Нека в месеца на любовта, да се появят много нови сърчица ! ~бебеправене 617~

• 30 847
  • 849
  •   1
Отговори
# 15
Благодаря, 2402, и аз почнах да се съмнявам, дали реално всичко е ок с хормоните, понеже в интернета четох за съвсем различни стойности, които са «норма». Прикачвам скрийншота. За пролактина гинекологът каза, че няма нищо за притеснение. Мисля вече да отида към ендрокринолог.

# 16
1. TSH - с него е добре да пуснеш и FT3 и FT4, или поне FT4, гледат се заедно. Преди бременност е желателно TSH да е <2.5, но само то не е достатъчно да се оцени функцията на жлезата.
2. Съотношението LH:FSH ти е малко над 2:1, което е типично за СПКЯ.
3. Завишения инсулин и HOMA индекс за момента сочат начална инсулинова резистентност (което често върви ръка за ръка със СПКЯ и хипофункция на ЩЖ), но тъй като инсулина е чувствителен може да го повториш още веднъж, за да се приема стойността за достоверна (желателно е да е под 10). А най-точно да е да се направи обременяване с глюкоза (ОГТТ), но за него е добре все пак да си се консултирала с ендокринолог.
4. Завишения пролактин може да е еднократен, особено ако не са спазени условията за взимане - без секс и стимулация на гърдите 24ч преди изследването, 20мин покой в лабораторията преди взимане на кръв. И него е добре да го повториш.
5. DHEA-S стойността ти също е близка до стойностите при жени със СПКЯ, както и AMH е височко, но това вече не се използва като самостоятелен маркер за СПКЯ.

За да се постави диагноза СПКЯ, а не просто ПКЯ, трябва да са изпълнени 2 от 3 критерия:
- олигоаменория, т.е. нередовен цикъл с продължителност над 35 дни или по-малко от 8 цикъла годишно
- поликистозна яйчникова морфология, каквато явно имаш
- завишени андрогени - клинично или по симптоматика (например засилено окосмяване, оплешивяване от мъжки тип, т.н.). В тази връзка е добре да пуснеш и андростендион поне, но тестостерона ти е добре за момента.

Като цяло инозитола е добра първа стъпка, поне 2гр на ден. Мини задължително през ендокринолог. Може да включиш хранителен и двигателен режим също за регулиране на инсулина. Не са страшни нещата, защото отклоненията не са ти прекалено големи и вярвам, че бързо ще вкараш нещата в релси.

Това всичко ти го пиша от опита ми на жена със СПКЯ и ИР.

# 17
Unserwahnsin: ох, тези лекари…
Дори и да не съм голяма разбирачка, се виждат проблеми:
Тсх трябва да е под 2/2,5… и никога не се пуска само тсх, трябва и фт3,фт4 поне
Пролактина е завишен, но той е стресов хормон и много лесно варира. Бяхте ли 20-30 мин в покой преди изследването? Нека да се повтори. Високия пролактин подтиска овулацията ппц.
Лх и фсх показва ПКЯ, което често има връзка с инсулинова резистентност. инсулинът е висок. За да няма метабилитни нарушения трябва да е под 10, а за добро качество на Я един известен доктор ми каза да е около 6.
Амх също е висок, също показва ПКЯ според мен.

Намалете драстично въглехидратите и спортувайте. Но този инсулин си го следете да падне, защото разваля качеството на Я.
Посетете ендокринолог заради ТСХ , ако прецени за ИР, за да ви помогне може да изпише метформин, но мисля че и сама ще се справите.
Успех!

# 18
  • Замък сред облаците
Я как сте се научили хубаво за щитовидните хормони. Пръскам се от гордост 😝😝😝
Лудост, добре дошла!

# 19
Благодаря ви много, момичета. Наистина е трудно да намериш лекар, който наистина ще ти помогне и няма да сгреши. Ще продължа да търся.

# 20
Благодаря за темата.
Мила, лека и успешна бременност! ❤

# 21
Rave, Мила, благодаря ви за хубавата нова тема ❤️ Да ни донесе много късмет! ☺️

# 22
Здравейте, аз си ви следя, макар че не се включвам, благодарим ти Мила за орисването ♥️, пожелавам ти всичко да е леко да края . Ние си бяхме дали почивка януари месец с моя мъж, скоро предстои да пускам контроли на щитовидни (с хипофункция съм и Хашимото), освен това и със завишен инсулин. Старая се доста последните месеци с храненето, добавките и движението, със съня също се старая (ама там малко трудно се получава да легна навреме). Надявам се поне инсулина да е поспаднал. На всички дано месеца на любовта ви донесе най - хубавия подарък ☺️

# 23
Еспресо, Unserwahnsin
Желая ви късмет и да не се задържате тук! 👍
Рейв, Мила - Благословени да сте! Всичко да си е по мед и масло! ❤️ Дано новата тема е на късмет!
Файона, Дано си я уморила тази гад! 🤞
Салсера Да ти е жив и здрав! 🍀

# 24
  • На изток от Ада
Селсера успех! И ЧРД на ТМ!
Мср какво стана с теб?

# 25
  • София
Благодарности за новата тема Рейвче!
Събирам от синият прашец на Мила, пожелавам сладък и пухкав финал!

Фей, всичкото палци са стигнати!
Салсера, да ти е здрав и дано да сте сътворил най-чудният подбрани подарък за следващият му рожден ден!

Аз се отказах от тестовете за О, и без това пия промишлени количества вода и рядко откривам кога стават положителни 🤣

# 26
msr, наистина, какво става с теб?

# 27
Благодаря, че питате момичета. Чакам цикъл и се надявам, че ще ми олекне, за да освободя напрежението.

Скрит текст:
В момента върви само едно черно зацапване, което между другото ми се случи и ноември месец - явно и тогава може би е имало бременност, тестовете просто бяха отрицателни.

Пред размисъл съм как да продължим от тук нататък.

# 28
  • София
аз тази сутрин пак се събудих със запушен нос.... почва д ами писва около О да има някой болен вкъщи.... отделно не мога да спя въпреки мелатонина...

# 29
mrs, пуска ли 3то ЧХГ? Съжалявам, че така се е получило при теб Frowning1  Дано да имате успех другия месец, нали знаеш, че казват, че по-лесно ставало Hug

Общи условия

Активация на акаунт