Нашите кухни - тема 99

• 34 594
  • 741
  •   1
Отговори
# 690
Скрит текст:
Аз съм взела гранитна на Бланко и пак бих повторила.
А от къде я закупихте и каква е цената ѝ?
https://evroset.bg/subline-320-u/kuhnenska-mivka-blanco-subline-320-u-tsvyat-kafe
Благодаря! Над бюджета са им цените. Аз ще я ползвам във втора кухня( затворена лятна) и затова ми се ще да е нещо на по приемлива цена.
За лятна кухня няма ли да е по-добре алпака? На Тека има добри предложения. Имат и гранитни мивки на добри цени. https://baniastil.com/%D0%BC%D0%B8%D0%B2%D0%BA%D0%B8-%D0%B7%D0%B … a-(13)-16503.html
На мен повече ми харесват от мивките на Лекс груп.

# 691
Здравейте,
Предстои ми покупка на кухненска мивка. Спряла съм се черен цвят, гранит и без отцедник. Бюджетът ми е 400-500 лв.
Гледах модели на Лекс - с нано покритие, Фат - Фатгранит и на Shock, но по ниския клас с Cristalite покритието.
Вие какво бихте ми препоръчали?

Наскоро сменях кухнята аз и се спрях на наногранит от лексгруп, Засега се държи добре, но имам и наблюдения на познати, закупили същия модел от там преди 3 години

https://www.leksgroup.com/l_bg/?s=5&i=14&c=170&pid=2557

този модел е, даже ти влиза в бюджета, а размерът е достатъчен да побере тава от фурната Wink  Ако си от София или наблизо, отиди да видиш на живо модела, доста добро е

# 692
В такъв случай може да видиш на Шок, скоро май ги хвалиха тук момичетата, не знам какви са цените им. Аз също замислям такава лятна кухня, но там като че ли ще сложа от неръждаема стомана, пак на същия производител, поне за качеството имам лично възприятие.  Ако не е пречка за теб да е от стомана, на Бланко има и на прилични цени (и на неприлични - също Simple Smile ).

# 693
Здравейте,
Предстои ми покупка на кухненска мивка. Спряла съм се черен цвят, гранит и без отцедник. Бюджетът ми е 400-500 лв.
Гледах модели на Лекс - с нано покритие, Фат - Фатгранит и на Shock, но по ниския клас с Cristalite покритието.
Вие какво бихте ми препоръчали?

Наскоро сменях кухнята аз и се спрях на наногранит от лексгруп, Засега се държи добре, но имам и наблюдения на познати, закупили същия модел от там преди 3 години

https://www.leksgroup.com/l_bg/?s=5&i=14&c=170&pid=2557

този модел е, даже ти влиза в бюджета, а размерът е достатъчен да побере тава от фурната Wink  Ако си от София или наблизо, отиди да видиш на живо модела, доста добро е
Аз точно тази гледах. Отидох да я поръчам в магазина, който предлага техни продукти и едно от момичетата ми каза, че за една година ѝ се надрали дъното доста. Затова се замислих.

# 694
На Шок цените също са 🤐
Една прилична мивка /разбирай да не е канче/ е на неприличната цена от над 700лв.
Пари кат' вестници...

# 695
странно, защото там продавачите са основно мъже

# 696
странно, защото там продавачите са основно мъже
Не съм ходила във физическия им магазин. В нашия град нямаме. Просто там, където ходих  предлагат техни неща. Имаха мостри.

# 697
Ся понеже имам и Бланко, и Лекс, и Фат… за обикновен потребител като мен разлика особена не виждам:-)  за дране пък никак.

# 698
Определено имат разлика. Кристадур на Шок са различни от Кристалайт, на Лекс на евтините също много им личи качеството и т.н.

# 699
Тези са - Лекс :https://www.leksgroup.com/l_bg/?s=5&i=14&c=172&pid=2601
                 Фат : https://www.fat-bg.com/kомпозитни-кухненски-мивки/225
                 Бланко :https://evroset.bg/pleon-6/kuhnenska-mivka-blanco-pleon-6-tsvyat-skalisto-siv
На допир не откривам МЕГА голяма разлика. Няма потъмняване на нито една, въпреки че две са светло сиви. Драскане и следи също няма.

но поне съм последователна - една няма с отцедник Simple Smile

# 700
Мимоза, supramat на AGT е таралеж в гащите, за мен е АНТИантифингър, остават ужасни отпечатъци, особено ако не е много светло. И на светлото остават, но се виждат по-малко. Иначе имам спалня от agt и си е екстра за 5г, но не е супрамат.
ПДЧ- то, става ако е дървесно или светло, но покритието не е толкова гладко, като на мдф. Пдч антифингър не съм виждала.
Този акрил Rehau, не го знам точно кой е, но моята настояща кухня е от акрил гланц от Салекс и повече не бих го сложила, защото леко пожълтя и то неравномерно и без да го пече слънце. Правих я преди около 5г и е възможно вече да е по-добър, но понеже си изпатих, бЕгам от акрил.
Ако не искаш отпечатъци, избягвай точно кадифената структура, която описваш. Колкото по-гладко, толкова по-лесно се чисти, то това важи за всичко, не само за кухненските шкафове.

Имам мивка Бланко и мивка Шок кристалайт(по-евтината), Бланкото е много по-гладка.
Second, и аз съм с pleon 6, но черна, много си я харесвам.

Последна редакция: пт, 27 юни 2025, 22:46 от Чи лу

# 701
Мозъка ми вече е вънка! 😂😂😂
Ако знаех, че мечтаната кухня ще ми се опре толкова, че да не мога да я реша, нямаше да я почвам.
Не знам, мострата на мекица я направих, но отпечатъци не виждам /може да я тествам с олио 😂
Ето каталога на Rehau
Скрит текст:

Днес се прибрах с една чанта картели + стелажа с компактните плотове 🫣
Преди мнооого мноооого години бях решила, че като дойде ред да си правя кухнята ще е бяла. Да бе, да! От няколко години насам залитам по нейви синьо и реших, че кухнята ще е синя. Сега обаче не съм много убедена  че помещението ще побере този цвят нормално и вече умувам няк'во бежово /бозаво/ при положение, че винаги съм бягала от него, обаче си купих и такъв диван, който се води бял 😂, а мострата чудесно се съчетава с него. Да ме прощава българския език за 3 километровото изречение и последния да затвори вратата 🤐
Не безизвестния AGT Sahara cream supramat - често споменаван в темата, но една кухня не видях от него. Може мойта да е първата /като нищо, ако не се събудя с друг акъл и ако изобщо ми е останал/.
Дайте мнение докато ви питам 😄
Липсват ми идеи за гръб и плот /еднакви ще са/, избора е сведен до 3 от 8, защото другите не стават, а този с бялото ядро струва колкото бъбрек.
Лицето може да не е вип-а на вип-а, но плота и гърба ще са на Fundermax.
Снимки за тези, които са стигнали до тях 😃
Скрит текст:

Ламината ще е този  

Тук са на дивана

Иска ми се да е светличкото, за да олекоти още визията, но и средното бозаво не е никак лошо. Сивото май ще го изключа.
От другите мостри има на ASD Laminat и Decorini мраморни, дървесни, каменни, монохромни....всякакви. ММ не харесва мрамор с /едри/ шарки, а аз очевидно вече не знам какво харесвам.
Отивам да изкарам ChatGPT извън релси 😉 Само той не ми опонира.

Последна редакция: сб, 28 юни 2025, 00:12 от •mimoza•

# 702
Коя мостра? Ако е от тая карнетка, не им вярвай, иди и опипай хубаво мострата в Роси. Пък, ако те кефи, вземи го, то е светло, няма да е кой знае каква драма.
Но да знаеш, че сахарата на agt е 1:1 с мдф фолио кашмир на кроношпан. Сложи ги едно до друго и ще се объркаш кое, кое е. И двете са фолио, само че кроношпанското е по-евтино и според мен се чисти по-лесно, защото е малко по-гладко.
Аз бях харесала цвят сафари, но първо не можах да го съчетая с абсолютно никакъв плот и после видях, че е постоянно на пръсти и го изключих от списъка.
Накрая взех тризнака на сахарата и мдф кашмира 😆 Обаче не съм ползвала кухнята и все още не мога да изкажа мнение.
За поръчката на всяка мебел ходя поне 14 пъти😆 в абсолютно всички магазини за материали и затова ги знам най-подробно. Освен това, мебелистът ми е супер търпелив и всеки път ми казва разликата между материалите за които се колебая.

Последна редакция: пт, 27 юни 2025, 23:42 от Чи лу

# 703
Аз рядко, да не кажа никак, давам съвет за цветове - много лично усещане са, поне при мен. Но общо взето при обзавеждане имам един принцип - основата правя неутрална, а цветове влагам в килими, дамаски, декорация - всичко останало. Така после ми е лесно и не се раздвоявам/разтроявам и т.н. Че то не е като покривка и сервиз - днес това, утре ми омръзне и извадя онова...
Най-голямо колебание имах за цвета на шкафовете в банята (всичко останало беше първи спонтанен избор), че ми се щеше да са във викторианско зелено (имах и точната мостра от боята, стоеше идеално - няколко дни държах мострите и ги гледах), ама накрая ги направих крем и си купих 7-8 цвята кърпи, сред които и викторианско зелени Simple Smile и мирясах.

# 704
  • Варна
Аз гласувам за средното. Сивото изобщо не ми хареса. Най-светлото също е готино, но сякаш средното е по-добре.
Скрит текст:
Иначе ти разбирам терзанията. Аз съм така в момента с мивките и батериите в баните и никой не ми влиза в положение какво толкова ме тормози.Laughing LaughingLaughing

Общи условия

Активация на акаунт