Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с НЯР/ИЯР - тема 23

• 40 701
  • 673
  •   1
Отговори
# 525
  • Be realistic - plan for a miracle.
Сега се връщам от там. Прекрасно е. Просторно, хубав интериор, направено с мисъл, с детайли, които правят впечатление и трогват. Като рисунка на стената, която показва създаването на бебе в епруветка и пътят му от ембрионче до корема на мама Heart
Откъм комфорт - много удобно вътре всичко, направено с мисъл за пациента. Има дори детски кът с малки столчета и пособия за рисуване в чакалнята, явно за пациенти, на които им се налага да идват с малки деца. Още личи, че е ново и се доизпипва, но на мен лично много ми хареса.
Отзад има подземен паркинг, който още не съм тествала, но следващия път.

# 526
Привет, момичета!
Имаме два замразени ранни бластоциста, получени след напълно ЕЦ. По фонд сме, на ЕЦ. Дойде време за ЗЕТ, а за мен това е все едно за първи път ще правя инвитро. Позагубих доверие в доктора и сега се чудя какво да правя. Доктора настоява да е с хормони. Аз като знам как ми действат хормоните при стимулация и как нито веднъж не успяхме да стигнем до ембрионче на пети ден, започвам да се страхувам. Моля за съвети и евентуално какви предварителни прегледи или изследвания трябват. Имаме само тези две ембриончета и много ме е страх от неправилна подготовка да не ги загубим. Да настоявам ли за ЗЕТ на естествен цикъл?

# 527
Привет, момичета!
Имаме два замразени ранни бластоциста, получени след напълно ЕЦ. По фонд сме, на ЕЦ. Дойде време за ЗЕТ, а за мен това е все едно за първи път ще правя инвитро. Позагубих доверие в доктора и сега се чудя какво да правя. Доктора настоява да е с хормони. Аз като знам как ми действат хормоните при стимулация и как нито веднъж не успяхме да стигнем до ембрионче на пети ден, започвам да се страхувам. Моля за съвети и евентуално какви предварителни прегледи или изследвания трябват. Имаме само тези две ембриончета и много ме е страх от неправилна подготовка да не ги загубим. Да настоявам ли за ЗЕТ на естествен цикъл?

Досега имали ли сте ЗЕТ на стимулиран цикъл? Ако сте имали и Естрофема не ви действа добре, искайте да е на естествен цикъл, така е най-добре за тялото. Единствено при жени, които имат тънка лигавица се предпочита Естрофем, защото я удебелява. Но пък на докторите им е по-лесно с хапчета, че не им се занимава да следят фоликул. Както и да е, не е толкова трудно. Имате преглед на 2-ри ден от МЦ, на 10-ти и после ще преценят кога да ви дадат Овитрел за предизвикване на овулацията. Водите се от вашата ест овулация и като стигне ДФ размери от 18-19-20 мм се дава Овитрел за да се пукне. После изчисляват 5 дни от овулацията за трансфер ( или там 3-4 дни, на колкото е ембриона).
Изследвания преди ЗЕТ - вирусология, МКБ, ХМУ ( хламидия, уреаплазма, микоплазма), аз винаги си пускам и стерилна урина. Пуснете си ги навреме, защото повечето излизат за няколко дни, МКБ и ХМУ понякога 4-5 дни им трябват. Ако има някаква инфекция е добре да се излекува преди ЗЕТ.
п.с. ако цикъла ви е по-къс или по-дълъг, съотв. сте с по-ранна или по-късна овулация кажете на доктора, за да ви следи по-редовно.

# 528
Привет, момичета!

Досега имали ли сте ЗЕТ на стимулиран цикъл? Ако сте имали и Естрофема не ви действа добре, искайте да е на естествен цикъл, така е най-добре за тялото. Единствено при жени, които имат тънка лигавица се предпочита Естрофем, защото я удебелява. Но пък на докторите им е по-лесно с хапчета, че не им се занимава да следят фоликул. Както и да е, не е толкова трудно. Имате преглед на 2-ри ден от МЦ, на 10-ти и после ще преценят кога да ви дадат Овитрел за предизвикване на овулацията. Водите се от вашата ест овулация и като стигне ДФ размери от 18-19-20 мм се дава Овитрел за да се пукне. После изчисляват 5 дни от овулацията за трансфер ( или там 3-4 дни, на колкото е ембриона).
Изследвания преди ЗЕТ - вирусология, МКБ, ХМУ ( хламидия, уреаплазма, микоплазма), аз винаги си пускам и стерилна урина. Пуснете си ги навреме, защото повечето излизат за няколко дни, МКБ и ХМУ понякога 4-5 дни им трябват. Ако има някаква инфекция е добре да се излекува преди ЗЕТ.
п.с. ако цикъла ви е по-къс или по-дълъг, съотв. сте с по-ранна или по-късна овулация кажете на доктора, за да ви следи по-редовно.
Извинявам се, на кой ден пускате тези изследвания? Преди да ви дойде или след като спре кървенето? Кое изследване е с вагинален секрет и кое кръв?

# 529
Здравейте!

Аз си дадох една хубава 3-месечна пауза от всякакви процедури, даже и мисли и за преживените неуспехи през последната година, даже и диетата не беше прецизирана. Изчистих се от 'тежестта', сега се чувствам така сякаш никога не съм чакала пред кабинети и тръгвала от там със свито сърце, сякаш не е било. През въпросните 3 месеца чествах и 45-ти рд. На есен с нова песен пак се започва със следене, мерене, броене на фоликулчета, маточна лигавица и т.н. Днес отново започнах да чета писаното в групата. Погледнах и таблицата с успелите, май въобще не е набъбнала. Някоя от вас замисля ли се за донорски яйцеклетки? Имате ли представа колко струват донорските програми? Давам си сметка, че това се очертава да бъде единствен полезен ход за мен. Ако стане, стане. Ако не, може би съдбата има друг план за мен - да съм полезна на света не с майчинство, а с друго.

# 530
  • София/Дружба
Аз след 9 опита бях насочена за донорски яйцеклетки. В БГ голям пакет в клиника Надежда е 12к, чака се около година (така ми казаха). Проучих варианти в други държави и в крайна сметка заминахме за Украйна.

# 531
Salsera, не съм имала ЗЕТ до сега. Имала съм само един свеж, неуспешен, ембриончето не беше станало бластоцист, някаква по-ранна фаза беше. Имам редовна овулация и нямам проблем с лигавицата, но както спомена, докторите обичат да работят контролирано, не да следят на ЕЦ. Притесняваме, че аз много бурно реагирам на хормоните, рязко покачвам лх и естрадиол от тях и се чудя дали с хормони няма да прецакаме нещата, а си имаме само тези два ранни бластоциста, които доктора иска да върнем наведнъж.

# 532
Salsera, не съм имала ЗЕТ до сега. Имала съм само един свеж, неуспешен, ембриончето не беше станало бластоцист, някаква по-ранна фаза беше. Имам редовна овулация и нямам проблем с лигавицата, но както спомена, докторите обичат да работят контролирано, не да следят на ЕЦ. Притесняваме, че аз много бурно реагирам на хормоните, рязко покачвам лх и естрадиол от тях и се чудя дали с хормони няма да прецакаме нещата, а си имаме само тези два ранни бластоциста, които доктора иска да върнем наведнъж.
На ваше място бих се съгласила да върнат по-слабия ембрион на контролиран цикъл и ако не стане, да върнат по-силния на ЕЦ.
Вярно - два трансфера са, но  са си два шанса, а не един..
Изкоментирате го с лекаря си. Все пак това е вашето тяло и вашите ембриони.

# 533
  • Be realistic - plan for a miracle.
В предния ми пост за Неовитро бях написала, че има подземен паркинг, понеже бях видяла отзад рампа, водеща надолу и надпис Neovitro отгоре. Днес ходих на преглед и паркирах вътре, леко учудена, че е толкова тясно и с малко места (както и с натрупани все още кашони строителни материали) Grinning
Оказа се, че това бил служебния паркинг за лекарите People Ok Woman
Нямаше проблем, но скоро ще го направят затворен (с дистанционно).
Под "безплатен външен паркинг", както беше обявено, разбирайте... където намерите Grinning Просто не е зона и затова е безплатен. Затова пък е страшно наблъскано с коли - от двете страни на улицата, скандално е. Убедена съм, че в повечето дни няма да е лесно да се намери свободно място.
Аз лично смятам следващия път да пробвам да паркирам в мол България, който в съседство с клиниката - там поне е широко долу и 2 часа безплатен престой има - след това по 2 лв. на час.

Последна редакция: ср, 30 юли 2025, 17:54 от Preggo

# 534
Si_mo_na, не бях се замисляла за този вариант. Благодаря за коментара! Останала съм с впечатление, че като връщат две, те  някак си помагат и шанса е по-голям. Може да греша, но имам такъв спомен, че някъде съм чела за това. Ще коментирам с доктора. Благодаря!

# 535
Si_mo_na, не бях се замисляла за този вариант. Благодаря за коментара! Останала съм с впечатление, че като връщат две, те  някак си помагат и шанса е по-голям. Може да греша, но имам такъв спомен, че някъде съм чела за това. Ще коментирам с доктора. Благодаря!
Няма такова нещо. Напротив. Ако в този момент нещо не е ок в матката (бактерия, "презряла"лигавица, ) или пък нещо с хормоните - така "горят" и двата ембриона.

# 536
Слагането на два ембриона за първи опит почти навсякъде се смята за остаряла концепция. Два ембриона не повишават шансовете за родено дете (което в крайна сметка е целта, а не просто забременяване).

# 537
Si mo na, на 2-ри ден се пускат полови хормони - прогестерон, ЛХ и Е2. Важното е прогестерона да нисък или в реф граници. Гледа се да няма задържан фоликул или киста. На 10-ти ден също има полови хормони и ако се наложи и на 12-ти ( при мен е по-дълъг цикъл и е по-късна овулацията). По стойността на ЛХ и на Е2 се ориентират кога ще настъпи овулация, както и по големината на доминантния фоликул. Даже при мен на ЗЕТ-а в Турция не са ми давали и Овитрел, спука се естествено ДФ и пристъпихме към трансфер след 5 дни. До тогава и след самия трансфер се взима прогестерон - Циклогест, Пролутекс, Утрогестан, каквото доктора прецени.
Вирусология няма значение по кое време на цикъла ще се пусне, това е кръвно изследване за Хепатит, СПИН и др.  МКБ, ХМУ, Фемофлор ( ако решите) се взима и пуска на първите чисти дни след Ц - 8,9,10,11 ден, т,е, след кървенето и преди овулацията.
МКБ - вагинален секрет, ХМУ или Фемофлор - цервикален секрет. Взима се от доктор. Ако правите Фемофлор в Геника може да ви пратят вие да си го носите, поне при мен беше така. МКБ и ХМУ се прави в повечето клиники и няма нужда вие да го носите.

Относно броя на ембрионите ( то едно че и ние правим по 1-2 на стимулация) по-добре да се слага по един. Хем отпада вероятността ако нещо не е наред в матката да изгорят и двата, хем и много рядко, но вече има няколко такива случаи в темите тук понякога ембрион може да се раздели на 2, ако има и още един - тризнаци. После се почва айде да го махаме, ти не можеш да ги износиш, въобше риск е .

# 538
Salsera, много благодаря за изчерпателния отговор. Ще пусна Фемофлор, май е най-добрият вариант от изброените.
Аз миналия месец правих фертилити тест  в Геника и ми излезе всичко отрицателно, само Gardnerella vaginalis беше положителен, която лекувах с два АБ + вагинални глобули. После минах възстановителен курс със Гинопиус и Гинофит гел.

# 539
Grateful ще успееш. На 45 г родих март месец. Инвитро правих в Тутракан от първи път. Преди това имах 4 опита във Варна.
Моя приятелка на 49 г. правиха също в Тутракан, но с ДЯ, за която чакаха 3 месеца и заплатиха 12 хил. лв за 8 бр. Внасят ги от Украйна.
 Успяха от първи път и сега се двоуми дали да не опитат втори път.

Общи условия

Активация на акаунт