Нашите кухни - тема 99

• 34 597
  • 741
  •   1
Отговори
# 660
И мен това едноредово подреждане на котлоните много ме впечатли. Аз отдавна се чудя кому са нужни 4 котлона. Пак казвам - и аз съм с такива, но само защото два са индукция, два са обикновени. И пак е малко безсмислено. Да се пресягаш към по-задния ред е действително не особено комфортно. Моят извод е, че това с четирите бройки е инерция при производителите - свикнали са си и така го правят, а ние като купувачи си купуваме и ние четворки по инерция.

# 661
Аз пък не "харесвам" предните котлони. Винаги си представям как ги бутам и се изсипват врели манджи върху мен. Laughing Предните котлони ползвам тогава, когато задните сдадат багажа или има допълнителен съд, който просто стои на котлоните, не се готви.
И не, не искам да кажа, че аз съм права, само внасям нотка различно мислене при обсъждането на темата.

# 662
А аз пък си взех плот с три котлона – с три различни големини. Ще си ползвам и трите, макар че едва ли ще се наложи да е едновременно.

# 663
Единият ми плот е с 3 котлона, другият с 4, но реално целият става активна зона. Три едновременно не мога да кажа, че ползвам ежедневно, но определено е често, като през студените сезони отива и към ежедневно - тогава приготвям повече ястия, торти, сладкиши и т.н., които изискват множество съставки. Много зависи от типа кухня и кога и за колко време се налага да се готви.  Разбира се, същата работа може да се свърши и с два котлона, дори и с един (подвижните), но изисква различна организация и последователност, което може да доведе и до излишни часове мотане около котлона.

# 664
И аз с тройка различни размери. Не ползвам всички, но пък не се чудя къде да си дръпна горещата тенджера. Това си е изцяло свързано с навиците на домакинята..

# 665
Здравейте.Предстои ми да избирам кухни, но се оказа,че мястото където ще я слагам явно е нестандартно,тъй като не открих подходяща от готовите по магазините? Дали може да ме ориентирате поне за базова цена на линеен метър,когато кухнята е по поръчка? Без особени екстри. Разглеждам и фирми,които правят дизайн,оферта,изпълнение и монтаж, но никъде няма нищо конкретно като цена. Също- препоръчайте ми такава фирма, ако сте ползвали, ще ми е много полезно.

# 666
Никъде няма конкретни цени, защото всяка кухня е с различни размери, материали, механизми и т.н. Този линеен метър за който питате, може да е с две вратички, но може и да е с 3-4 чекмеджета, което прави цената различна.
По мои наблюдения най-обикновена кухня от пдч е около 1000лв л/м. и то при нормален мебелист, при скъпарите е повече.

Последна редакция: ср, 25 юни 2025, 17:31 от Чи лу

# 667
  • София
В ИКЕА има цени за конфигурация от 2.40 и цената е около 2500. Та 1000лв на линеен метър.

# 668
  • София
Вижте модулни кухни, продават различни горни и долни шкафове и вие си правите необходимата ви комбинация. Ирим имат каталози с десетки видове шкафове, вратички и плотове. Хоп мебели и Виденов също.

# 669
Има ли отделна тема за кухненските уреди или се обсъждат тук?

Последна редакция: ср, 25 юни 2025, 21:46 от •mimoza•

# 670
Има теми за почти всякакви уреди. Точно в тази за фурните има няколко отзивчиви съфорумки.

# 671
Намерих я, благодаря! Пренасям въпросите там.

# 672
  • София
Ирим не са ли 16мм ПДЧ?

# 673
  • Пазарджик
Лицето е 18мм МДФ.

# 674
Хоп е много компромисен вариант, тъй като модулите са доста по-плитки от ирим. Които според мен са с много добро качество

Общи условия

Активация на акаунт