💙🩷Мами с термин октомври 2025 🤰👼

• 28 310
  • 757
  •   1
Отговори
# 15
Здравейте и от мен! На 39г. с втора бременност в 7г.с. Приложението изчисли термин 07.10. Аз съм много притеснена как ще я избутам, тъй като целодневно ми е много лошо - не повръщам, но ми се гади постоянно, имам гастритни болки в стомаха и един дискомфорт в гръдния кош, от които повече ми се гади и изобщо не ми се яде, а като ям ми става още по-зле. По цял ден лежа и нямам никаква сила да стана. Установи се нисък феритин и пия Тотема, но се чувствам отвратително и се страхувам как ще се справя, като тепърва ще става още "по-интересно". Надявам се след трети месец да съм малко по-добре.

# 16
Здравейте и от мен. На 29г. с първа бременност случила се изненадващо бързо за мен. Според приложението термин 19.10 и седмица 4+7. Интересно някоя дама беше сподели същата седмица, но термин 16.10. Не съм правила кръвен, а само уринарен с две ясни черти. Надявам се всичко да е наред. Първия свободен на лекарката беше чак на 27.02 та ще си почакам. От години съм с инсулинова резистентност и примах глюкофаш, който веднага спрях. Някой друг да има опит с ИР и бременността, трябва ли да се притеснявам от висок риск за гестационен диабет.

# 17
Здравейте и от мен! На 39г. с втора бременност в 7г.с. Приложението изчисли термин 07.10. Аз съм много притеснена как ще я избутам, тъй като целодневно ми е много лошо - не повръщам, но ми се гади постоянно, имам гастритни болки в стомаха и един дискомфорт в гръдния кош, от които повече ми се гади и изобщо не ми се яде, а като ям ми става още по-зле. По цял ден лежа и нямам никаква сила да стана. Установи се нисък феритин и пия Тотема, но се чувствам отвратително и се страхувам как ще се справя, като тепърва ще става още "по-интересно". Надявам се след трети месец да съм малко по-добре.

И аз онзи ден навърших 38 и съм същата  през целия ден ми се гади ,че и на работа ходя ...... 8 г.с.

# 18
Направи си спешна консултация с ендокринолог за ИР.

Иначе 4+7 си е 5+0 гс

# 19

И аз онзи ден навърших 38 и съм същата  през целия ден ми се гади ,че и на работа ходя ...... 8 г.с.

Ти си герой. На мен така ми призлява и ме дразни стомахът, че постоянно лежа и си пуснах болничен. А ако огладнея трябва на секундата да ям нещо, защото става страшно.

# 20
Здравейте и от мен ! Оглеждам се за тази тема ! Моят термин е 02.10  ! 🥰 ,надявам се всичко да е наред  и леко бременеене  на всички! Вторник  бях на преглед , 6+ 4 дена бях .От една седмица целодневно ми се гади ,сутрин и повръщам (и все още ходя на работа).

И аз съм с термин 02.10 Simple Smile Декември месец имах биохимична бременност още в 4та седмица, та сега стискам палци всичко да е наред.
От 9ти февруари и при мен се започна едно постоянно гадене, 24/7, но без повръщане. Надявам се скоро да се успокои, но нямам голяма надежда поне още няколко седмици.

Успех на всички мами и до щастлив финал!

# 21
И аз съм с гадене и то вечер, особено сред като ям. Хем имам апетит, хем ми се гади и не знам какво ми се яде.  Вие взимате ли нещо за гаденето, аз ще питам АГ на прегледа

# 22
и аз от 3 дена насам съм с гадене и повръщане сутрин, но това ме успокоява (радва), че поне нещата се развиват.
Бях на преглед пак днес, кървенето ми спря, бобчето е добре, пораснало е от вторник. И смятам да спра с УЗ за поне 2-3 седмици, че в ранна бременност 6 гс. 3 УЗ прегледа не е много добре.

# 23
И аз съм с гадене и то вечер, особено сред като ям. Хем имам апетит, хем ми се гади и не знам какво ми се яде.  Вие взимате ли нещо за гаденето, аз ще питам АГ на прегледа

Не, нищо не приемам. В момента имам някаква криза на силно призляване и единствено мога да стоя свита, защото и стомахът ме боли и ми е лошо и усещам глад. Направо не знам какво ще правя и докога ще издържа, много съм притеснена.

# 24
И аз съм с гадене и то вечер, особено сред като ям. Хем имам апетит, хем ми се гади и не знам какво ми се яде.  Вие взимате ли нещо за гаденето, аз ще питам АГ на прегледа

На мен лекарката ми препоръча Антиметил (аз си го взех на хапчета, защото не мога да си представя да взема таблетки за смучене, докато ми се гади). Каза, че и капките Вомитусхил може, но не помагали толкова. Вече 3-4 дни приемам хапчетата и да ти кажа не виждам особено голям ефект - просто някои дни гаденето е по-зле от други. Ако ти предпишат нещо друго, ще се радвам да споделиш Simple Smile

# 25
Здравейте и от мен ! Оглеждам се за тази тема ! Моят термин е 02.10  ! 🥰 ,надявам се всичко да е наред  и леко бременеене  на всички! Вторник  бях на преглед , 6+ 4 дена бях .От една седмица целодневно ми се гади ,сутрин и повръщам (и все още ходя на работа).

И аз съм с термин 02.10 Simple Smile Декември месец имах биохимична бременност още в 4та седмица, та сега стискам палци всичко да е наред.
От 9ти февруари и при мен се започна едно постоянно гадене, 24/7, но без повръщане. Надявам се скоро да се успокои, но нямам голяма надежда поне още няколко седмици.

Успех на всички мами и до щастлив финал!

Стискам палци всичко да е наред този път,  доктора каза ,че гаденето,колкото и да е неприятно е много добър знак .

# 26
Това с гаденето е пълна глупост!
Като човек с няколко аборта зад гърба си, включително и кухо яйце- всичките са били с гадене и резултата е не добър. Съжалявам, че съм така рязка!

Последна редакция: пт, 14 фев 2025, 17:29 от Sun_and_moon_

# 27
Здравейте и от мен!
На 30г съм с първа бременност. Според приложението съм 7+4гс
Бях преди седмица на първичен преглед, но се видя само плоден сак и жълтъчно мехурче. Съветвам ви да ходите поне в 6гс на първи преглед, понеже по-рано няма какво да се види..Ден след това получих зацапване и от тогава съм на утрогестан. След седмица съм отново на преглед за установяване на пулс- тогава могат да потвърдят бременността. Сърцето ми се е свило и дните минават изключително бавно. 😟
От 5гс имам гадене и зверски апетит. Контролирам гаденето с ядене и ментови или евкалиптови бонбони , които наистина много ми помагат. Пия и ментов чай сутрин. Чай от джинджифил също влияе добре за гаденето.
Нещото, което в момента много ме мъчи е ужасно подутия корем и запек Sad
Има ли някоя от вас подобни оплаквания?😟

Последна редакция: сб, 15 фев 2025, 01:16 от DimitrovaM

# 28
DimitrovaM И мен ме мъчи подутия корем и запека. Гърдите ужасно много ме болят.

# 29
DimitrovaM И мен ме мъчи подутия корем и запека. Гърдите ужасно много ме болят.

И моите гърди са ужасно болезнени. Но моят най-голям проблем в момента е стомахът.

Общи условия

Активация на акаунт