Booking.com – 11

• 50 275
  • 728
  •   1
Отговори
# 510
  • Варна
Здравейте!
Не съм ползвала много booking, затова да Ви попитам:
Имах резервация в Гърция, 5 дена преди да посетим обекта получава съобщение , че е канселирано от домакина поради "closure of the accommodation (temporarily or permanently)".
Днес получавам имейл , че трябва да платя втората вноска.
С кого да се свържа? Бихте ли ми казали на кого се обаждате, пишете?
Благодаря!

# 511
  • София
Здравейте!
Не съм ползвала много booking, затова да Ви попитам:
Имах резервация в Гърция, 5 дена преди да посетим обекта получава съобщение , че е канселирано от домакина поради "closure of the accommodation (temporarily or permanently)".
Днес получавам имейл , че трябва да платя втората вноска.
С кого да се свържа? Бихте ли ми казали на кого се обаждате, пишете?
Благодаря!

Има възможност за контакти по мейл и телефон. Аз последно по телефона си контактувах с тях по друг повод, но само дъра-бъра беше реакцията им. След два дни ми отговориха официално и на мейла, който беше преди телефона - също нищо полезно не ми казаха. Телефона го взех от приложението им, частта за контакти - 008001194467. Същият телефон е даден и в първия пост на тази тема + още два.

Бих ви посъветвала да сте изключително внимателни при искания за плащания - не само в този случай, а по принцип. Всякакви измами са възможни и бъдете бдителни.

# 512
  • Варна
Благодаря много, Eiger!
Ще им се обадя.
Какво имате предвид -искане за плащане при резервация ли?

Обадих се и добре че го направих, че сменяли софтуера не знам си какво и резервацията ми не беше анулирана.
Сега вече го направиха.
Благодаря много още веднъж!

Последна редакция: пн, 16 юни 2025, 11:16 от Mari123

# 513
Здравейте днес за първи път правих резервация през букинг но не са отразили всички гости какво мога да направя?

# 514
Здравейте днес за първи път правих резервация през букинг но не са отразили всички гости какво мога да направя?

Опитайте да я промените. Ако не успеете я канселирайте и направете отново.

# 515
  • Berlin
Какво означава, че не са ги отразили?

# 516
  • Казанлък
Натиснете “Преглед на информация за стаята” и там ще се вижда броя на гостите.

# 517
И на мен ми се случи наскоро. Системата не отрази едно от децата, въпреки че бях задал коректно броя на хората. Писах до мястото за настаняване, отговориха ми, че няма проблем и действително нямахме.

# 518
Внимавайте - при една резервация се оказа, че не са отразени двете деца и ни принудиха да доплатим. Излезе ни 30 процента над посоченото при резервация. Според мен беше номер на хазяите

# 519
И аз съм имала два такива случая, първия път 2 възрастни и 2 деца, едното от които беше под 1 година, а реално беше резервирано за 2 възрастни и 1 дете, даже не бях погледнала в потвърждението какво е излязло. На място доста се суетиха, искаха да ни таксуват, имаше разправии.
От тогава винаги гледам, последно тази година бях направила за 4 възрастни и 3 деца, беше отразило само 2 възрастни и 2 деца, веднага писах на мястото, казаха че няма никакъв проблем, няма да се налага да доплащаме, в помещенията могат да се настанят до 10 души на тази цена.

# 520
Аз вече взех да търся други платформи за резервации. Проблемите с букинг стават все повече, а поддръжката им все по-лоша. Преди години реагираха бързо и решаваха почти всичко. Последната година обаче въобще ги няма. Лично аз имах три проблема, които направо заметоха:

1. Вече писах за резервация в Неапол, която платих авансово, уж цялата, а на място ми прибраха 70% за допълнителни такси + 200 евро за депозит. Последваха десетина писма и два телефонни разговора с поддръжката на букинг. В началото ми казаха, че съм прав и ще ми възстановят сумите. Но не направиха нищо. След последния телефонен разговор, една дама ми обясни, че ще се пробват да ми възстановят само депозита, а за допълнителните такси трябва пия една студена вода. Били ми ги взели неправомерно, но съм имал само касови бележки, а те не ги признавали. Не можа да ми даде логичен отговор, защо ме мотаха толкова време и защо преди това ми отговориха, че съм прав. Проверих в други платформи и намерих много оплаквания, че този хотел редовно искал допълнителни такси от клиентите си. Ще пусна жалба до КЗП, ще проверя и възможностите за дело. Но нервите никой не може да ми ги възстанови.

2. Запазих апартамент в Абу Даби за 6 човека. След като платих дойде потвърждение само за 5. За щастие си направих екранна снимка преди да платя. Писах на поддръжката, но не ми отговори. Писах и на хотела, казаха ми че няма проблем.

3. Получих съобщение от Букинг, че трябва да платя допълнителни такси за резервация за 09.2025г., иначе щели да я анулират. Писах на подръжката, дали не е измама. Пак не ми отговориха. Добре, че не платих, защото наистина се оказа измама.

И накрая няколко съвета:

1. Търсете информация са местата за настаняване и в други платформи.

2. При проблем, не пишете на подръжката на Букинг, не отговарят. Звънете на телефона им. Не че ще решат проблема, но поне има шанс да отговорят.

3. По възможност, комуникирайте направо с местата за настаняване. По-конкретни са от букинг.

4. Правете екранни снимки на офертите преди да платите. Вече си мисля, че букинг умишлено променят условията на някои резервации след плащане.

И едно лично питане. Някой може ли да ми препоръча друг сайт за резервации ?

Последна редакция: ср, 18 юни 2025, 05:00 от kdkrastev

# 521
Airbnb може да пробвате, но не съм  сигурна дали не са по-зле от Букинг.

# 522
Ползвала съм expedia.com - имат много добро обслужване.

# 523
  • Berlin
И аз за expedia се сещам на първо място. То даже преди няколко години букинг искаха да ги купят (или обратно), но не стана сделката. agoda, trivago са други сайтове, за които се сещам. Сайтовете на големите компании също, напр. Accor hotels (само в Европа), IHG Hotels, Best Western, Marriott имат много хотели под шапката си.

# 524
Аз за апартаменти ползвам само airbnb, контролът там върху обектите е много сериозен. А ако хост отмени резервацията, излиза като ред при коментарите, че е отменил. Така се вижда колко пъти са отменяни резервации и може да се прецени риска.

Общи условия

Активация на акаунт