Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с НЯР/ИЯР - тема 23

• 44 960
  • 749
  •   1
Отговори
# 720
Благодаря много, момичета. Днес се реши да се чака още един ден, не им хареса тоя естроген. Ще видим дали ще я докараме до някъде. Утре пак ще изследваме хормони.
Естроген под 50 и зряла яйцеклетка Hushed. Невероятно наистина. Това ми дава надежда!!

# 721
Благодаря много, момичета. Днес се реши да се чака още един ден, не им хареса тоя естроген. Ще видим дали ще я докараме до някъде. Утре пак ще изследваме хормони.
Естроген под 50 и зряла яйцеклетка Hushed. Невероятно наистина. Това ми дава надежда!!
Аз бях убедена, че нищо няма да извадят, но бяха успели. Дано все пак се вдигне при Вас.

# 722
Lovely, моят висок естроген преди пункция до сега три пъти не ми е докарал яйцеклетки, така че според  мен не разчитай че това показва на 100%. Успех! Дано да те изненада приятно! Аз този месец съм пак в доста интересна ситуация. Втори ден нямаше почти нищо. Девети ден - 3 фоликула в ляв яйчник - 9, 7,5 и 5 мм. Сложих 3 Мериоферт 150 и след 3 дни 2 фоликула в ляв яйчник 13 мм и един се появи в десен яйчник 8 мм. Слагам още 2 мериоферта и утре ще видим какво е положението. Последна пункция ми е по фонд, дано поне 1 извадим този път, че вече е толкова отчайващо, че дори докторката ми каза, че се моли. Grinning

# 723
Здравейте момичета, нова съм тук, но имах нужда да споделя болката си.
Юни месец правихме свеж трансфер в Турция, като всичките изследвания бяха наред - моите хормони и спермограмата на мъжа ми. Докторите бяха оптимистични, че няма медицинска причина да не се получат нещата,  просто препоръката беше, че след като съм на 40 е добре да направим тази стъпка.
След трансфера имаше бременност, но плода спря да се развива и в 9та седмица правих медикаментозен аборт. Първият ми цикъл след него беше на 49тия ден, втория на 36-тия.
Гинеколожката ми тук в България ми пусна нови изследвания и с ужас установихме, че АМН от 1.5 е паднал на 0.76.
Съвета е да не отлагаме втори опит, с надежда да извади здрава яйцеклетка, и започна един разговор за донорска такава.
Просто не мога да си обясня, как се получи това изчерпване и някакси се надявам резултата да е сгрешен. Четох много по темата, че зависи кога се пуска хормона, дали витамин Д-то е добре, че трябва още време да се възстанови организма и има шанс да се вдигнат показателите, с някоя друга стотна.
Има ли някоя след вас с такъв пример, или нещата са безвъзвратно изгубени.

# 724
АМХ ти е последният проблем, честно.

Моята стойност на АМХ на 33 беше 0.78. Витамин Д ми беше под долна граница. Ще пуска скоро да изследвам отново, за да видим дали като вдигнах малко витамин Д има подобрение. Но не ми беше за това приказката.

Колко антрални имаш? Ако има фоликули все нещо ще извадят. За съжаление около 40 има повече притеснения около качеството на яйцеклетките, които ще бъдат извадени.

Иначе понякога пада много рязко, така са ми казвали лекари. Също може и години стойността да не мръдне. Че няма време за губене е вярно, според мен повече заради качеството отколкото друго.

# 725
АМХ ти е последният проблем, честно.

Моята стойност на АМХ на 33 беше 0.78. Витамин Д ми беше под долна граница. Ще пуска скоро да изследвам отново, за да видим дали като вдигнах малко витамин Д има подобрение. Но не ми беше за това приказката.

Колко антрални имаш? Ако има фоликули все нещо ще извадят. За съжаление около 40 има повече притеснения около качеството на яйцеклетките, които ще бъдат извадени

Ами те все него гледат.
На последния преглед бях на 15 ден от цикъла, имах 3 по-големи ( на не достатъчно) от около 10.5мм и още 6 по мънички.
Аз ги разбирам с инвитрото, но то не е безплатно.
Ходила съм в Надежда, където започнаха да ми обясняват за 4 инсеминации преди да мога да кандидатствам по фонд. Не ми се обикаляха всички инвитро центрове, да съм опитно зайче и едвам събрахме пари да отидем в Турция. За втори опит не знам как бихме го направили.

# 726
АМХ варира месец за месец, в зависимост от това каква порция фоликули тялото е отделило. Моето е било от 1.02 до 0.43 и обратно. Забременявала съм с 0,63 и с 0,43 естествено. С витамин Д на долна граница е АМХ ми е бил най-висок.
Проблемът на тези години е качеството на яйцеклетката, съответно ембриона. Не знам защо са ви посъветвали да правите свеж трансфер без ПИД. Абсурдно е. Аз съм на 39 и за миг не е имало чудене у нас или доктора дали да има или няма проверка на ембрионите. Нямате време за тия въртележки с нетествани ембриони и безсмислени трансфери.

# 727
Знам, че го гледат. И на мен няколко лекари като ми чуха АМХ и бяха готови да ме отпишат, но като видят, че има бройка се поуспокояват. Все още имаш бройка, но заради възрастта не се знае нито колко още ще е така, нито може да се каже много за качеството.

Инсеминациите не са задължителни, просто това са условията за фонда ако искаш да го ползваш и не отговаряш на другите изисквания. Ходенето в Турция за съжаление не гарантира бебе. Съжалявам, че не се е получило! Обмислете ако финансово ще е по-лесно (или ако това ви е единственият вариант) дали все пак четирите инсеминации не са най-добрия вариант.

# 728
Амх и на мен след 40 ми тръгна рязко надолу. Нещата никак не са постепенни вече на тия години за жалост.
Аз да ви докладвам, че извадихме една яйцеклетка вчера с моя нисък естроген.Те бяха два фоликула, но аз бях на ЕЦ и ми казаха, че втория няма какво да искам от него. Нямало как на ЕЦ да излезе повече от 1 яйцеклетка особено с тоя естроген. Чакахме го повече тоя път от обикновено, защото аз в повечето случаи съм на пукнция към 9 ден, тоя път доста повече отне да се докара някаква прилична стойност. Оплоди се яйцеклетката. Сега да видим. То не знам и аз вече какво чудо чакам при все, че до тука 8 ембриона не успяха да оцелеят, за да стигнат до ПИД, и само един стигна до ПИД и с лош резултат. Но така де, оказахте се прави. И с нисък естроген явно може да се извади яйцеклетка. Аз бях почти убедена, че ще е празен фоликул или нещо подобно.

# 729
Момичета и аз се включвам с поредният неуспех. На 43г пети опит инвитро, вкарахме три ембриона, вливки преди това и не и не. Днес пуснах тест и съм направо сломена. Не знам дали да продължавам и накъде да поема. Няма установен проблем уж освен възраст и не става забременяване и това си е. Повече успех съм имала с естественото, отколкото с инвитро...Амх ми е добре за годините  и не мога да разбера защо не се случват нещата ..

# 730
lovely, много се радвам! Пу-пу-пу ❤️
Дано това да е вашата яйцеклетка и там да е вашето бебе! ❤️

# 731
lovely, много се радвам! Пу-пу-пу ❤️
Дано това да е вашата яйцеклетка и там да е вашето бебе! ❤️
Много благодаря за пожеланията. Хайде вярно пу-пу хаха, това да ни е късметлийския ембрион. ❤️

# 732
Lovely, хайде тези чудо яйцеклетки след година да ги снимаме на коледна фотосесия, сделка? Hug Извадихме и при мен една, оплоди се, сега тръпна в страх и очакване дали ще се развие и какво ще излезе от генетичния тест.
Jalana, съжалявам много. 😥 Средата в матката как е?

# 733
На 43г основното притеснение е качеството. Изследвани ли са били тези ембриони?

# 734
На 43г основното притеснение е качеството. Изследвани ли са били тези ембриони?

Тези реално не, предишният път ги изследвах имах един с чудесно качество и пак не стана и от чисто финансова гледна точка реших,че няма да ги изследвам сега. Ембриоложката също ми каза, че това е доста инвазивна процедура за един ембрион и говорехме с нея, че ако нещо се захване ще се направи вече изследване и по би имало смисъл.

Ясно е, че качеството е проблема, просто около мен на тази възраст не е като да не се е случвало, имам три познати на 44 и 45, родиха с техни яйцеклетки, просто не мога да повярвам колко яйцеклетки извадихме и как нито една не стана, започнали сме инвитрото от 40 - та му година... Sad

Общи условия

Активация на акаунт