Booking.com – 11

• 50 237
  • 728
  •   1
Отговори
# 495
На мен ми върнаха парите за анулираната резервация доста бързо - за 3 дни. Не е приятна ситуацията, но си е типично в БГ стил - пълна незаинтересуваност за клиента, да си се оправя, както знае. Защо са правили дългосрочни резервации, като имат намеерине да продават имота? Ако не е тайна, за кое населено място става въпрос?
Бургас

# 496
  • моята мила родна страна
На мен ми върнаха парите за анулираната резервация доста бързо - за 3 дни. Не е приятна ситуацията, но си е типично в БГ стил - пълна незаинтересуваност за клиента, да си се оправя, както знае. Защо са правили дългосрочни резервации, като имат намеерине да продават имота? Ако не е тайна, за кое населено място става въпрос?
Бургас
Мамекс, може ли името на апартамента в Бургас? (може и на лично). Имам резервация за апартамент в града за другия месец, предварително платена, с невъзвръщаема стойност и преди няколко дни изобщо не можех да го открия в Букинг. Писах на собственика, увери ме, че всичко е наред с резервацията. Но като прочетох поста ти, нещо взе да ме човърка, въпреки че апартамента излиза в Букинг към момента.

# 497
Да споделя какво ми се случва днес. Говоря с почти непознати хора за тяхна резервация и им препоръчвам настаняване, като им изпращам  линкове на хотели, които виждам през профила си в букинг. Избират хотел и си правят резервация, без да ми имат никакви поименни данни, профилни и каквито да било. Тази резервация цъфна в моя акаунт. 45 минути говоря с някакъв напълно некомпенетнтен служител на английския телефонен номер и не успя нищо да разбере и да ми обясни откъде е този бъг и какъв риск носи за сигурността на моя акаунт. Не знам дали имате отговор, не знам и какъв отговор търся, знам само, че оттук нататък аз хотели, които гледам от букинг акаунта ми, с никого няма да споделям.

# 498
  • Sofia
Wow, много, ама много странен случай. Flushed

Иначе, не знам какво да те посъветвам. Звучи ми невероятно.

А тези хора виждат ли резервацията си в техния акаунт? Говори ли с тях?

# 499
Да, виждат си я. Но аз мога да им я канцелирам, опитах, пуска ме. Смених си паролата за всеки случай. Въпреки че е малко след дъжд качулка, де.

И да допълня: резервацията Е платена, от тях. Знам, че не от мен, защото пише платено с paypall, а аз нямам.
Работят ми всички линкове за отмяна, промяна и т.н. Няма да злоупотребя, няма защо да го правя. Обаче е абсурдна ситуация.

Последна редакция: пт, 13 юни 2025, 18:00 от Doro

# 500
Все едно са ви се свързали акаунтите. Защо не пробвате да направите резервация без плащане от единия акаунт, да видите дали ще се вижда в другия? Това е мистерия.  Но не ме учудва, те си имат пробив в сигурността и аз си имам едно наум, откакто ми хакнаха профила и откраднаха кредите ми. Помощ от Букинг- нулева!

# 501
Здравейте!
Имам следния казус - направих резервация през Booking с невъзвръщаема анулация. След като платих, от хотела ми изпратиха следната информация:
Climate Resilience Tax (10.00€ per night) and all extra consumption should be paid at the time of check out.
Само да уточня, че тази такса никъде не е описана в условията на Booking в резервацията. Писах от профила си на хотела, че не е редно, но по какъв начин според Вас мога да я избегна? Освен това имам включена в цената въпросната такса и съм я платила вече. Така всеки може да си "добавя" скрити екстри.

Последна редакция: пт, 13 юни 2025, 23:26 от Леърн Уитфън 706068

# 502
  • София
Как така хем вече си я платила, хем никъде не е описана? Как знаеш, че си я платила?
Звучи като извадка от стандартен copy / paste текст. След като е платена и това е факт, няма да се плаша втори път.

# 503
  • София
Ако е за Гърция, таксата произтича от закона и зависи от категорията на мястото за настаняване. Няма как да се избегне.

# 504
Как така хем вече си я платила, хем никъде не е описана? Как знаеш, че си я платила?
Звучи като извадка от стандартен copy / paste текст. След като е платена и това е факт, няма да се плаша втори път.
В извадката на цената на букинг излиза като платена, а от хотела на лично съобщение ми написаха, че ще я дължа при check out

# 505
Това в Гърция ли е?
Здравейте!
Имам следния казус - направих резервация през Booking с невъзвръщаема анулация. След като платих, от хотела ми изпратиха следната информация:
Climate Resilience Tax (10.00€ per night) and all extra consumption should be paid at the time of check out.
Само да уточня, че тази такса никъде не е описана в условията на Booking в резервацията. Писах от профила си на хотела, че не е редно, но по какъв начин според Вас мога да я избегна? Освен това имам включена в цената въпросната такса и съм я платила вече. Така всеки може да си "добавя" скрити екстри.

# 506
Това в Гърция ли е?
Здравейте!
Да, за Гърция е. Проблемът произлиза от това, че тази такса е платена, а от хотела ми пишат, че тепърва ще ми я таксуват.

# 507
  • София
Значи е надлежно описана, не е неописана.
Няма да те таксуват повторно, стандартни шаблони разпращат.
И още една опция има. Цялата сума 434.61 ли плати? Понякога и особено в някои държави винаги първоначално излиза цялата цена, а след това се плаща част от нея, като местни такси се плащат на място.

# 508
Значи е надлежно описана, не е неописана.
Няма да те таксуват повторно, стандартни шаблони разпращат.
И още една опция има. Цялата сума 434.61 ли плати? Понякога и особено в някои държави винаги първоначално излиза цялата цена, а след това се плаща част от нея, като местни такси се плащат на място.
Да, цялата сума платих. Имах предходна резервация за Испания, където си пишеше при самото плащане, че местните данъци на стойност от 75 лв. ще се платят на място. Тук всико е включено в цената и вече е платено. Предполагам, че в случая е стандартно съобщение от страна на хотела, но все пак им писах.

# 509
...
Мамекс, може ли името на апартамента в Бургас?
...
La casa de Mary

Общи условия

Активация на акаунт