Августовски бебета 2024 - Тема 4

• 23 672
  • 752
  •   1
Отговори
# 165
С най-добри чувства го казвам, но това “всичко на всяка цена “ бебето да не реве и да му се угоди, за мен е прекалено. На едно здраво дете, нищо няма да му стане като пореве 1-2-3 вечери, на един голям мъж също.
Дъщеря ми голямата всяка вечер ревеше като бях в болницата за задържане…е да си тръгна ли?
Гледайте си здравето, че да има после кой да ги гледа тези деца.
Отделно, че от много “угаждане” все от мама да се получава всичко и се стига до зависимост. На познати детето без майка си не ходи никъде, не заспива, не се храни, в градината е мъка…на 4 е. Но винаги тя правеше всичко и така и не се пречупиха да го оставят да свикне с бащата . Сега не иска баща си и е много по-трудно. Може би е краен пример, но е от реалността.
Много по-добре е и за детето да получава необходимото и от двамата родители и да е свикнал и с двамата.

За захранването; Аз вчера дадох глутен - 2-3 лъжици каша към обяда. Вечерта имаше някакъв не релефен обрив в долната част на гушата - само там. Днес го няма. Някой правил ли е реакция от глутен? Може ли да е веднага, не е ли с натрупване ? И май по скоро са стомашни реакциите…

# 166
Аз днес осъзнах, че съм дала глутенови храни без даже да се замисля - първо с едни пюрета на К Био - пълнозърнесто мюсли и банан и ябълка. Зърнената култура се усеща на трохи в общия продукт. Между другото: много е вкусно Grinning А днес отворих нова каша - бисквитена с мляко. Също е много вкусна и приятна. Точно вкусът на мляко с бисквити. Ама понеже чукча е писател, но не и читател, първоначално сложих в бурканче доза, колкото за оризова каша. Е да, ама не. Тази не набъбва и не обира така добре водата, та се наложи след разбъркване да добавя още 2 мерителни лъжици, че да добие вид на нещо дето е за ядене, а не за пиене Joy

Иначе за удобство с тези каши така си процедирам: ползвам големите бурканчета от пюрета - 190 гр. за мярка порция. Кашите ми са по 200 гр. и както казах за днешната чак като я забърках прочетох, че 1 доза всъщност е 50 гр. Rolling Eyes Някак не вярвам този голям пакет да е за 4 хранения. В тази пропорция съм сигурна, че ще мога да си шпакловам стените на дома. А каши най-удобно се прехвърлят в друг съд с мерителните лъжички от адаптираното мляко. В тях има вкарана някаква черна магия, която не позволява да се разсипва съдържанието за разлика от нормалните лъжици.

# 167
Не съм писала от цяла вечност.
Днес мина операцията на нашето момче, сега остава да се възстанови. Излизането от упойка стана бавно и с много плач.. направо се чувствам смазана. Много се напрегнах.

Иначе наш юнак е 8кг, има заместен обяд и си хапва с кеф!
С кашите ще изчакам малко, заради операцията. И ето, ще се отклоня от схемата която следвам, не е фатално.
Следвам правилото, че трябва всяко хранене да е протеиново и да има мазнини/въглехидрати. Така го приемам за логично и по никакъв начин не ме затруднява.

За леглото/кошара ползвам точно такъв мрежест обиколник. Като станат малко по-кординирани ще може и без него.

Върти се, обръща се и почти пълзи. Много е активен, вече е голямо момче. Някак много бързо порастна.

Mom to be, обърни си внимание на здравето!
По-добре да плаче бебето 2 нощи за тебе, от колкото цял живот. Тепърва предстоят много важни моменти, за които ще си му необходима на това дете. По-добре е да свиква с различни хора и да е по-адаптивно, това ще му е само плюс в живота.

# 168
Mom to be, напълно те разбирам, но здравето е най-важно! Ако ти не си здрава как ще се грижиш за детето? Стискам палци всичко да е наред!
Днес и аз дадох лук, моят син явно обича чесън, магданоз, копър иии лук Grinning
Много съм доволна .
Кашитее..  аз също малко ги забавям, дала съм оризова и елда. При нас обяда не е изместен на 100% ,понякога има търпение и изяжда всичко, понякога не, но не се напрягам вече. Трябва повече време и търпение и това е Hug

# 169
Mom to be бързо оздравяване. Това е толкова мило, че бебето търси майка си! При мен например бебка не ме търси и не плаче за мен, това даже много ме притеснява, а пък с нея съм денонощно. Надявам се да е до характер, много от рано е открита към света, на всички се смее и не се страхува от чужди хора. Ние сме с кофти чревна бактерия, не са ни изписали антибиотик, ще чакаме да се изчисти сама. Като е препоръчана диета с пилешко и зеленчуци само (скорбяла), каша с ябълка само, пробиотик. След месец а контролен преглед да видим дали се е махнала бактерията. Така че, със захранването се върнахме от начало. Интересът към храната, като цяло е слаб. Повръщането продължава, дори и с антирефлуксно мляко. Незнам постоянно се напъва, все едно коремни преси прави, и след това повръща. Отделно ръчички в устата, забелязах, че и когато давам вода, след нея повръща, вече незнам какво да правим. Иначе сама си сяда вече и пълзи. Обиколници сложих на кошарата, защото се върти в какви ли не пози, мята крака, нещо страшно е нощният сън и преди да заспи, въобще ще не ми харесва как се приспиваме вечер, докато не се изтормози до откат, не заспива, след като заспи, имам усещането каквото прави през деня, прави същото в сънят си. На ръце също става все по трудно, защото имам усещането, че се борим, а не се приспиваме. Откъде намира толкова енергия вечер, незнам,  през цялото време е на килима на пода. Ще се опитвам да и махна третата дрямка вечерната, защото имам усещане, че след нея доста презарежда батериите. Бебка буквално е като едно малко шило, не се спира за миг. Иначе сме вече с две зъбчета, освен, че ме скубе, успява и да ме гризне вече. 😀 изпращам снимчица от нас.

# 170
  • София
Mom to be, бързо възстановяване и сили! Ще отнеме малко време, но малката ще свикне с други. Бъди само спокойна! Hug

Аз пък вчера оставих малката за пръв път на майка ми и отидохме с мм на фитнес заедно. Малкото яло и заспало, спа към 2 часа. Ама си ми беше напрегнато да я оставя. Общо взето много харесва моята майка, но другите баба и дядовци хич не жънат този успех. Sweat Smile ММ също много успешно я приспива и доприспива при нужда.

Днес дадох риба за пръв път и съм малко притеснена, както всеки път при първо даване на алерген.

Иначе малката и в next to me си праска главата като се извърти бързо. В кошарата със сигурност ще сложа тънък обиколник, за да не се заклещва.
Засега успешно премахнах едното нощно ставане и спи от 20-20:30ч до 5ч, когато яде и спи до 6:30 някъде. През деня все още сме на три дремки. Вкарах ѝ и закуска към обяда и следобедното.

Да попитам Miliva и другите мами с бебета с дълги коси какво в правите тази дълга коса?
Аз започнах да връзвам опашки, засега не си ги дърпа.

Скрит текст:

# 171
Kuklichka_. Много сте сладки ❤️ и аз съм в дилема за косата... Дали да я подстригваме? Принцеските добре - на опашки, а принцовете какво да ги правим?!🙂

# 172
Мom to be, имаш нужда от помощ и съдействие с детето. Дано и близките ти видят колко сериозно е положението и че няма как да поемеш всичко. Надявам се скоро да пишеш, че операцията е зад гърба ти и се чувстваш добре. 💚

Днес и аз дадох риба. Дадох и аспержи. Много съм доволна от пюрето, макар че го ядоха малко зор и на почивки, но го изядоха. Сложих на пара 4 бг. зелени аспержи, две много малки картофчета, 1 морков и по 1 пюре 80г. плазмон сьомга пак с картоф. После съжалих, че не разделих едно, но както казах, изядоха го.

# 173
Какви са ви хубави момиченцата, чистички, спретнатички, даже издокарани с дрешки с къдрички. И килимчетата ви какви са подредени. В началото мм имаше мераци всяка вечер да го почиства и сгъва през средата, че му се пречкал. Сега вече успешно го заобикаля. На нашия килим освен разхвърляни играчки, има три големи възглавници от дивана, една голяма обикновена, една малка, една голяма хавлиена кърпа (за разнообразие в текстурите). Отделно памперси, да са ми под ръка, и някоя останала дрешка или чорап. Идеята на всички тези възглавници е да създават височина... да се протяга и взима играчки от тях. Малката възглавница и я дърпа и се боричка с нея.

Всичко това помага, но все пак ни пращат на физиотерапия. Напредва си детето, аз го виждам как си минава стъпчиците поетапно в развитието, за да се обърне по гръб, но явно е леко хипотоничен. Лекарката, която го прегледа за физиотерапията, не беше много ясна, но разбрах, че няма нещо тревожно, просто е отпуснат и с масаж и гимнастика ше се оправи.

Благодаря, че писахте за мрежестите обиколници.

И сега да попитам по кои мебели се очаква да се катери детето, да се изправи. Не виждам нищо особено подходящо - хем стабилно, хем що-годе безопасно. Освен да взема един стол и да седя на него или да довлача една табуретка и да я допра до дивана, друго не се сещам.

По повод отпора за острилката - и моето дете вече проявява характер - като му скриеш кабела, който толкова му харесва, надава рев, и вече не плаче само от някаква непосредствена нужда, ами ако не стане на неговата. Много са сладки как стават личности с интереси и предпочитания Simple Smile

# 174
Mom to be, наистина не отлагай щом е спешно! Детето ще свикне и с баща си, все пак е хубаво и по принцип да може и той да я приспива. Желая ти бързо възстановяване! 🍀

Маги, моят също обожава кабели. Лошото е, че иска да ги дъвче директно от контактите.

При нас продължава кризата с няколкото събуждания през нощта. Искам да се наспя!

Днес Момчил реши, че ще плюе пюрето. В радиус от 1 метър около столчето беше страшно! Аз се наложи да влезна да се къпя веднага след храненето..Иначе използвах, че е кочина така или иначе и му дадох парчета печени броколи и моркови. Направи ги на пихтия, не бих казала, че успя да изяде нещо. Явно не трябва да са чак толкова меки, защото се разпадаха още докато се опитваше да ги хване 😏

Писна ми от всякакви хора, обикновено не особено близки познати, които гледат с тънка усмивка и нареждат “То сега е най-лесно, ще видиш!” … Направо както съм недоспала не избива на агресия!

# 175
Кукличка, взела съм нескубещи ластици и я връзвам и аз. Я на една, я на две опашлета, при нас баткото постоянно я пипа, ако е вързана, та е малко мъка.. Но ми беше жал да и отрежа бретон. А има ли крусти? Аз още се мъча, даже днес пак я мазах с кокосово масло и после така я отмих, че все едно не съм..
И ние сме на три дремки.. от по 30мин, а нощите са ми като на пилала- една 2-3 часова пауза след заспиването и после на 20мин цока, просто толкова ме е яд, че не иска биберон, че място не си намирам.
Аз днес хлебче изпекох и дадох да гризе, много и хареса.Изкара деня на парче авокадо и хляб, нещо не сварих да и отделя друго за ядене, но ще се активизирам, че има голям интерес вече.

Mom to be, и аз съм на мнение, че здравето ти трябва да е на първо място, таткото да види малко жега, ще свикне. Дай после отзив за лекар, процедура, може и на лично, че моята жлъчка и тя е пълна с камъни и трябва и аз да се ориентирам към лазер или оперативно, но не съм проучвала още.

Маги, той като започне да лази и да се изправя няма да те пита къде ти е удобно да се изправя Grinning ще се оправи, ако има диван-на дивана, ако няма ще е на шкаф, не го мисли.

Гери, за мен докато не започнат да говорят да можеш да се разбереш с тях, да кажат какво искат си е най-тегаво, много забравят какво е било с малки деца.

# 176
Покрай рутинните изследвания има ли някое бебе с нисък хемоглобин?

# 177
За крусти използвахме една шампоан-пяна на Мустела - нанасяш по време на баня, изчаква се няколко минути и се отмива. При нас имаше ефект.

# 178
Повече от месец мия с него и няма никакъв ефект, мажа с кокосово масло веднъж в седмицата и минавам с гребенче, но не натискам. Падат някакви, но пак има ужасно много и като я вържа личат и много ме дразнят.

# 179
Здравейте,
Следя ви постоянно, но нямах възможност да пиша. Желая на всички болни дечица и майки бързо оздравяване и всичко да е наред ❤
Mom to be желая ти бързо възстановяване! Вярвам, че бебенцето ти е в най-добрите ръце и трябва да обърнеш внимание на себе си и здравето си, за да може да си я гледаш и да й се радваш. ❤
Аз захраних преди месец ( на 5 месеца) и засега върви много добре. Вече си достигна порцията от 160 гр и мога да заместя обяда, но изчаквам да вкарам жълтъка и тогава 😊 Вчера дадох за първи път заешко месо и мисля, че й хареса. Всеки път иска да хване лъжичката и сама да си я пъхне в устата и да се храни 😄 Много е сладка. Скоро мисля да й дам и копър и спанак.
Следобед й давам 60 мл оризова каша с 40 гр плодово пюре, тъй като не искам да замествам все още и това ядене. Много й харесва и само докато види купичката и започва да се радва.
Нашето момиченце все още не се обръща нито от гръб по корем, нито обратно. Върти се постоянно, но явно й е трудно все още. Педиатърката каза, че гръбчето й още не се е изправило и да не я слагаме сама седнала, а винаги подпряна.  
Чета как бебчетата ви вече пълзят и ходят навсякъде, което е много хубаво, че са толкова активни. При нас не виждам скоро това да стане, тъй като не иска да седи особено по корем, но я слагам възможно най-често.
Ние също сме на 3 дремки от два месеца. Опитвам се да доприспивам при първите две дремки, тъй като се събужда винаги на 30тата минута.  Надявам се скоро да започне да свързва циклите ш да си спи по-добре.
Miliva опитвала ли си с кремчето против крусти на Мустела?

https://www.ozone.bg/product/mustela-mustela-krem-protiv-krusti-40ml/

На нас много ни помогна и изпадаха за седмица-две.

Общи условия

Активация на акаунт