Синдром на раздразненото дебело черво тема 3

• 29 013
  • 809
  •   1
Отговори
# 90
Имаш ли напрежение, стрес. Изследване за Хеликобактер пусна ли?

Хеликобакше не съм правила от 6-7 години. Стрес не ми влияе, от 17 г  съм на педал заради болестите. Нищо вече не ме плаши

# 91
Приемате ли някакви алтернативни на млечните храни. Соеви, овесени, ядкови млека, сирена?
Първи ден ми е без млечни. Преди много години имах едно такова изключване, заради червата пак, да се разбере уж от тях ли имах тогавашните проблеми. Не помня какво ядях тогава. Бегли спомени за някакъв пастет че правех, оризови макарони.,
Сега след толкова години ми е трудно, ама се реших пак да изключвам млечните (и не само тях), заради може би хормонално акне (тресна ме тук от около 2 седмици), което е явно и от ЕГН-то и промените, пък и от промяна в захар, инсулин, пък може и някаква алегия да е, знам ли, абе от всичко, ама така или иначе тия лечения винаги започват от изключване на храни и оправяне на червата.
И понеже консумирам много млечни и закуските ми винаги включват поне сирене и прясно мляко, или кашкавал, извара, масло и други сирена, днес буквално се чудех какво да ям.
Направих си днес овесено мляко, ама не виждам и в какво да го вложа. Изпих чаша. Никак не е лошо.

Последна редакция: нд, 09 мар 2025, 22:17 от Merelenda

# 92
Кафето пия с лешниково мляко, често купувам и тофу. Много обичам млечни, но..!

# 93
Приемате ли някакви алтернативни на млечните храни. Соеви, овесени, ядкови млека, сирена?
Първи ден ми е без млечни. Преди много години имах едно такова изключване, заради червата пак, да се разбере уж от тях ли имах тогавашните проблеми. Не помня какво ядях тогава. Бегли спомени за някакъв пастет че правех, оризови макарони.,
Сега след толкова години ми е трудно, ама се реших пак да изключвам млечните (и не само тях), заради може би хормонално акне (тресна ме тук от около 2 седмици), което е явно и от ЕГН-то и промените, пък и от промяна в захар, инсулин, пък може и някаква алегия да е, знам ли, абе от всичко, ама така или иначе тия лечения винаги започват от изключване на храни и оправяне на червата.
И понеже консумирам много млечни и закуските ми винаги включват поне сирене и прясно мляко, или кашкавал, извара, масло и други сирена, днес буквално се чудех какво да ям.
Направих си днес соево мляко, ама не виждам и в какво да го вложа. Изпих чаша. Никак не е лошо.
С кокосово смених аз.

# 94
Да, имам доста голям опит със заместителите на млечните:
Виолайф имат добри заместители на кашкавал, сирене, крема за мазане, сирена слайс за сандвичи, рендосан кашкавал и пармезан. Имат заместители на кисело мляко. Има ги в здравословните магазини.

Аз пазарувам накуп от магазини като Зоя.
За съжаление развих алергия към кокос, а всички продукти на Виолайф имат кокосова мазнина и мляко. За това сега ползвам кашкавал от кашу на Делишу -
Той обаче не се топи при печене.
В момента купувам добър заместител на сирене - Бадемико /ясно е, че е от бадеми/

От заместителите на прясно мляко - за кремове и десерти ползвам мляко от кашу, лешници, бадеми, орехи. Всяко едно мляко можете да си направите сами. 

При сметаните за готвене в магазините има поне 2 вида има вегански варианти.

Киселото мляко - най-добрия заместител е кокосов йогурт - в Лидъл е на най-добра цена. Там има и соев йогурт и млечни десертчета. В ДМ има кисели млека от овес и понякога и от бадеми, но са много скъпи.

В Ютуб има рецепти как се прави всичко - правих и моцарели с картофено нишасте и сирене от кашу и бадеми, и млека, но не разполагам с толкова време и предпочитам даа купувам.

Лично аз не консумирам нищо соево, защото е фитоестроген и смятам, че са вредни!
Може и да не се сещам в момента, но ако търсиш нещо конкретно пиши.

# 95
Не знам как изобщо приемате прясно мляко , при стомашни проблеми- каквито и да е.
При каквото и да е възпаление в организма, дори настинка със секрети в носа, трябва да се спират млечните.
Отделно, има някакви изследвания, за взаимовръзката между лактозна , и поне още една хранителна непоносимост. Т.е., ако човекът има хранителни проблеми , непоносимост, дори да не е алергия, към млечни, то това е отворена врата за още непоносимости.
Моята дъщеря вече 3та седмица на диета, всичко по малко пробва вече( шоколад,  включително с ядки, овесени ядки, плодове различни), но глутен, млечни, бобови - ще избягва поне до следващия преглед, в началото на май.
Чувства се добре вече,няма болки, не е подута, но не е спорала пробиотика, маслото от риган, артилок и бял трън, и чайовете.

# 96
И аз взимам лъжица олио от бял трън сутрин на гладно!
Мамагемелар с шоколада да внимава, моя гастро от исул каза шоколад, газирано и кафе абсолютно не!

# 97
Вярно е, но баш там съм безсилна. Всички трябва да внимаваме , де- силно пристрастяваща е захарта.

# 98
Mamagemelar, това масло от риган не е ли много силно. Като си го сложа в маска на скалпа ми изгаря кожата, а какво ли е в червата.
А какви чайове пие и на колко е момичето?

# 99
Маслото от риган е на капсули, за пиене.
На 17.5 г . е и пие сутрин чай от звездовиден анасон и копър, или мента с копър,а вечер - комбиниран лайка, пасифлора, валериана и лавандула.

# 100
Маслото от риган е антисептик за червата, унищожава патогенните бактерии, но на мен дори и капсуловано ми дразнеше на стомаха и червата. Вечерните чайове са с успокояващ ефект, явно докторът счита, че и на стресова основа е при девойката. Мента, копър, анасон със силно газогонно действие...нали давахме на децата подобни като бяха бебета за коликите. Дано се оправи и да му олекне на детето! Purple Heart

# 101
Маслото от риган е антисептик за червата, унищожава патогенните бактерии, но на мен дори и капсуловано ми дразнеше на стомаха и червата. Вечерните чайове са с успокояващ ефект, явно докторът счита, че и на стресова основа е при девойката. Мента, копър, анасон със силно газогонно действие...нали давахме на децата подобни като бяха бебета за коликите. Дано се оправи и да му олекне на детето! Purple Heart
Всичко от горните, е предписано от мен, не от доктора.
Аз по-рано казах, че предписаните лекарства, не дадоха никакъв ефект за една седмица, и тогава я взех аз в ръце.

# 102
Някой от вас правил ли е изследвания за правилната функция на щитовидната жлеза? Питам, защото прочетох , че при хиперфункция имало движение на червата и от там се появявало диария. Аз в момента съм без болки , обаче имам нередовни изхождание- един ден нищо, а на другия ден по четри пъти . Отделно имам и безсънние, не знам дали това вече не е на нервна почва. Преди две години бях на ендокринолог , всичко беше наред с щитовидната жлеза, обаче сега се замислям пак за нея.

# 103
Аз обсебих темата, извинявам се!
Дадени са и щитовидни хормони за изследване на моята дъщеря, като ги направим, ще видим.

# 104
Лутам се, момичета. Бях при лекар-хирург със съмнение за хемороиди. Прегледа ме, каза че няма хемороиди - нито външни, нито вътрешни. Изписа ми свещички Цикатридина и каза, че нещо сигурно съм се раздразнила от запека. Ама на мен нещо не ми дава мира. Възможно ли е синдром на раздразненото черво без да има болка в корема? Симптомите ми са - чувство за непълно изхождане, все едно ми е застанало нещо на ануса след ходене по голяма нужда, доста газове, парене, дразнене в ануса и понякога запек ( имам периоди на нормално изхождане, и периоди на запек)

Общи условия

Активация на акаунт