Нашите кухни - тема 99

• 34 588
  • 741
  •   1
Отговори
# 705
Мимоза, може да потърсиш в групите за ремонт във ФБ, там пускат много кухни, но търси supramat, а не supermat😉

# 706
Аз гласувам за средното. Сивото изобщо не ми хареса. Най-светлото също е готино, но сякаш средното е по-добре.
Скрит текст:
Иначе ти разбирам терзанията. Аз съм така в момента с мивките и батериите в баните и никой не ми влиза в положение какво толкова ме тормози.Laughing LaughingLaughing
Този филм предстои 😂
И един анекдот от чата. Не знам защо точно сега реши, че ще ми прави колаж с мивка под прозореца 😅
Скрит текст:

Последна редакция: сб, 28 юни 2025, 01:04 от •mimoza•

# 707
Ето кухня от сахара:
Скрит текст:
От форума на мебелистите е, има много снимки на тази кухня там

# 708
Много е относително това с цвета, зависи от светлината. Аз исках да видя по- скоро с какъв гръб я съчетават.

# 709
  • София
Извинявай, че пак ще се намеся в дилемите ти... Но мислила ли си за вариант все пак да имаш синьо в кухнята, дали долните шкафове, дали един модул... Използва думата бозаво... За съжаление в момента вс ти е точно такова, сливащо се едно в друго. В смисъл чак и дивана. До толкова, че дори бялото би било разчупващ цвят в помещението. Вариант е да пробваш с бял плот, особено ако имаш дограма, врати, первази в бяло. Може и да стои свежо.
От мострите, ако си останат така нещата бих изключила първата светлата, въпреки, че сама по себе си е хубава.
Плот и гръб няма ли да са еднакви? Ако гърба 100%няма да е плочки, а плоскост, за мен е по-подходящо.

# 710
Много е относително това с цвета, зависи от светлината. Аз исках да видя по- скоро с какъв гръб я съчетават.
Цветът е кашмир, просто agt са го кръстили сахара, може да потърсиш в пинтерест кухни с цвят кашмир и ще видиш много съчетания.

# 711
Не се извинявай, съвети приемам всякакви щом съм пуснала пост. Може да съвпаднат с моето виждане.
Дивана е купен преди половин година и тогава дори нямах представа, че малко по- късно ще правя кухнята. Него не го заменям за нищо! Нито като цвят, нито като модел. В момента е в конфигурация 2×2.
Прозорците са с бяла дограма, а стените на които лежи дивана са нейви и са доста тъмни /другата тъмна е тази на прозореца/. Липсва картина,  рафтчета или друг акцент, но не съм стигнала до него.. Дивана си белее, и не е онова типично бежово. Няма жълт или кафяв подтон. Цвят Сахара също го няма.
Да, мислила съм за вариант да има синьо на кухнята, но според моите модули не мисля, че ще стои добре, а и не искам да се ангажирам с цвят на стена.
Двулицевата соц секция е срещу прозореца и съм я боядисала временно докато дойде ред да я махна. Ще се отвори портал към кухнята. По продължението на синята стена има прозорец 190см/160см.
Килима в хола също е в цвят и затова реших, че Сахара би се вписала в картинката.
Бих разгледана и други идеи за цвят, но предпочитам да не е трицветна, ако броим и плота.

Чи лу, благодаря за насоката, не се бях сетила да търся с кашмир, а ровя предимно там.

Последна редакция: пн, 30 юни 2025, 12:50 от AnMary

# 712
Много хубаво синьо. В твоя случай бих направила по-скоро бяла кухня с дървесен плот. Кашмир сякаш не ми се връзва особено. Моята е Кашмир. Мислех, че е много удобен цвят за съчетаване, а се оказа абсолютна мъка. Не си отива със синьо, с бяло също не бих казала, че е идеално. Със сиво пък съвсем не ми харесва. А аз смело направих всички мебели в апартамента кашмирени 😄

# 713
Защо е мъка? И как не си отива със синьо?
Да не би да ти липсва цвят или контраст?
Както каза Кубратова  цвета е в текстила.

# 714
  • София
Ааа тази подробност със стената не я знаех и така положението е по-друго...
Секцията бяла ли е, тя ще остава или ще се сменя... Ако остава... Може би твоя цвят сахара, да се комбинира с бели модули,всъщност аз бих сложила бяла кухня, но явно не те влече.
В този случай пак бих вкарала нещо синьо с кухнята, но то може да кана /кафе машина, столове/лампа... (аз даже в гърб бих го вкарала, ако не беше плоскост).
А пода защо няма да продължи същия? Нали това е общо помещение?

# 715
Писала съм, че ще я махам - все пак трябва да влизаме отнякъде 😂
Естествено, че пода ще продължи същия.

# 716
  • София
В смисъл и пода ли ще сменяш, защото този не е като онзи ламинат от предния пост, честно казано този повече ми харесва.
За секцията съм пропуснала.👍

# 717
Същия е ламината, сложих го преди няколко месеца и няма да го сменям. Предишната снимка е правена късно вечерта, а сегашната току що и на дневна светлина,но се вижда много малка част от него. Освен, ако не мислиш килима за ламинат 🤭

# 718
Тъмно синьо, морско синьо, оксфордско синьо, индиго, си отиват с различни нюанси на беж, според мен. Както и с дървесно, особено по-тъмните - поне на мен така ми харесва, не е задължително и на други да харесва.
Но, имам едно НО - акцентната стена в тъмно синьо може в даден момент да ти писне и да искаш да смениш, което може да стане относително лесно и евтино. А кухнята няма да я сменяш. Та помисли и в тази посока, щом е общо помещение с хола.

# 719
Защо е мъка? И как не си отива със синьо?
Да не би да ти липсва цвят или контраст?
Както каза Кубратова  цвета е в текстила.

Според мен си отива с тъмни цветове, които са с мек подтон. Примерно маслинено зелено, синьо пак в тази гама. Трудно ми е, защото сам по себе си кашмирът ми е супер и като сложа някой друг цвят съм "неееее, не е и това". Вкъщи съм го съчетава с много тъмно зелено, в крайна сметка. Конкретно при кухнята - колоните и долните шкафове са Кашмир, горните са тъмно дърво, мисля че се водеше дъб бронз на кроношпан, плот и гръб са кремона на егер. Преди това бях с един сивкав и стоеше ужасно.
И още една вметка, пдч-то на кроношпан не бих го препоръчала изобщо. Доста ниско качество се оказа. Ронливо, рехаво. Бих взела алтернативите на егер. Същото ми е мнението и за мдф на агт, защото и от него имам вкъщи.

Общи условия

Активация на акаунт