Нашите кухни - тема 99

• 34 587
  • 741
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Не знам, доколкото разбирам, търсещата се опитва да си направи сметката и това все пак е ориентир.
Когато се нанасяхме в сегашното жилище, бяхме зле с парите и взехме модули за кухня от Хоп мебели. 15 години по-късно само челото на едно много използвано чекмедже е леко разръфано, другите не са мръднали.
В какъв смисъл плитки? Имам пералня и съдомиялна кубче вътре в долните шкафове, плюс фурна в нещо като половин колонен шкаф. Като за малко пари, стават.

# 676
Дълбочината на Ирим е 55 см, за плот 60 отзад остават 4-5 см зад гърба на шкафа

Произволен Хоп 44 см, че те са спестили малко тази информация. Използваемия размер вътре е по-малък

# 677
  • София
Ясно, ще трябва да премеря плота у нас, въобще не съм и разбрала каква им е дълбочината на шкафовете - и уреди са вмъкнати, и тръби и кранчета има отзад. 🙄 Може навремето да са били по-дълбоки.

# 678
Може действително да са били различни, все пак е минало доста време. Сега като ги гледам пак, и височината е по-малка.
Това на място в магазина с една рулетка установих, преди това на картинки ми изглеждаха еднакви.

# 679
По-ниски, по-плитки, с по-рехаво ПДЧ...накрая ще започнат да ги правят като за кукленска къща Rage
Аз бих спестила от друго на първо време, ако се налага (а почти винаги се налага), бих пазарувала на изплащане, когато е възможно, бих отдалечила някои покупки на мебели, които не са неотложни, но не бих направила твърде съществен компромис именно с кухнята - тя е най-използваното помещение. Спестяват не само от материал в последните 4-5 години, а и от механизми и накрая се оказва, че като ти кипне, скоропостижно ще поръчаш нова скъпа кухня и ще ти излезе през носа и джоба уж бюджетната. Моят майстор преди 5 години каза, че вече и плоскостите ПДЧ не са със същото качество, каквото са имали преди 10 години, да речем и вече не купува от производители, които са му били основни.
Горното просто за размисъл, докато е време, иначе е ясно, че всеки си преценява за себе си.

# 680
  • София
Ако някой е по-внимателен, сигурно и с Ирим ще му е ок. Но моите деца отварят шкафовете с апломб.
В Практикер има мостри на кухни Ирим, изглеждат добре на външен вид иначе.

Височината не я мислете, нали се слагат крачета.

# 681
Грета, височините и на двете показани от мен са дадени с крачетата. 87/с 10 см крака и 82/предполагам също с толкова. До готов плот едното 90, другото 85. Разликата в болките в кръста висейки над мивката е голяма.

Иначе пантите на ирим са хетих, в този смисъл нещата с по-рязко отваряне не мисля че биха били проблем. За другите не видях какво пише.
Разбира се има и други модулни, дори прехвалените Диалог са до някаква степен такива. Вече ценовото ниво е друго.

# 682
Хоп мебели недейте. Преди 5 години купих няколко модула. Ок е. Даже още е читава, но я смених, че тогава беше компромисно, временно решение покрай ковида. Сега я сменях и  шкафовете са читави. Ходих в хоп мебели да разглеждам за друго и забелязах, че са доста свалили качеството. На  всичко. Същата кухня като моята я имат все още, цената х 1,5, а качеството отвратително. Явно са сменили политиката..

# 683
От една седмица станах разногледа и съвсем си обърках.
Сто пъти смених материал 😤
ЛПДЧ КРОНОШПАН - никак не е лош на допир и вид  но не е анифингър и това ме притеснява
MDF AGT Supermat - тук ме притеснява, че покритието е PVC и не съм наясно как е във времето. По- гладка и кадифена текстура.
MDF REHAU мат акрил - тук няма две мнения, заради ограничения в бюджета мога да си позволя /с надхвърляне на бюджета/ светъл основен цвят евентуално с по- тъмен акцент на 3 шкафа от горен ред.
За компактния плот съм заложила на Fundermax.
Та кажете нещо повече за PVC покритието /AGT/ и струва ли си /препоръчителна ли е инвестицията в акрилно лице / MDF REHAU/ или да си го избия от главата.
С кое не е добре да правя компромис и кое в случая е без особено значение при нормална експлоатация на кухнята.
Водещ е материала, покритието, друго? Има ли златна среда?

Последна редакция: пт, 27 юни 2025, 10:51 от •mimoza•

# 684
Здравейте,
Предстои ми покупка на кухненска мивка. Спряла съм се черен цвят, гранит и без отцедник. Бюджетът ми е 400-500 лв.
Гледах модели на Лекс - с нано покритие, Фат - Фатгранит и на Shock, но по ниския клас с Cristalite покритието.
Вие какво бихте ми препоръчали?

# 685
  • Пазарджик
Аз  заложих на фатгранит,но все още не съм я използвала ,за да дам мнение.

# 686
Аз съм взела гранитна на Бланко и пак бих повторила.

# 687
А от къде я закупихте и каква е цената ѝ?

# 688
Скрит текст:
https://evroset.bg/subline-320-u/kuhnenska-mivka-blanco-subline-320-u-tsvyat-kafe

# 689
Скрит текст:
https://evroset.bg/subline-320-u/kuhnenska-mivka-blanco-subline-320-u-tsvyat-kafe
Благодаря! Над бюджета са им цените. Аз ще я ползвам във втора кухня( затворена лятна) и затова ми се ще да е нещо на по приемлива цена.

Общи условия

Активация на акаунт