Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с НЯР/ИЯР - тема 23

• 46 191
  • 749
  •   1
Отговори
# 210
  • Be realistic - plan for a miracle.
Те се оплождат съвсем малко след ваденето. Освен това яйцеклетката не продължава да се развива сама след ваденето — извадена ли е веднъж, неузряла, зряла или презряла — такава и си остава.

# 211
Те се оплождат съвсем малко след ваденето. Освен това яйцеклетката не продължава да се развива сама след ваденето — извадена ли е веднъж, неузряла, зряла или презряла — такава и си остава.

Тогава мен са ме излъгали ли, че една недозряла са я чакали до другия ден, но тя не е наваксала и не са могли да я оплодят?

# 212
  • Be realistic - plan for a miracle.
Чак да ви лъжат… с каква цел? Явно е възможно.
Все пак не съм лекар и говоря от собствен опит и знания без медицинска диплома 😀 Както 95% от хората в бг мама.

# 213
Извадените недозрелите яйцеклетки понякога узряват, но вероятността да се оплодят е минимална. Казвам го от личен опит.

# 214

Тогава мен са ме излъгали ли, че една недозряла са я чакали до другия ден, но тя не е наваксала и не са могли да я оплодят?

Яйцеклетката се оставя в среда и може да доузрее. Понякога но понякога не . Има специален метод по принцип и среда в който ако е незряла се оставя до 24 часа да узрее,зависи в коя фаза се намира обаче дали ще доузрее.Тук в Бг мисля че методът рескю ИВМ не се прави точно така. Не мога да кажа общо за всички. Моите неузрели ги чакаха няколко часа но те бяха в по задна фаза и не се получи. Мисля че все пак полярно телце трябва да има и част от цитоплазмата да е оформена така да се каже.  За презряла не важи там няма какво да се спаси, но незряла може да,но средата е много важна която се използа и фазата. Бях го писала вече че има мисля в Перу (вече забравих къде точно) но има метод да се извади рано и в специална среда наречена фертило да се доразвие.

# 215

Не са ви излъгали. При мен при два опита се е случвало да има неузрели яйцеклетки. Поставят ги в специална среда и на следващия ден се оплождаха, че дори и до 5-ти ден стигаха.

# 216
Днес на 3ти ден от цикъла доживях да видя и момента, в който нямам нито един фоликул. Докторката искаше да пусна АМХ. Пуснах го с огромно нежелание, защото съм убедена че ще е катастрофален. Дойде ми много рано, на 23 ден и цикъла ми е супер обилен, просто като река. И като видях високо фсх 14,5 и нисък естроген бях убедена, че ще е зле положението. А се усещам и физически много зле. Чудя се дали цялото това нещо не се дължи на летрозола. Направо нямам думи. Плана е да чакаме до средата на другата седмица и ако нищо не тръгне да ми дават естрофем. В дилема съм дали да не си дам месец почивка на тялото или да се съглася на прием на естрофем. Имате ли наблюдения колко време се пие той и дали може да се откаже човек от пункция дори и да предизвика фоликули с естрофем? Защото на всичкото отгоре ще пътувам след 10ти май и нямам как да правя каквото и да било до 20ти май и няма как да отложа. Отново съм в някакво объркано състояние, май ми стана вече навик.

Imblue, много се радвам да чуя, че добавките на д-р Стаменов са довели до подобрение при теб. Аз засега още нямам наблюдения, от скоро ги пия. И аз съм на 1,2,3 опаковка.

Ivinas, добавките се взимат от манипулационната в Надежда, но не знам може ли свободно да ги купите.

Grateful, радвам се да чуя, че нещо полезно съм написала, което е имало смисъл за теб. То аз основно се лутам засега из моя инвитро път, но вече имам някаква яснота за някои неща...
При теб как определиха качеството на тази яйцеклетка, когато загина ембриона на 4 ден? При мен все намеци за лоша яйцеклетка, но никой не дава индикация да може да се опередели предварително качеството. Желая ти успех с доктор Сенкова или доктор Стаменов, който избереш.

Последна редакция: пт, 18 апр 2025, 14:26 от lovely

# 217
lovely, аз също очаквам вече да стигна момента, в който няма да имам нито един фоликул на 2-3 ден и все повече го мисля. За сега имам по 1-2 фоликула общо за двата яйчника, но всеки месец на първия преглед съм под голямо напрежение ще има ли фоликули. Надявам се тази терапия с естрофем да има ефект, моля те да споделиш какво се е случило, тъй като силно ме вълнува.
Относно пропускането на месец, това ми беше дилемата за следващия цикъл, дали да си почина един месец, но сега като прочетох какво се случва при теб и съм доста разколебана.

# 218
Аз все още правя  по 1-2 до 3 фоликула и за 5 години стимулации и пункции стигнах само до 1 ембрион, който не се имплантира. Вече опитваме с донорски и добавихме още 2 неуспешни трансфера към горчивия опит. Мъжкия фактор се оказа по-тежък от очакваното, иначе донорката беше на 28 години.

# 219
Imblue, аз още не съм почнала естрофема, ако го почна ще е от другата седмица ако нямам никакви фоликули пак. Не знам дори дали да го почвам. Дали ще ми регулира нещата, защото в момента са много объркани...такива въпросителни.
Иначе измерих АМХ днес и очаквах да е кръгла нула, пък то 0, 39. Октомври беше 0,4. Но ето, въпреки че е почти същото, нямам фоликули.

MERA, ти много си преживяла. Ти щом още имаш фоликули явно има още някакъв шанс и за твоя яйцеклетка, но сигурно много вече ти е дошло след тези неуспешни опити. Мъжкия фактор като гледам не е нещо на което много се обръща внимание в България. Според ембриологията в Надежда общо взето колкото и зле да били нещата със спермограмата като изберяли добър сперматозиод и всичко било чудесно. Е, да, ама явно не е.

# 220
Точно така ни казват и на нас. Плащаме допълнително за подбор на най-добрите , ембрионите стигат до пети ден и не се имплантират , имам и една биохимична . Нямам сили наистина , очаквах че с донорски Я ще стане едва ли не от първия път, но ето че и така не стана.  Възхищавам ви се на силите, търпението и вярата, момичета.

lovely,
Изглежда , че яйчниците ти имат нужда от малко почивка. Месец без антрални не означава , че и за напред ще е така. За летрозола аз много писах по-напред в темата, категорично съм против, само поразии ми е правил.

# 221
Защо не пробвате и с донорска сперма. При положение че мъжкия фактор е зле, така само хабите ДЯ
Аз все още правя  по 1-2 до 3 фоликула и за 5 години стимулации и пункции стигнах само до 1 ембрион, който не се имплантира. Вече опитваме с донорски и добавихме още 2 неуспешни трансфера към горчивия опит. Мъжкия фактор се оказа по-тежък от очакваното, иначе донорката беше на 28 години.

# 222
Точно така ни казват и на нас. Плащаме допълнително за подбор на най-добрите , ембрионите стигат до пети ден и не се имплантират , имам и една биохимична . Нямам сили наистина , очаквах че с донорски Я ще стане едва ли не от първия път, но ето че и така не стана.  Възхищавам ви се на силите, търпението и вярата, момичета.

lovely,
Изглежда , че яйчниците ти имат нужда от малко почивка. Месец без антрални не означава , че и за напред ще е така. За летрозола аз много писах по-напред в темата, категорично съм против, само поразии ми е правил.
Да, и ние плащаме за подбор на сперматозоида. Но умират ембрионите на 6ти ден. Или са небалансирани.
Да, за жалост и ДЯ не е лесна работа. Човек го усеща като опцията, която би трябвало да проработи след всичкото разочарование, но явно не е толкова просто.

Иначе точно от теб и от някои други потребители съм чела доста лоши неща за летрозол и кломифен и някой даже беше казал, не помня вече точно кой, че е довел до объркване с месеци в цикъла от типа на нисък естроген и висок фсх. И явно и аз ще се наредя в тази група. Засега имам надежда, че това с липсата на фоликули е по-скоро изключение отколкото новото ми нормално. Все пак амх 0,39 макар доста трагично не е съвсем нула...знам ли.

Момичета, желая ви Светли празници! И дано нещата потръгнат при нас от тук нататък.

Последна редакция: сб, 19 апр 2025, 14:37 от lovely

# 223
Мера, много е трудно и тежко това, през което минаваш. Съжалявам, и аз бих била с очакването, че донорската едва ли не е лесна работа, ама ей го на. Пожелавам наистина скорошен успех и всички мъки да са си заслужавали. Heart
Като заговори за летрозола, аз имам много странен цикъл напоследък. Споделях в предните постове, мислех че може да е от хранителните добавки, ама знае ли човек.
Скрит текст:

Септември имах стимулация с 5 дни Летрозол и два мериоферта. Миналия месец също чак до 10 ден нямаше фоликули в яйчниците. Този месец май ви се оплаках, че нямах цикъл, а леко зацапване, в крайна сметка очаквам днес да съм овулирала, вчера имах положителен тест. Ден 40. И то в четвъртък имах цели три големи фоликула в левия яйчник, 17,5 и 2х15 мм. Това нормално държание ли е при ИЯР и нисък естроген или някъде другаде е причината според вас?

# 224
За тези които имат проблем с задържане и загуба на ембрион или неимплантация. DQ alpha test или KIR гени и лиганди. Генетичен тест който е обсъждан в тема генетични и имунологични проблеми. Несъвместимостта и НК клетките може да са причина за неимплантация въпреки че няма проблем с днк фрагментация и тн. Рядко е но все пак.....може да помогне на някой,MERA за теб.

Последна редакция: нд, 20 апр 2025, 21:00 от varna2020

Общи условия

Активация на акаунт