тинтина как ще ги чакаш до МАЙ да оздравеят? началото на МАРТ е.
При всяко подозрение за проблем дотук, имам достъп в рамките на денят. Какво означава не съдействат? И наемателите имат отговорности, независимо, че явно си мислят, че нямат такива.
Ако се откърти още и наводни съседите под теб и плащаш ремонти? кой ще плаща ти или те.

# 636
Може да се отдават бързо..но са трън в задника на собственика.
При огледи за покупка щом видех преуктроен..директно си тръгвах.
При една жалба ...следват ядове. Мерси съм да живея в напрежонка кога на съсед ще му скимне да пусне жалба.

Ситуацията на Тинтина е кофти. Предизвестие..хубаво, но на какво основание ще се иска плащане като вещта е неизползваема в пълен обем.
Да напуснат веднага..също не е ок.
Тегава работа откъдето и да го гледаш...

Ще мине и това..но не е приятно за никого.

# 637
  • София
На мястото на Тинтина бих разговаряла с майката, нали тя плаща. Доколкото си спомням и тя беше настоявала да ги настани хем наблизо, хем отделно. Бих се разбрала с нея и с майсторите кога може да се направи ремонта. За 1 седмица ще ги издържи мама в апартамента си. И бих им намалила наема с някакъв % за месеца - все пак са се местили, търпели са се. С младото майче не бих комуникирала изобщо още от наемането.

# 638
Здравейте на всички!
Не съм много наясно с поставения ми казус.Накратко-предстои ни закупуване на жилище, но в момента сме на квартира.Дадохме предизвестие за напускане, но хазяйката държи да прави огледи преди да се изнесем. Обадиха ни се от агенцията, която иска да прави снимки на жилището. Почувствахме се доста неловко, освен че сме с малко дете,а и половината мебели са наши. Няма как да стягам багаж и да прибирам, защото просто няма къде. Да попитам по-опитните от вас. Имат ли право така да ни притесняват и да снимат личните ни вещи, преди да ни изтече предизвестието за наем?

# 639
Здравейте на всички!
Не съм много наясно с поставения ми казус.Накратко-предстои ни закупуване на жилище, но в момента сме на квартира.Дадохме предизвестие за напускане, но хазяйката държи да прави огледи преди да се изнесем. Обадиха ни се от агенцията, която иска да прави снимки на жилището. Почувствахме се доста неловко, освен че сме с малко дете,а и половината мебели са наши. Няма как да стягам багаж и да прибирам, защото просто няма къде. Да попитам по-опитните от вас. Имат ли право така да ни притесняват и да снимат личните ни вещи, преди да ни изтече предизвестието за наем?
Какво Ви пише в договора?

# 640
Не могат ли да пуснат стари снимки и с тях да търсят наематели? Все ще имат..аз така съм търсила. Не снимам всеки път наново..

Не е редно да ви притесняват така...
Но ако откажете...да не ви задържат депозита под друг претекст..не знам.

# 641
Договорът не мога да го открия. Ние го наехме преди 4 години. За снимките-стари едва ли им биха вършили работа, тъй като направихме доста подобрения и освежавания за наша сметка.

# 642
Аз не бих  снимала, за мен прави лошо впечатление, но жената явно е притеснена да не загуби дохода и може би дава жилище в нисък ценови клас.... Само можем да гадаем, но финансовата нестабилност обикновено е причината за такива действия.
Не е приятно въобще. На Ваше място бих говорила с нея. Също може да пробвате да договорите  конкретен ден удобен за Вашето семейство и часови диапазон, в който да се правят огледи. Ако намерите договора е най-добре. При мен пише, че не може...

Последна редакция: пн, 10 мар 2025, 21:30 от drago_2008

# 643
За първи път изпадам в подобна ситуация. Смятах да бъда коректна с предизвестието, което даваме. Сега ми стана ясно защо повечето наематели оповестяват чак след като са си събрали багажа, но не смятам,че би било удачно. Отделно детенцето ми е със счупена ръчичка и сме си вкъщи и някак си да ни посещават за снимки и огледи….Опитах се да обясня по заобиколен начин, но не бях разбрана.

# 644
Или да наснимат веднъж. Или да идват за оглед. Едно от двете..да предложиш?

В края на краищата могат да изчакат месец. Ей го сега ще изтече...

Общи условия

Активация на акаунт