Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с НЯР/ИЯР - тема 23

• 40 584
  • 673
  •   1
Отговори
# 600
Не мисля, че сме следили стриктно на колко се пукат сами. Един-единствен път имах 19 и 17 мм фоликули и ЛХ вече беше 49, но сложихме и овитрел. Имала съм и доминантен 21,5 мм, но не сме проследили кога се е спукал.

# 601
  • София
при всеки е различно това с фоликулите.
моите оставихме ли ги до над 18мм не доживяваха до пункция.
слагахме прегнил на 15-17мм.
ако ползвахме оргалутран пък не се пукаха, но я не ставаха.
игра на нерви си е ец и човек трябва да си има собствена статистика.

# 602
На мен никой не ми е обръщал внимание на какви милиметри се пукат моите фоликули. Но определено зависи колко е дълъг цикъла по принцип. Моят се скъси доста и понякога от 18мм наваксваха с такава скорост, че се оказвах два пъти с овулация на стола за пункция и си тръгвах по живо по здраво. Та смятам, че по-рано ако идва цикъла то и овулацията си е ранна и няма да дочакат много след 18мм. Аз в милиметри не съм го мислила толкова, но в дни съм си извела извод, че мине ли за мен 9-10 ден и още не е имало пункция общо взето имам много малък шанс нещо да е оцеляло.

# 603
При мен, понеже растат адски бързо - тригерът се слага на 18-20мм и после е много инфарктно положението в деня на пункцията.
За момента нямам изпуснати яйцеклетки.

# 604
  • София
На мен никой не ми е обръщал внимание на какви милиметри се пукат моите фоликули.
на това ти обърни внимание и напомняй ако трябва.
те си мерят, записват си и си преценяват.
ама едва ли помнят на всеки особеностите.

# 605
Аз си правих експерименти да смятам от ден на пункция 14 дена и общо взето бих казала, че това правило е доста вярно. Тоест смята се от ден на овулация 14 дена и тогава трябва да е началото на следващ цикъл. При мен почти при всички положения работеше този метод, но не работи така правилно ако си на стимулация. И при такава сметка ако на някой му е по-къс цикъла и идва да речем на 24 дена - значи трябва да се цели към пункция около 9 ден, защото към 10 ден вече ще се задвижи
овулацията. Предполагам, че това са елементарни неща все пак, но ако човек е свикнал да му идва на 28 дена, както бях аз и му се промени много цикъла изведнъж и стане къс е хубаво да има предвид.

# 606
  • Be realistic - plan for a miracle.
На мен никой не ми е обръщал внимание на какви милиметри се пукат моите фоликули.
на това ти обърни внимание и напомняй ако трябва.
те си мерят, записват си и си преценяват.
ама едва ли помнят на всеки особеностите.

бамбара е права, непрекъснато напомняй на колко мм се пукат яйцеклетките ти и подчертавай, че това е нещо, което е години наред проследявано и си стои непроменено.
Аз винаги обяснявам и натъртвам, че на 24 мм се пукат. Дори да не ги интересува (или да не показват, че ги), аз си го казвам.

# 607
Да, прави сте за този съвет човек да си следи и сам и да напомня. Но аз както казах не знам на какви милиметри конкретно се пукат при мен, знам по дни горе долу, не по размери на фоликули.

# 608
При мен пак празни фоликули... Нямало кумулусни клетки даже. Не знам вече какво да правим, ще си играем на тото още две пункции и после ще му мислим за смяна. Бях на изцяло естествен цикъл този път.
Говориха ми за ПРП на яйчниците, но трябва да проуча, че съм чела много смесени мнения.

# 609
  • Be realistic - plan for a miracle.
Не знам какво да ти кажа, Слънце, искрено съжалявам. Случвало ми се е и знам как боли.
То е тото винаги и непрекъснато. От това не може да се избяга.

Пратчет има един цитат, за който винаги съм си мислила, че е абсолютно съотносим към жени, преминаващи през инфертилитет и инвитро.

„Бог не си играе на зарове с Вселената; той играе неразгадаема игра, която Сам е сътворил и би могла да се сравни — от гледна точка на останалите играчи (т.е. всички) — с това да играеш някаква крайно мътна и сложна разновидност на покера в стая, тъмна като в рог, с никакви карти, с безпределни залози и с раздавач, който не ви обяснява правилата и през цялото време се усмихва.”

# 610
При мен пак празни фоликули... Нямало кумулусни клетки даже. Не знам вече какво да правим, ще си играем на тото още две пункции и после ще му мислим за смяна. Бях на изцяло естествен цикъл този път.
Говориха ми за ПРП на яйчниците, но трябва да проуча, че съм чела много смесени мнения.
Точно за ПРП на яйчниците и матката си помислих, като зачетох коментарите ти. Не е толкова скъпо, а някои момичета от форума така стигнаха до заветните над 8мм лигавица за трансфер, след много други опити.
Аз съм ЗА, макар да имам само отзиви от съфорумки.

# 611
Слънце, това за "празните фоликули" съм го чувала досега само в една болница, от един доктор. Няма да повдигам темата, ти си знаеш дали искаш или не искаш да го смениш. Естествен значи без Летрозол ли ? Имала ли си някакви болки след тригера и на колко мм ДФ ти го сложиха ? Ако искаш ми пиши на ЛС

# 612
Симона, за матката и аз не съм чела минуси, но за яйчниците някои жени били "влезли в менопауза" и такъв отзив ме кара да се притеснявам твърде много. Предвид, че е още доста експериментална процедура без ясен ефект, ще ми трябва малко смелост, но със сигурност първо бих пробвала и някъде другаде преди да се реша.

Салсера, абсолютно естетсвен цикъл, никаква стимулация.
Никакви болки нямах в яйчниците. Сложихме тригера един ден след като фоликулите бяха 18 и 13 мм. Предполагам големия е бил към 20+ мм в деня на пункцията. При първото ми инвитро миналия септември беше г/д същото - 19 и 15 мм когатос сложихме тригер, извадихме 1 зряла и една незряла. През май месец бяха по-малки, но ЛХ вече беше 10. Фоликулите бяха по 17 мм на тригер.
Този път от неделя слагах оргалутран, за да ги оставим да доузреят преди да тръгне пик.

# 613
При мен и на 15мм и на 18мм сме тригерирали, спрямо хормоните се ориенираме. За съжаление при мен не се пукат без конска доза хориомон та не знам. Вадили сме презряла обаче.

# 614
Питах в другата тема, но не ми отговориха, да питам и тук.
Някой може ли да ме посъветва как най- бързо мога да се сдобия с цикло-прогиноеа?
Спешно ми трябва.Мисля да пътувам до Турция само за това, но се чудя дали биха ми искали рецепта там в аптеките.
Някой който е по-запознат ако може да отговори.
Много ви благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт