Дългото чакане след трансфер – тема 116

• 26 971
  • 750
  •   1
Отговори
# 360
Влизам да се отчета , че нещата този път няма да се случат.
Това ми е на 8-ми ден ! На 5 дневен ембрион балансиран... Може да е имало нещо , но не е бил нашия път.
Това е , благодаря още веднъж за подкрепата и куража ❤️

# 361
  • София
Здравейте момичета,

Изчетох цялата тема  и ми бе много интересна. На много места срещнах, че на 4-6 седмица не се вижда ембрион. Нали при инвитро трансфер ти поставят самия ембрион, как така....то не се чака да се сформира тепърва.....или просто тогава поставения някъде изчезва , защото не се е имплантирал. Или това се отнася при естествено забременяване... Също тези комплекти от препарати за трансфер от кога започват да ти ги дават - преди или след като се извърши самия трансфер.... Аз все още никога не съм правила затова питам ?

# 362
Здравейте, борбени момичета! Много неясноти останаха и при мен след неуспешен трансфер, та и усложнения станаха и изобщо не искам да се връщам към това изживяване. Но поради тази причина не знам какво да правя цели 9 кутии с Пролутекс, които са в срок. Няма да ги ползвам на този етап. Имам нужда от почивка аз, а не искам да ги хвърлям.
Ако някоя дама види това съобщение, нека се свърже с мен. Надявам се, че няма да ми третирате съобщението като спам.
Благодаря и успех на всички!

# 363
В инвитрото, когато говорим за ембрион, то говорим за сбор клетки, по правилно е примерно за 5-дневен ембрион да говорим като за бластоцист. Този сбор клетки ако се имплантира в лигавицата, продължава да се дели като част от клектите образуват плацента, друга част образуват ембрионалната структура - бебето. На преглед първо се търси плоден сак, в който тепърва ще расте бебето, гледа се в ранните седмици за жълтъчно мехурче, а после вече за ембрион със сърдечни пулсации. Просто са различни неща, които наричаме еднакво заради специфичната терминология при инвитро.

Кога и какви препарати се ползват при трансфер определя лекаря, но често се почват от преди трансфер и се добавят още след трансфер.

miracle, съжалявам...

# 364
  • София
Много благодаря за изчерпателния отговор. Значи се гледа същия ембрион който е поставен в по-напреднал стадий, вече с пулс... Но някои момичета споделят , че след преглед не им виждат ембрион в еди коя седмица..... Т.е. той е изчезнал, защото не се имплантирал ? Или ?

# 365
Много благодаря за изчерпателния отговор. Значи се гледа същия ембрион който е поставен в по-напреднал стадий, вече с пулс... Но някои момичета споделят , че след преглед не им виждат ембрион в еди коя седмица..... Т.е. той е изчезнал, защото не се имплантирал ? Или ?

И аз имам въпрос какво става след трансфер на два ембриона, като на преглед след това не се вижда нито един, нито два, а някакво размазано петно, ама не било и плоден сак. На въпроса ми какво се е случило с ембрионите, отговорът беше "не знам"....Та чудя се те как така изчезват?

# 366
bojinila, ако сбора от клетки (ембриона от гледна точка на инвитро) се е имплантирал, това не е гаранция че е генетично здрав, което е най-честата причина за кухо яйце, биохимична бременност, ранни спонтанни аборти. Дори и ембриони минали ПИД може да доведат до кухо яйце (има плоден сак, няма ембрион). И това е свързано точно с това делене на клетките. Във всеки всеки един момент може да се случи грешка при деленето и живота да не се зароди най-общо казано.

А по повод това, че имплантират ембрион, а после го няма - това което се вкарва в матката при трансфер е миниатюрно. Ако не се развие бременност от него (т.е. няма въобще положителен тест или чхг спадне бързо), този ембрион се резорбира в лигавицата и се изхвърля заедно с менструацията. Аналогично на това, което се случва с неоплодената яйцеклетка всеки цикъл, при който не е настъпила бременност.

titkata, няма как някой тук да отговори за какво размазано петно става дума. Може да бил много малък, деформиран плоден сак, който е спрял развитие.

Допълвам още нещо - след трансфер не се виждат емнрионите в матката. Не случайно катетъра се връща на ембриолога и се проверя под микроскоп дали ембриона не е останал в катетъра. Като лекаря каже "ето ги тук" обикновено показва течността, с която са вкарани ембрионите, не самите тях.

Последна редакция: пт, 14 мар 2025, 13:10 от 2402

# 367
  • София
Много благодаря за хубавия отговор. Аз мислех, че кухо яйце е фоликул без яйцеклетка, но явно има после пак същия случай след трансфер....сак без ембрион Simple Smile И не разбирах какви кухи яйца след трансфер Simple Smile ....

# 368
Днес ми е втори ден след трансфера, от сутринта кръста ме сцепва от болки все едно ще ми идва, нормално ли е ? Също и сутринта кръвното ми падна в метрото и се наложи да сляза за да не припадна, при положение че хапнах преди това, възможно ли е да е от висок прогестерон. Това ми е втори свеж трансфер и предния път нищо ми нямаше, вярно че и бременност нямаше, но все пак ми се струва много рано за каквито и да било симптоми.

# 369
Кръста и мен ме започна много от рано и си продължава...

Редактирам се с въпрос:
Вършите ли си ежедневните домакински задачи след трансфер? (Прахосмукачка, готвене, чистене, простиране и т.н)
Първите два дни лежах повече, но след това започнах малко по малко да си върша задачите. Дано не съм сглупила

Последна редакция: пт, 14 мар 2025, 13:49 от Еми :)

# 370
Мен на втори ден от трансфер пък ме боли ниско долу. Да се притеснявам ли?

# 371
Момичета помощ изписаха ми profenid
Как се поставя вагинално ли ?? Забравих да питам лекарката пък и във описанието не пишее

# 372
Ректално(анално)

# 373
Аз след втория трансфер имах много ниско кръвно, мисля че на втори или трети ден, буквално щях да припадна и мислех, че е от лекарствата (първия път не съм имала проблем). Писах веднага на доктора и той категорично отрече да е от лекарствата и каза да продължавам терапията. Оказа се наистина, че е нещо моментно и в следващите дни не съм имала проблеми.
Днес ми е втори ден след трансфера, от сутринта кръста ме сцепва от болки все едно ще ми идва, нормално ли е ? Също и сутринта кръвното ми падна в метрото и се наложи да сляза за да не припадна, при положение че хапнах преди това, възможно ли е да е от висок прогестерон. Това ми е втори свеж трансфер и предния път нищо ми нямаше, вярно че и бременност нямаше, но все пак ми се струва много рано за каквито и да било симптоми.

# 374
Момичета и аз се записвам с трансфер вчера на 2 петдневни ембриона. Има ли някой с трансфер вчера? След трансфера имах леки бодежи и болки, както и сутринта, но сега нямам нищо като симптом и се притеснявам, че пак не е станало. Има ли някой без никакви симптоми? Имам 2 бременности и като знам как остро ме болеше матката, се отчайвам Sad

Общи условия

Активация на акаунт