Закупуване на жилище, брокерката бърза??

• 3 790
  • 76
  •   1
Отговори
# 75
Не, не означава.
Означава само че ако банката оцени по-ниско имота, отколкото е продажната цена, ще ви даде по-малка сума за кредит

Аз разсъждавам от гледна точка на продавача (имам имот с идеята да го продам) и при тези цени един продавач рядко би могъл да намери купувач, който разполага с цялата сума и е готов да я плати цялата по банков път, което за мен е за предпочитане, а не една част кеш на черно, другата легално.
Както second Ви е писала вече, оценката на банката е свързана с размера на кредита, който би ви отпуснала и този размер винаги е по-малък от цената на апартамента. Останалата част се финансира със собствени средства и законният начин е плащане по банков път. Продавачът не го интересува или засяга по никакъв начин оценката на банката. Плащането в кеш (съответно изповядване на по-ниска цена) се прави с цел избягване на данъци, за мен лично не е оправдан рискът и не бих препоръчала (за продавача рискът е неполучаване на уговорената сума, а за купувача - при разваляне на сделката например няма да му върнат кеша). За Вас, както и нищо не разбирате по Ваши думи, е силно непрепоръчитрелно да се забърквате в подобни схеми.

Никога не бих приела подобни схеми.
Благодаря все пак за отговора.

# 76
Съседите са много важни. Моя близка в момента страда много. Дълго време живяха в друг град и чак сега се прибраха в тяхното си жилище, защото тя забременя. В съседния апартамент, който обаче вече е в следващия вход, живее една баба, която крещи, блъска, плаче, когато й скимне, не е добре психически. Говорили са със сина й, той добре знае, но смята, че щом й носи храна всеки ден, всичко е ок. Събужда ги по много пъти на вечер. И те реално няма какво да направят и до кога ще продължи всичко това. Няма обеден сън, няма късно спане в събота, ужасно е.

Абсолютно вярно е! Съседите са много важни! Братовчед ми и съпругата му си продадоха апартамента, заради ненормален съсед. Въпросният живеел сам и не си пиел лекарствата за шизофрения/циклофрения. Бил побъркал съседите на етажа с идиотски постъпки. Счупил бравата на едни, при опита да влезе. На други им поставял фекалии под черджетата. Викал, крещял- денонощно.

Общи условия

Активация на акаунт