Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с НЯР/ИЯР - тема 23

• 46 148
  • 749
  •   1
Отговори
# 180
Моят първи преглед при д-р Сенкова мина - жената е супер, в смисъл не бърза да те претупа, обяснява, изчете всички изследвания... но и тя като всички лекари смята че възрастта е проблем и препоръчва донорска (не казвам че не е права). Просто сега се чудя какво да правя. Вие как процедирате, казвате ли "въпреки това искам инвитро"... някак си ми е трудно да се мотивирам и аз да убеждавам лекаря за инвитро. Забелязала съм че алтернативната медицина (имала съм консултации с натуропат, с иглотерапевт) повече успява да щади психиката, никой не е намекнал че е безнадеждно да родиш над 43 и тн, даже напротив - хората дават кураж.

При положение че лекаря твърди, че при него няма над 43 г., родили със собствени яйцеклетки вие бихте ли се навили да пробвате? Наистина ли повечето раждания над 43-45 г. са с донорски яйцеклетки? Изчетох и тук няколко теми и ми се вижда безнадеждно Simple Smile... извинявам се за хаотичните мисли, просто реших да питам дали някой е като мен и не знае на къде да хване Simple Smile
Не знам какво мислите,но моето инвитро беше в Турция и там беше пълно с жени на вашата възраст,че и доста по-големи.На никой не му казват донорска и се борят наистина.И доста бременни чакаха и не бяха по-млади.Няма как да са с донорска,защото там донорството е забранено.Така че,аз категорично бих пробвала там.Успех!

# 181
Да, разбира се че има, и на 50 години има. Аз се чудя дали да пробвам при лекар, който казва че при него няма родили над 43 г. Може би Сенкова е хиперболизирала, но на мен ми е трудно да повярвам че аз ще съм първата родила при нея над 43-44 г.

А иначе, нито алтернативната медицина, нито лекарите не дават гаранция за нищо, просто едните поне успяват да ти повдигнат духа и да повярваш (нали уж вярата, психиката и емоциите били важни за успеха).

petiapetrova1965 Колебая се за Турция - там са само с високи стимулации, не може на естествен цикъл. Трябва да се пътува, отпуски и тн, едва ли ще е от пъвия път. Аз тук едва смогвах с работата да направя 1 инвитро и то само до пункция, а представям си до Турция... пък и там няма гаранция за успех, поне от коментарите тук оставам с такова впечатление.

Последна редакция: пт, 11 апр 2025, 23:37 от kara2

# 182
Да, разбира се че има, и на 50 години има. Аз се чудя дали да пробвам при лекар, който казва че при него няма родили над 43 г. Може би Сенкова е хиперболизирала, но на мен ми е трудно да повярвам че аз ще съм първата родила при нея над 43-44 г.

А иначе, нито алтернативната медицина, нито лекарите не дават гаранция за нищо, просто едните поне успяват да ти повдигнат духа и да повярваш (нали уж вярата, психиката и емоциите били важни за успеха).

petiapetrova1965 Колебая се за Турция - там са само с високи стимулации, не може на естествен цикъл. Трябва да се пътува, отпуски и тн, едва ли ще е от пъвия път. Аз тук едва смогвах с работата да направя 1 инвитро и то само до пункция, а представям си до Турция... пък и там няма гаранция за успех, поне от коментарите тук оставам с такова впечатление.

И в двете неща си права. Турция не е панацея. Трудно е и стресиращо. За мен беше поне голям стрес,организация път и силните стимулации както и проблемите там в болниците си бяха нерви. И има и на 50, но те не влизат в статистиката в България поне, защото тук не са от най най специалисти, а има и ественно,а над 43 има много естественно също не влизат в статистики,понеже са естественно както и много с инвитро не тук в България например. Има шанс но с малък процент, решението е твое обаче колко искаш да се мъчиш.

Специално при Сенкова разбира се че може да и кажеш че искаш,тя е длъжна да ти каже за донорска все пак, но решението е твое и ако поискаш инвитро няма да каже не и ще направи каквото може. Има родили при нея, но се броят на пръсти и тя знае колко е мъчително.

# 183
  • Be realistic - plan for a miracle.
Съгласна съм с това, че е по-добре да е директна — Сенкова е много коректна в това да обясни реалната ситуация, но никога няма да ти откаже, ако решиш да пробваш със собствени яйцеклетки. Тя е един от лекарите винаги готови да опитват на ЕЦ, което е гигантската игра на нерви и затова повечето лекари директно отказват — не им се занимава. Аз бих препоръчала лично претегляне на рисковете и възможностите и тогава взимане на решение. Работата на лекаря е да ни информира, но решението идва отвътре, от самите нас. Каквото и да решиш - успех!

# 184

Ще ви кажа аз какво видях от личен опит,защото в чакалнята се запознаваш с много семейства .Всички бяха изключително тъжни и ядосана на себе си,затова,че толкова години са губили време в България ,а не са дошли по-рано.Не знам кой от кой опит е,но факт че беше пълно с бременни дори до 47 годишна възраст.Човек докато не опита,не знае.Аз лично предпочитам да сгреша,отколкото цял живот да си задавам въпросите относно това,ами ако бях пробвала дали нямаше да стане.Мнения много,всеки с различен проблем,има успели и неуспели.Не знам от къде идват и тези истории за силните стимулации,моята беше лека.Аз лично мога да ви кажа,че докторите със сигурност дават всичко от себе си и ембриологията в цяла Турция е на светлинни години от тази в България,нека ме нападне някой.И нашите лекари това го знаят отлично,защото е пълно със семейства ,на които е казано,че единственият им шанс е с донорство,а в Турция са бременни от първи опит.

# 185
Кой е този лекар много интересно? И мен ме пращаха за донорска, но забременях на 43 със собствена яйцеклетка. Сега съм в 5 месец.
Аз на 45 забременях с наш материал.

# 186
  • В сърцето на любимите мъже!
Sunny, съжалявам за резултатът Sad Много е трудно знам, защото и аз навършвам 45 след няколко седмици и съм вече на 6 опита общо и знам, че първите дни след поредният неуспех са най-трудни. Мисля обаче, че при Тургут не е вариант за нас, нито пък Аджибадем или Бахчеджи, особено за възраст / НЯР. Погледнете другите клиники в Турция и не толкова известните и проучете ембриологията им най-вече, защото при нас това е важно. Също може да прочетете различните мнения за ПИД, например в различните лаборатории процента над който ембриони се обявяват за анеуплоидни е различен. Различно процедират и с мозайките. Информирайте се много добре и направете и нещо различно при вас за качество/количество.
Горе главата и успех!

Здравейте момичета, използвам въпроса си, за да се представя. На 46 съм, имаме две деца, но с мъжа ми искаме трето и решихме, докато не сме се отказали напълно (след опити около година), да търсим вариант с инвитро направо.
Та четейки ви, се зачудих защо Бахчеджи и Аджъбадрм не са вариант за по-възрастни майки.
Съпругът ми е с двойно гражданство и мислехме направо за Турция, но тепърва започваме да проучваме.

# 187
Малко интересна информация, като подчертавам не важи за всеки. 2 месеца се боря с задържани. Като на втория въпреки задържан е пораснал един фоликул почнал в лутеална и на 3и ден вече 20 мм. Та сега съм с 2 задържани. Защо се стигна до тук..възпаление на нерв и противовъзпалитени нестероидни медикаменти,добавки нови. Кое обърка не знам точно,но какво разбрах, дозите на добавките са важни,и кои добавки,за ДОР и ПОИ някой не са оптимални и може подчертавам може не при всеки да имат неблагоприятен ефект. Ресвератрола се оказа че може да дигне фсх и лх, мелатонина да подтиска лх и да пречи на овулацията, фисетин и кверцетин също да дигат простагландини и така да се спре пукането на фоликули. Деха е добре но е важно преобразуването му чрез ароматазата което може да куца и файда няма и да се взима ако не се превръща в тесто, а високия тестостерон може да дигне лх. Прекалено високи дози вит д дневно над 5000 също може да дигне фсх. Прекалена детоксификация също може да доведе до нарушения в естрогеновия метаболизъм,тоест много антиоксиданти и супер работещ дроб, силен метаболизъм но малко естроген. Общо взето не всяка добавка е подходяща за всеки организъм. Доста експериментирах и освен тези за митохондрий като НАД,К10,Витамини общо,Вит д в неголеми количества, мелатонин но не много висока доза,Нак,протеини,магнезий ,омега и пкк и глутатион липозомален не трябвят повече. Акупунктура умерено,инфрачервена светлина са за момента май най ок за растене на фоликул и потенциално може би качественна яйцеклетка,както и храна и движение и сън. Лични наблюдения от експерименти с моето тяло и метаболизъм, не важи за всеки. Споделям в случай че  някой има проблеми и търси причина къде може да куца. Не всяка книга или статия трябва да се слуша,защото всеки организъм е уникален.

# 188
И аз май направих някаква глупост с добавките. Бях при натуропат и тя ми беше назначила тези двете:
Пих ги два месеца, обаче започнаха едни горещи вълни, нямах фоликули началото на месеца, започваха да се развиват по-късно и реших да ги спра. Взех си Омега, Вит. А и Е и останалите неща както съм си ги пила до сега.
Да ама този месец още по-зле - имах едно зацапване за кратко от 27 до 29 ден и това е, цикъл няма, положителен тест няма, в четвъртък съм на преглед да видим какво се случва. Чудя се дали точно с А и Е-то не направих някоя поразия. ФСХ януари и март беше 14-15, Естрадиола под долна граница. Въпреки че вече 2 месеца ходя всяка седмица на акупунткура, този път нещо не е както трябва сякаш.

# 189
И аз май направих някаква глупост с добавките. Бях при натуропат и тя ми беше назначила тези двете:
Пих ги два месеца, обаче започнаха едни горещи вълни, нямах фоликули началото на месеца, започваха да се развиват по-късно и реших да ги спра. Взех си Омега, Вит. А и Е и останалите неща както съм си ги пила до сега.
Да ама този месец още по-зле - имах едно зацапване за кратко от 27 до 29 ден и това е, цикъл няма, положителен тест няма, в четвъртък съм на преглед да видим какво се случва. Чудя се дали точно с А и Е-то не направих някоя поразия. ФСХ януари и март беше 14-15, Естрадиола под долна граница. Въпреки че вече 2 месеца ходя всяка седмица на акупунткура, този път нещо не е както трябва сякаш.

Убедих се за пореден път че без детайлни изследвания които ще са мнооого параметри и скъпи няма файда от тия натуропати.  Само на признаци и книги не става. Всеки си има проблемни зони и няма как просто така да се изписват добавки. Ей го на аз се прецаках. И акупунктурата може да е проблем понеже засилва работата на дроба който метаболизира естрогена.

# 190
varna2020, благодаря за споделеното относно ЗФ. При нас два поредни месеца в началото на МЦ имаше остатъчно жълто тяло и съответно по 2 антрални, което ни възпрепятстваше от процедура. Следващия месец решихме да направим офис хистероскопия (оказа се, че е имало защо) и в началото на този МЦ, отивайки на 2 ден се оказа, че освен 4 АФ има и задържан фоликул в яйчника, в който преди хистерото нямаше фоликул.... и отново пропуснат месец. Може би единствената нова добавка (не съвсем нова - приемала съм я преди около година, на същата марка) е ресвератрол. Различното е, че приемах и витамин Е и във втората половина на цикъла. Не сме коментирали с лекарката на какво би могло да се дължи появата на ЗФ, но е факт че пропускаме и този месец.

# 191
Скрит текст:

Ох. Много неприятно.
Не мисля, че е от А и Е-то. Не знам на каква база ти ги е назначила, но с Шатаварито шега не бива, както и с Мака (която се съдържа в другата добавка). Смело ми се вижда да ти ги даде. Това са си билки за плодовитост, но това "за плодовитост" е толкова общо казано, че вместо да помогнат, повече могат да навредят.
Казано по-просто, ако наистина нямаш конкретните дефицити и нужди от тях, се получава дисбаланс, а ние точно от това бягаме. Като си описваш симтомите - дисбаланс е станало, на 100%. Добрата новина е, че като ги спреш и изчакаш 2-3 месеца всичко ще си се намести.
Предобряла съм и аз с Мака, ама си я бях самоназначила... цикълът ми реши да стане милион дни, като я спрях се оправи.
Понеже и аз работих с натуропат половин година, мога да кажа, че за мен бяха едни пари хвърлени на вятъра.
Помогна ми да избера подходящите храни за мен и баланс на тялото, но АБСОЛЮТНО всичко, което ми даваше като знания го има и в една книга, която струва 20 лв. Просто ми отне време да го разбера, а и бях доста поотчаяна. Иначе жената знае за какво говори, защото е родила децата си на 42 и 44 съответно, без изкуствено подпомагане, но... как да кажа. Можех да я пропусна. Не ми направи голяма разлика, освен че ме предозира със селен Grinning

Акупунктурата обаче е друга бира и аз си се кълна в нея, стига човек да намери правилният и умеещ професионалист Heart

# 192
Аз съм пила почти година Убикуинол, Омега 3, Пренатални Thorn препоръча ми ги Льокок. Не виждам разлика и ефект, нито положителен, нито отрицателен. Не са лоши препоръките, но са трудни за спазване - био храна, филтри, лимонади тн и тн

Акупунктура - при д-р Руйчев не съм забелязала разлика. Сега ходя при Еленкова, тя е свежарка, но има мн пациенти и постоянно се влиза, излиза, звъни се... едва ли ще мога да медитирам  докато съм с иглите Simple Smile

# 193
Назначи ми ги на база "цикълът ми започна да идва на 24 дни". Приемах Шатавари и другата декември и януари и спрях. От 1 месец взимам А и Е, като А-то го пих само 15 дни. Иначе не знам как се разбира дали имаш дефицит на някоя билка и ще стане по-зле или по-добре, ама нещо взе да ми писва с тези експерименти. Правих много подробни изследвания през юни и сега чакам цикъл да повторя, и на база на тях ми беше назначила антиоксиданти, бленд за ЩЗ, бленд за Надбъбречна умора и след като ги приключих се оплаках от скъсяването на цикъла и ми даде това реално.  Миналата година бях и 5-6 месеца без глутен, но и от това не видях кой знае какъв резултат. Сега съм малко през просото с храненето, не се храня зле, просто не се храня и по някакви гуру съвети с био марули и поръска за хормонален баланс. Grinning Като ми дойде цикъл предстои старт на 4 пункции за мен, та ще видим какво ще извадим.

Прего, ти къде ходиш на акупунктура?

# 194
Нямам предвид дефицит на “билка” 😁 ами, че всяка билка отговаря за конкретен дефицит или дисбаланс и я включваме само когато знаем, че е необходима, за да го намести. За целта трябва фитотерапевт, който да разбира и разчита изследвания и по тях да предписва както билки, така и количества. Това си е сложничко и затова казах, че билковите неща могат да направят обратен ефект. Нямам представа дали така е станало, но слушайки симптомите май да 🥹
На акупунктура съм при един акупунктурист обучаван в китайска традиционна медицина, който вече втори месец твори чудеса. Обаче ме предупреди изрично да не му давам контакта на никой, защото е претоварен (каза ми го защото исках да записвам и една приятелка при него).

Общи условия

Активация на акаунт