Нека в месеца на любовта, да се появят много нови сърчица ! ~бебеправене 617~

• 31 302
  • 849
  •   1
Отговори
# 660
  • Замък сред облаците
Лигия, аз заради такива болки (и не само) почнах да тренирам. Горещо препоръчвам. А профилактиката си е задълже.

# 661
Кате, и аз още очаквам....

# 662
  • София
Фей, супер новини!
Чакаме да се похвалиш със силно туп-туп след две седмици!

Лигия, ММ е скорпион - колкото и да е тежкъв животът с такъв искам да ти кажа, че е толкова и хубав Grinning дребният пък е с асцедент скорпи та вкъщи е пулна лудница Grinning

Моят корем почна да се пооправя лека полека, много време ме държи вече та увеличих лекарствата малко и съм спряла добавките.
Хората със сдрч ще ме разберат - ако при нормални обтоятелства такива неща минават за 1-3 дена при нас държи повече. Е, хубавото е, че лесно отслабваме така Grinning
Иначе нямам симптоми  на Ц аз ама с този стомах очаквам поредно разбутване.

# 663
  • На изток от Ада
Ще видим Лигия! ММ има ангажимент,но може да се размине.

# 664
Здравейте, момичета,
чета ви отдавна, но все отлагах момента да се включа и аз в уютното ви местенце.
Присъединявам се след две загуби в рамките на шест месеца. Един мисед в 10-та седмица септември месец 2024 та и кухо яйце веднага след това, приключи декември.
За мен това беше 3- та и 4- та бременност, имам две деца от предишния ми брак. Доста тежко преминах през загубите, най - вече психически. Тъй като и годинките не са ми малко, 40 края на януари посетихме репродуктивен специалист, в момента чакаме и последните ни назначени изследвания да излязат и да ги обсъдим с лекарката в края на този месец. В момента се пазим по съвет на лекарката заради лоша спермограма на мъжа ми и опасения от пореден спонтанен аборт. За първи път се сблъскваме и аз и мъжа ми с подобни проблеми и цялото море от информация по темата все още ми е доста объркано. И все пак доста научих и от вас тук откакто ви чета за което сърдечно ви благодаря.

# 665
Може да е полезно за някой: https://www.radiovitosha.com/news/5088/kampanija-poveche-bylgarc … za-bylgarija-2025

an_belle, добре дошла. Съжалявам за загубите ти и ти пожелавам скорошен успех до финал!

fayona Heart Heart Heart

lygia, добър списък си направила. Важно е да се грижим за себе си.

# 666
Надявах се този месец да не ми дойде Sad .
Остават 3 дни а нервите ми ме тресат ,хубав знак да чакам МЦ,но пък ще пусна цялата гама хормони които преди 2 години имаха отклонение и ще видим сега как са Simple Smile
Успех момичета и съжалявам за всяка която е имала загуба с два спонтанни аборта съм и знам че е съсипващо .
Прегръдки

# 667
Едел, много съжалявам за загубата, пращам ти най-сърдечни прегръдки! Каквото и да кажа ще е малко!

Фей, радвам се, изключително много да прочета, че нещата вървят добре при теб! Heart Благодаря, че се сещаш за мен. Чета ви, но си бях дала малко почивка, че май тревожността ми дойде в повече и постоянно се чудя за какво да се притеснявам. Минах първия преглед миналата седмица, имаме си “точица” в матката, според АГ беше рано и иска тази седмица да ида пак, за да види динамиката. Моля се да имам хубави новини. Hug

Ви, надявам се това да е последния ти неуспешен трансфер и спънка по пътя към сбъдването на съкровената мечта! Стискам тк искрено палчета! Heart

Кенди, успех и на теб Heart

Съжалявам, със сигурност пропускам някого, но пожелавам на всички пролетта да донесе ново начало и хубави новини съвсем скоро във всеки дом! Heart Hug Прегръдки!

# 668
Един може би малко глупав въпрос от мен: когато се прави ЦС, то тя е по-скоро чисто диагностична нали така? Не "поправя" нищо било то по в тръбите или вътрематочно, а просто се установява дали има проходимост, нагъвания и т.н.?

# 669
Мср, казват, че понякога леко запушени тръби могат да пропуснат под налягането от ЦС, така че да кажем, че има изключения, в които и да "поправя", но в общия случай е само диагностична.

# 670
Мср, ЦС се прави в първите чисти дни след цикъл и задължително ПРЕДИ овулация. Целта е да се избегне облъчване, ако евентуално е минала О и се случва нещо. За съжаление, при мен излезе запушена дясна тръба, ама бетон запушена, което се потвърди и при изследването с пяна при д-р Калчев. За лявата тръба на ЦС ми бяха писали, че е проходима, но нагъната, но пяната си мина като пич и се видя че си е проходима напълно. Може би, както Фей казва при по-леки случаи може и нещо да се отприщи, но при мен си беше сериозно запушена, като се предполага, че след 1-вия или 2-аборт е станало нещо от инфекция.
Фей, Бъстед,  коя г.с. сте?
Ан Бел, съжалявам за загубите, знам какво е Sad Моят съвет е освен да пуснете СГ задължително с ДНК фрагментация ( ние сме с тежък мъжки фактор и от там идват някои от абортите ми), да си пуснеш и имунология. .Препоръчвам доц. Михайлова. Фактът, че имаш 2 живи и здрави деца от бившия ти мъж, показва че може при сегашния ти мъж след първата бременност да си образувала антитела. Познавам такова момиче, от първия си мъж е родила без проблем, от втория множество аборти, а неговата спермограма е перфектна. Казвам ти го, защото докторите пращат  ( даже въобще не пращат,, трябва сама да се бориш, както повечето от нас тук) на имунология след множество опити и загуби, но тя е много, много важна. При естествено забременяване въпросът за преборване на мъжкия фактор е ...Божа работа, при инвитро задължително се прави ПИД, за да се избегнат мутации.
Шанталски, разбирам те прекрасно, миналата седмица поради едни неща, дето сама си се вкарах във филма и от нерви не можех да спя и да съществувам така си бях развалила СРДЧ че направо ми идеше да си ударя 2 шамара на себе си, хахахаха. Ако си " разстроена" пробвай активен въглен, на мен много ми помага, както и оцет с малко вода.
Кенди, чакаме да се излюпи най-готиното яйце Simple Smile
На всички момичета стискам палци за най-хубавата новина!

# 671
Салсера, по приложение ми го дава точно 5 г.с., но аз този месец засякох по-ранна О, така че по-скоро мисля, че трябва да съм 5+2. Вчера само по сакчето не можеше да се определи точно, че нали мерят по ембриончето, така че ще разбера със сигурност след 2 седмици (надявам се).

# 672
  • София
Мср,  при мен останала тръба също се води нагъната и пропусна вещество макар и под налягане, обаче чудо нямаме.... та не знам колко е вярно това, че след цс се забременява...
Салсера, при мен от храна май се случи или вирус от детето лепнах...

# 673
Привет,
И при мен след ЦС се установи, че и двете са проходими.
Едната нагъната, другата била с ригидна ампулаторна част... Аз посещавам Станулов и той каза, че са си супер и да не ме притесняват тези коментари.
Но ето и ние нямаме още чудо.

# 674

Момичета, може ли мнение за СГ на ММ?
Благодаря ви Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт