Синдром на раздразненото дебело черво тема 3

• 23 553
  • 718
  •   1
Отговори
# 705
Два пъти давах проба за Хеликобактер, и в Лина, и в Рамос. Отрицателни. На гастлоскопията, положителен. То може ли за една бактерия всеки път гастро. Ужас.

# 706
Цибалаб. Страх ме е да го изследвам. Вие къде бихте препоръчали? Мисля, че от болницата пращат пробите в св  Иван Рилски, но дали можеш да идеш и да кажеш ей на ви една проба.. А как ми изкараха акъла в болницата. Привикаха ме и ми викат желязото е надолу, а за децата там това е много характерно. Съответно, аз съм на черешата вече. Какво се оказва примерно нормата е 11, а нашия е с 10, 70. Като излезе калпротектина ниския ги чувам случайно ..то и нам кое дете с нисък калпротектин, а накрая с болно черво. Въобще не вярват, че някой може да е ок.

Последна редакция: вт, 14 окт 2025, 18:25 от Bory Ana

# 707
Bory Ana, не мога да ви препоръчам, но от опит, както и на мои познати с изследвания, Рамус държи първенство по грешни диагнози и резултати. За Цибалаб, не знам. Може би е имало нещо, което е предизвиквало възпаление и маркера се е качил. А такива минимални разлики в стойностите, както при желязото се отчитат като лабораторна грешка, това доктор ми го е казвал. Щом сте проверили и е било ниско, както и е отрицателна колпоскопията значи всичко е наред.

# 708
Колоноскопията не показва дали някой има непоносимост към храни. Може на пръв поглед всичко да е наред, но след колоноскопия хората продължават да страдат без да знаят причините.

# 709
Колоноскопията не показва дали някой има непоносимост към храни. Може на пръв поглед всичко да е наред, но след колоноскопия хората продължават да страдат без да знаят причините.
Да, както аз. Колоноскопията е изследване, като не открият нищо и лечение не предлагат и всичко си върви постарому.

# 710
Да, както аз. Колоноскопията е изследване, като не открият нищо и лечение не предлагат и всичко си върви постарому.
казаха ни да си живеем спокойно..па кой оцелее

# 711
  • София
СРЧ не е животозастрашаващо заболяване, т.е. живееш и страдаш.

# 712
Това е резултата от хистологията. Какво правим с това възпаление? Нямаме предписана терапия.

# 713
  • София
Никой не знае как да се справи с леките възпаления. Те са реакция на имунната система срещу реален или имагинерен враг. Лекарите какво казват по въпроса?
Виж дали отговаряш на Римските критерии за СРЧ. И си чети и пробвай разни диети, пробиотици, пребиотици, постбиотици и други подобни. И се моли някой ден организмът/ нервната ти система да си намери някоя друга работа и да остави червата на мира.

# 714
Някой изследвал ли е непоносимост към храни и къде?

# 715
# 716
Някой изследвал ли е непоносимост към храни и къде?
Да, няколко пъти. Първият път беше в Детокс център - Иму про на д-р Тошков. След това няколко пъти в провинцията в различни лаборатории, но предпочитам такива които изпращат кръвта за изследване в Германия. В Иму про също я изпращат там.

# 717
 Мой познат с улцерозен колит спазва диета с немазно месо и яйца. Гарнитурата е варен ориз/пюре от картоф, морков и тиква /пюре от тиквички. От време на време печена круша или печена ябълка. Печената тиква е по-често.Абсолютно нищо друго.Без масло, олио, подправки, ядки, млечни, кафе, захар, плодове, зеленчуци и глутен.  От неделя съм започнала така да се храня.

# 718
Bory Ana, има антибиотик САМО за черва - казва се Колидур и се купува от турска аптека. След него направо е корено различно положението.
Но на мен ми го изписа проф. др. Танкова. Скъп  и е прегледа, но си  заслужава. Върви да изчистите това възпаление - не бива така да седиш с него.

Общи условия

Активация на акаунт