Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с НЯР/ИЯР - тема 23

• 40 490
  • 673
  •   1
Отговори
# 45
Благодаря на всички, ще го направя, иначе какъв е смисъла да стигна до тук. Все пак на 44 от първия път дори леко се гордея :Д.

А и нещата са стъпка по стъпка, ако има бременност, ще му мисля.

Ами..айде отивам Simple Smile
Благодаря пак!
п.с. съдбата обича смелите, но все ми минава мисъл, да не съм по-скоро от тъпите и да сглупявам. ..ех..

Последна редакция: вт, 18 фев 2025, 15:28 от Petya D

# 46
Sunny, съжалявам за резултатът Sad Много е трудно знам, защото и аз навършвам 45 след няколко седмици и съм вече на 6 опита общо и знам, че първите дни след поредният неуспех са най-трудни. Мисля обаче, че при Тургут не е вариант за нас, нито пък Аджибадем или Бахчеджи, особено за възраст / НЯР. Погледнете другите клиники в Турция и не толкова известните и проучете ембриологията им най-вече, защото при нас това е важно. Също може да прочетете различните мнения за ПИД, например в различните лаборатории процента над който ембриони се обявяват за анеуплоидни е различен. Различно процедират и с мозайките. Информирайте се много добре и направете и нещо различно при вас за качество/количество.
Горе главата и успех!

Сахара, имаш ли някаква препоръка в това отношение? Аз съм на 45 (направо на 46 съм даже), с тригодишно дете, заченато естествено в следващия месец след инвитро в Турция на 42 години, писала съм тук, да не досаждам. Упорито решила да пробвам още един-два пъти, но тъй като в момента не сме в Бг, опитах да потърся клиники, които са ми по-близо от Турция и явно нещо не се справям с търсенето, тъй като само ме разубеждават. Да бе, знам си много добре положението, но ако ще започваме с разубеждаване, то няма смисъл изобщо да започваме. Всички се вторачват в моето АМХ, а навремето в Турция докторът каза, че АМХ не го интересува, тъй като, както знаем, няма отношение към качеството на яйцеклетките (а и какви изводи да си вади човек, като преди няколко месеца ми беше 0,11, този месец - 0,19 (в една и съща лаборатория), а преди 4 години в рамките на 4 дни в две лаборатории в БГ беше 0,51 и 0,378. И след стимулацията имах оплодени 5 Я и 2 достигнали бластоцист. Иначе АМХ си беше още тогава жив зян.) Та, разбира се, че се надявам на някаква шестица от тотото, дето се вика, без да си правя илюзии, и се бях замислила за Тургут, тъй като навремето искахме при него, но ми препоръчаха друг лекар в Момарт (тогава) и решихме да пробваме. Мислех си, че се оправям с търсенето на информация, но явно не се справям достатъчно добре, та ако си проучила нещо подходящо за жени на моето дередже и нямаш против да споделиш, ще съм ужасно благодарна Simple Smile

# 47
Geri, за всяка двойка препоръките са различни, защото едни клиники са добри с МФ, други с възраст/НЯР, трети имат отлични ембриолози ако ще се прави ПИД специално. При вас направени ли са всички изследвания и има ли друг фактор освен възраст? Може и на лично да не спамим темата.

# 48
Geri, за всяка двойка препоръките са различни, защото едни клиники са добри с МФ, други с възраст/НЯР, трети имат отлични ембриолози ако ще се прави ПИД специално. При вас направени ли са всички изследвания и има ли друг фактор освен възраст? Може и на лично да не спамим темата.
Благодаря! Пиша лично съобщение!

# 49
Направиха ми свежия трансфер с "грозния ембрион" 😀.  Мога и снимка да му кача. Не даде много шанс Сенкова, но все пак ме успокои, че нищо не се знае.

Сега чакане.
Филм.

# 50
Стиснати палци от мен Heart Decoration
А, нямаше ли нещо такова, че ако не се е "разпукнал" хубаво бластоциста на 5-ти ден, го чакат до 6-ти?!
Направиха ми свежия трансфер с "грозния ембрион" 😀.  Мога и снимка да му кача. Не даде много шанс Сенкова, но все пак ме успокои, че нищо не се знае.

Сега чакане.
Филм.

# 51
Стиснати палци от мен Heart Decoration
А, нямаше ли нещо такова, че ако не се е "разпукнал" хубаво бластоциста на 5-ти ден, го чакат до 6-ти?!

Сега чакане.
Филм.

Има го този вариант и това питах, обаче той не мърдаше в позитивна насока днес цял ден и решиха, че по-добре да го трансферират, за да не рискуват да спре да се развива съвсем. Просто някакъв мързел излезе. ..дано не засягам някой с хумора си.

Иначе имал добра витална структура, но не иска да нараства както нормалните.  Ситуация с доста питанки....

Сега се чудя има ли с какво да подпомогна да расте и да се коригира, но чак на клетъчно ниво едва ли мога да влияя... Не съм и по езотериката..та остава да чакаме с някаква надеждица.

😍

# 52
Питам, защото моя ембрион при последната пункция беше същия (поне така ми обясниха- не искал да се "разпукне"). Като попитах какво означава това, ми казаха, че изостава и ще го изчакат до 6-ти ден. И после беше спрял развитие Cold Sweat
На мен никой не ми беше предложил да го грансферират на 5-ти ден Disappointed Relieved

# 53
Питам, защото моя ембрион при последната пункция беше същия (поне така ми обясниха- не искал да се "разпукне"). Като попитах какво означава това, ми казаха, че изостава и ще го изчакат до 6-ти ден. И после беше спрял развитие Cold Sweat
На мен никой не ми беше предложил да го грансферират на 5-ти ден Disappointed Relieved

Съжалявам, че не е успял да навакса Sad. При мен всичко много набързо се случи трябваше да реагирам час по час.

Обясниха ми че е могат да го оставят до 6сти, но е с риск да спре развитие. Някак си го казаха по такъв начин, че едва ли не точно това ще се случи...Питаха ме и аз поисках трансфер, звучеше ми по-логично ако има шанс да е в матката, но пак не съм сигурна...всичко е до късмет.

Следващия път поне ще имате и тази информация може да е от полза.  Само отчайване да няма, макар че ми е ясно, че и тези състояния са нормални. След пункцията от 3 до 5ти ден се чувствах парализирана ментално и не исках да излизам от вкъщи, добре че съм с хоум офис, дори единият ден водих срещи от леглото ми и мн внимавах да не пусна камерата случайно.

Успех!

Това засега от мен

Последна редакция: вт, 18 фев 2025, 22:43 от Petya D

# 54
Да споделя как вървят при мен нещата:
Днес (2-ри ден от МЦ) отидох на преглед. В ляво 1Ф - 12мм, в дясно няколко много мънички. Докторът ме изненада с подход! Предложи от утре да мина на Ругулон и на 5 Март пак на преглед. Идеята му е да спрем Регулона на 5 Март, което е 16-ти ден от цикъла. Уж по негови думи, щяло да ми дойде към 10 Март [21-ви ден от МЦ] и тогава да видим какво ще правим. Не било нормално на 2-ри ден да имам Ф 12мм. Ама аз и миналия месец пак бях горе -долу така (тогава на 3-ти ден имах 1 Ф- 13мм). Страх ме е нещо с този Регулон, който няма да изпи цяла опаковка (а, само 14 хапчета), няма ли нещо да ми се омотаят хормоните?!

# 55
Патенце, моята докторка веднъж спомена, че хич не обича противозачатъчните, но понякога се налага да ги използва. Каза, че на някои жени им понасят, на други не. Аз съм от тези, на които им объркват хормоните и по-точно ФСХ скача. Ако не си била в подобна ситуация, може само да гадаеш какво ще стане. Довери се на лекаря си, но ако нещо се обърка в този цикъл, си имай едно наум.

# 56
  • Be realistic - plan for a miracle.
И аз съм като Jovannna. Не ми влияят добре и ФСХ скача.
Просто всеки организъм реагира различно и никога няма гаранции. Чувала съм, че масово жените са ОК, надявам се и ти да си от тях.

# 57
  • София
то щом се е стигнало да има големи фоликули на 2-3 ден явно хормоните са си объркани вече.
явно има някаква идея лекаря, може би е било добре да се пита каква точно.

# 58
  • Be realistic - plan for a miracle.
Миналия ден в друга тема обсъждахме, че тялото не е машина или учебник и понякога овулацията наистина настъпва почти веднага след менструацията. Дори в учебниците пише, че по време на менструация може да се забременее - малък процент от жените, но се случва. Не смятам, че хормоните им са объркани, смятам че хората сме различни.
Моя приятелка забременя с дъщеря си преди 12 години като прави секс един-единствен път въпросния месец, в първия си "чист" ден след менструация (тоест е било 5 или 6 ден да кажем). Та историята познава всякакви случаи.
Просто лекарите, а и ние покрай тях, свикваме да искаме всичко да е под конец и както го пише в учебника.

# 59
Здравейте, написах ви дълъг пост, но той не се публикува и сега нямам възможност пак да го напиша толкова подробно с точтни стимулации и дози както и резултатите  за да проследите точно подобрението при мен.

Аз имам подобрение от калните бани и вагинален тампон в Поморие в комбинация с барокамера. Вагинален тампон правят само на стария санаториум. Условията, където са процедурите са спартански, но ми казаха, че хотелската част е ремонтирана. Може да се ходи по каса, по НОИ и на частно. Само процедурите на ден са 35лв. Ако е с преспиване и храна има пакети 3дни ~275лв, 5дни ~550лв, 7 дни ~750лв, но не помня с точност цените на пакетите. Трябва да се свържете с др Продромов и да минете първо на преглед (също 35лв) при него. Оставям номера му ако решите директно да му се обадите +359889631517. Има полза от баните при ИЯР, сраствания,  при запушени тръби, при (хронични) възпаления, изсипване. Правят се минимум 10 бани и не може по време на цикъла. Аз ходя в момента за втори път за ИЯР, сряствания и новото за мен възпаление на таза.

Освен това искам да помоля момичетата, които ходят на акупунктура да споделят при кого ходят.

И последно исках да питам дали някоя друга освен Флоресита е имала стимулация с Перговерис и гонал и в какви дози са били.

Ако ми дойде музата ще напиша пак по-подробно в каква степен са ми помогнали процедурите.

Последна редакция: чт, 20 фев 2025, 18:14 от ivinas

Общи условия

Активация на акаунт