Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с НЯР/ИЯР - тема 23

• 46 135
  • 749
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте, момичета! Ние извадихме 4 Я, от които три зрели, две се оплодиха и този път дори не успяха да стигнат ден 4. Следващия цикъл ще опитаме на напълно естествен.
Момичета, преди стимулация или изобщо процедура, изследват ли ви хормоните на втори или трети ден? На мен не, сама си ги пуснах този път и видях високия естрадиол. Докторът каза, че той бил предиктор за лош отговор на стимулацията, но все пак започна. Най-вероятно яйцеклетките ми са лоши, но защо не започнем в цикъл, в който ще е Ок естрадиола. Погледнах си два месеца назад пак съм го изследвала и е бил съвсем в норми, малко над долната граница. Трудно ми е да повярвам, че четири години една годна Я не излезе.

# 166
M.S.K., задължително се изследват хормоните на 2-3 ден. Имам 10 опита в различни клиники, винаги са ми ги изследвали.

# 167
И аз така мисля, че трябва да се изследват. За съжаление пореден неуспех и някак по-лесно бих го приела, ако знаех че няма пропуски. Но…

# 168
Здравейте! Бихте ли ми споделили,при какви най-високи стойности на ЛХ в деня на  тригър сте успяли да извадите яйцеклетка? На естиствен цикъл съм и днес имах 23мм, 21мм фоликули, ЛХ ми е 16 . Бих Цетротид и Овитрел, но ме е страх, че ще овулирам.

# 169
  • Be realistic - plan for a miracle.
Цетротида би трябвало да стопира нещата, дори при тези размери и стойности. Успех!

# 170
Здравейте! Бихте ли ми споделили,при какви най-високи стойности на ЛХ в деня на  тригър сте успяли да извадите яйцеклетка? На естиствен цикъл съм и днес имах 23мм, 21мм фоликули, ЛХ ми е 16 . Бих Цетротид и Овитрел, но ме е страх, че ще овулирам.

Цетро спира преждевременно скачане на лх за поне 24 часа да не стане овулация,някой случаи даже пада по дълго зависи от организма,или може и по кратко пак зависи. 16 не е много, напротив още си е ниско,максимума е 90 мисля, но е индивидуално, а и не скача чак толкова бързо,поне 2 до 3 дни трябват. На 30 лх, с преждевременно скачане на лх съм и съм стопирала, и даже рано я извадихме беше недоузряла но на 16.5 мм. втория път на 12 лх пак така 17 мм и малко и оставаше да озрее. Има случаи 16 мм са ок за стопиране, ама аз не съм явно от тях,а и лх скача рано при мен.  Дуг случай на 23 мм съм била цетро и ови и си извадихме. Не разбирам защо лх те интересува освен ако нямаш проблем с лх и искаш да го спираш то цетрото е решението.Реално не те интересува, а естрогена ти е важен за зрялост,пък и всеки организъм е различен как реагира на цетрото т.е. до колко ще го подтисне.

# 171
Здравейте. При нас след последната пункция на напълно ЕЦ имаме един ембрион оплоден с имси, защото мъжа ми е с тератозооспермия и винаги препоръчват икси, за да няма деформирани сперматозиоиди. Да, но ембриона за пореден път забавя развитие на 5ти ден. Това се случва вече за 3 път. Казаха, че ще го чакат до 6 ти ден, но нямам кой знае вече какви надежди, защото декември имаме един оцелял след 6ти ден, но после пид беше лош и го унищожихме.

Почвам да си мисля, че съчетанието от моите години 43, ниското АМХ и съответно опити само на ЕЦ или леки стимулации с летрозол/кломифен с вадене на една яйцеклетка, после пък и факта че се ползва икси, а не класическо инвитро оплождане, та всичко това буквално изначава, че нямаме почти никакъв шанс за успех. И като прибавиш върху цялото това и един пид ако изобщо стигнем до там и просто си мисля, че се борим за някакъв шанс 0,001 да речем.

Обмислям да опитам един път класическо инвитро оплождане, пък ако ще и да не стане. И оттам пък вече идва да мисля дали да чакаме изобщо до 5ти ден за Пид тези ембриони или няма смисъл. Принципно аз искам генетични изследвания, но явно моите яйцеклетки просто не могат да издържат всичко това. Бодене за икси/имси, после ембриона според докторката не му достига енергия до 5ти ден пак заради моите яйцеклетки. В голяма дилема съм дали да продължаваме да пробваме по същия начин като до сега. Иска ми се да променя нещо в подхода, но нямам идея точно какво.
За по-силни стимулации не отваряме дума, аз съм вече категорично с 2, максимум 3 антрални фоликула всеки месец, като се редуват яйчниците. И май при тази картина няма смисъл да се променя нещо в тази посока, колкото и да искам поне един път да опитам стимулация и да извадят повече от една яйцеклетка. Дори и като ми дават хапчета твърдо само един фоликул изпреварва. Миналият месец бяха 3, един изпревари, другите два останаха на 10мм. Та май нищо повече там не може да се направи. Остава промяна с подхода на оплождане евентуално. Просто съм в голяма дилема. Както казват - ако правим едно и също може би няма как да чакаме друг резултат. Но пък има и доза късмет и случайност в цялото нещо, та не знам дали съм права.

Последна редакция: пн, 07 апр 2025, 14:32 от lovely

# 172
lovely, съжалявам но на мен ми звучи като лоша ембриология.. Бих сменила първо тях.

# 173
По принцип енергията от яйцеклетката се ползва до 3ти ден, тя върши основно работата по деленето. След това вече зависи от генетичния материал на самия ембрион и собствените му способности.

# 174
Здравейте. При нас след последната пункция на напълно ЕЦ имаме един ембрион оплоден с имси, защото мъжа ми е с тератозооспермия и винаги препоръчват икси, за да няма деформирани сперматозиоиди. Да, но ембриона за пореден път забавя развитие на 5ти ден. Това се случва вече за 3 път. Казаха, че ще го чакат до 6 ти ден, но нямам кой знае вече какви надежди, защото декември имаме един оцелял след 6ти ден, но после пид беше лош и го унищожихме.

Почвам да си мисля, че съчетанието от моите години 43, ниското АМХ и съответно опити само на ЕЦ или леки стимулации с летрозол/кломифен с вадене на една яйцеклетка, после пък и факта че се ползва икси, а не класическо инвитро оплождане, та всичко това буквално изначава, че нямаме почти никакъв шанс за успех. И като прибавиш върху цялото това и един пид ако изобщо стигнем до там и просто си мисля, че се борим за някакъв шанс 0,001 да речем.

Обмислям да опитам един път класическо инвитро оплождане, пък ако ще и да не стане. И оттам пък вече идва да мисля дали да чакаме изобщо до 5ти ден за Пид тези ембриони или няма смисъл. Принципно аз искам генетични изследвания, но явно моите яйцеклетки просто не могат да издържат всичко това. Бодене за икси/имси, после ембриона според докторката не му достига енергия до 5ти ден пак заради моите яйцеклетки. В голяма дилема съм дали да продължаваме да пробваме по същия начин като до сега. Иска ми се да променя нещо в подхода, но нямам идея точно какво.
За по-силни стимулации не отваряме дума, аз съм вече категорично с 2, максимум 3 антрални фоликула всеки месец, като се редуват яйчниците. И май при тази картина няма смисъл да се променя нещо в тази посока, колкото и да искам поне един път да опитам стимулация и да извадят повече от една яйцеклетка. Дори и като ми дават хапчета твърдо само един фоликул изпреварва. Миналият месец бяха 3, един изпревари, другите два останаха на 10мм. Та май нищо повече там не може да се направи. Остава промяна с подхода на оплождане евентуално. Просто съм в голяма дилема. Както казват - ако правим едно и също може би няма как да чакаме друг резултат. Но пък има и доза късмет и случайност в цялото нещо, та не знам дали съм права.
Здравейте, аз съм почти същия случай. На 43 г, вече 7 пункции на спонтанен цикъл, много празни фоликули или некачествени яйцеклетки. От всички пункции мисля , че два пъти извадиха по две яйцеклетки, но едната некачествена. До момента имам един ембрион спрял развитието на 5 ден и два ембриона , но след PGT единия не става за трансфер, а другия-трансфер след консултация с генетик. Опложданията са икси. Аз не мисля, че в това е проблема!
Основния проблем е възрастта , за съжаление. На мен ми остава още една пункция (тъй като съм по фонд) и много се замислям дали да не поискам по- силна стимулация, въпреки, че май вероятността да направя повече фоликули не е голяма.Относно АМХ, и моя е нисък, но по- скоро е по- важен ФСХ. А вие обсъждали ли сте с вашия лекар, за по- силна стимулация, не само с хапчета?

# 175
Lovely как ти е ФСХ на 2-3. ден? Аз мисля че той също от голямо значение за качеството. Аз съм в сходно положение. Аз съм с ИЯР АМХ преди 4 инвитро процедури беше 0,14. Не съм го мерила повече. Само ще се депресирам. Имам не повече от 2 (веднъж имах 3) АФ,само десният ми яйчник функционира. Мъжът ми е "само" с висока ДНК фрагментация. Имам 5 инвитро опита 1. утра дълъг протокол конски дози - 1Я; 2. Максималната допустима доза 1Я; 3. Лека стимулация с летрозол и Перговерис 1Я; 4. Лека с кломифен и Перговерис 1Я; 5. Лека с гонал 2Я но тук на този цикъл ФСХ беше на горна граница но  норма. Сега са замразени и се надявам скоро да можем да направим трансфер. Нашите също забавят развитието си и даже не стигат до раздут бластоцист че да им направим ПИД. А много ми се искаше в началото да ги тестваме, заради опасността от аборти. Сега вече съм си казала, че който го е страх от мечки не ходи в гората - в дадената ситуация ако ме е страх от абортите въобще дори по естествен път не трябва да пробваме с мъжа ми. Оплождането е било всичко възможно IVF, IMSI, ICSI, PICSI, ZYMOT...
За текущия опит съм замилила да съм абсолютно напълно на ЕЦ, да направим ZYMOT и после IVF.
Lovely, Bambi според мен пробвайте и двете, каквото ви е на сърце. Аз съм на принципа да пробвам да не се чудя после какво е щяло да стане. Пробвай и по-силна стимулация и друг вид оплождане. За стимулация някаква по-скоро с инжекции, но моето мнение е, че не трябва да е много силна защото силната стимулация скапва качеството на Я.
Реално аз съм се убедила до сега,че шансовете ни просто наистина са много ограничени. Всъщност си чакаме късметлийската качествена Я, която може да дойде на 10. опит или на 20. или пък въобще да не дойде при нас. Въпросът е ти до кога ще решиш, че можеш да понесеш психичното и физическо натоварване.

@ Kiti какво стана при теб? Успяхте ли да ги извадите преди да овулиират Ф?

Има ли някоя, на която й предстои пункция тази седмица? Моята май се очертава да е края на седмицата. В сряда съм пак при Сенкова и тогава ще има повече яснота.
П.С.: бях и в клиниката в Германия за диагностика на полярните телца. Ще напиша скоро един подробен пост за това. Но като цяло аз се отказах за сега да го правим.

Стискам палци на всички момичета!

# 176

ФСХ няма общо с качеството. Лх има и енергията т.е. митохондрии и тн. Вариант е да добавиш калциев йонофор мисля че беше. Средата в която го отглеждат има какво да прибавят. Фертило е среда в която в момента експериментират и отглеждат извадени неузрели яйцеклетки в перу. Лошото е че ще мине време да се одобри и пусне, но е факт че средата може да помогне.

# 177
Моят първи преглед при д-р Сенкова мина - жената е супер, в смисъл не бърза да те претупа, обяснява, изчете всички изследвания... но и тя като всички лекари смята че възрастта е проблем и препоръчва донорска (не казвам че не е права). Просто сега се чудя какво да правя. Вие как процедирате, казвате ли "въпреки това искам инвитро"... някак си ми е трудно да се мотивирам и аз да убеждавам лекаря за инвитро. Забелязала съм че алтернативната медицина (имала съм консултации с натуропат, с иглотерапевт) повече успява да щади психиката, никой не е намекнал че е безнадеждно да родиш над 43 и тн, даже напротив - хората дават кураж.

При положение че лекаря твърди, че при него няма над 43 г., родили със собствени яйцеклетки вие бихте ли се навили да пробвате? Наистина ли повечето раждания над 43-45 г. са с донорски яйцеклетки? Изчетох и тук няколко теми и ми се вижда безнадеждно Simple Smile... извинявам се за хаотичните мисли, просто реших да питам дали някой е като мен и не знае на къде да хване Simple Smile

# 178
Моят първи преглед при д-р Сенкова мина - жената е супер, в смисъл не бърза да те претупа, обяснява, изчете всички изследвания... но и тя като всички лекари смята че възрастта е проблем и препоръчва донорска (не казвам че не е права). Просто сега се чудя какво да правя. Вие как процедирате, казвате ли "въпреки това искам инвитро"... някак си ми е трудно да се мотивирам и аз да убеждавам лекаря за инвитро. Забелязала съм че алтернативната медицина (имала съм консултации с натуропат, с иглотерапевт) повече успява да щади психиката, никой не е намекнал че е безнадеждно да родиш над 43 и тн, даже напротив - хората дават кураж.

При положение че лекаря твърди, че при него няма над 43 г., родили със собствени яйцеклетки вие бихте ли се навили да пробвате? Наистина ли повечето раждания над 43-45 г. са с донорски яйцеклетки? Изчетох и тук няколко теми и ми се вижда безнадеждно Simple Smile... извинявам се за хаотичните мисли, просто реших да питам дали някой е като мен и не знае на къде да хване Simple Smile
Кой е този лекар много интересно? И мен ме пращаха за донорска, но забременях на 43 със собствена яйцеклетка. Сега съм в 5 месец.

# 179

Разбира се, че има жени забременели след 43. Дори имам позната, която забременя естествено. Все пак трябва да се отчете, че тези случаи не са много. За мен не е важно кой е мил и любезен, а кой поема ангажимент. Ако тези натуропати смятат, че могат да помогнат, как ще го направят, как ще следят дали терапията им дава резултати, след колко време би се очаквала бременост. Другото са приказки. Аз бих потърсила място където има успеваемост, защото този път не е бърз и по-добре да не се губи време при лекари, които не знаят как да го направят и/или се възползват с цел печалба. Нямам впечатления от д-р Сенкова, но ми харесва, че не Ви залъгва и си е казала как седят нещата при нея. Успех в решението.

Общи условия

Активация на акаунт