Августовски бебета 2024 - Тема 4

• 23 677
  • 752
  •   1
Отговори
# 180
От крустите се отървах много трудно. Мажех я през ден с крема за зърна на лансинох и къпех с пяната на мустела. Не знам кое от двете помогна. Недостатъкът на крема е, че почти няма измиване и косата ѝ стоеше като намазана с олио и на клечки.
И при нас захранването върви трудно. Вече почти месец каквото и да дам се приема по един и същ начин. Не изяжда повече от 100 грама и то със зор, почивки и сто притопляния на пюрето. Няма значение дали е купено или съм го правила аз. Подсича се от картоф, което ме изумява всеки път...
Момичета, вашите бебчета ритат ли с крачета? Йоана непрекъснато рита сякаш кара колело. Понякога имам чувството, че ще и се откачи някой крак 🤭. Дори когато е по корем пак си тактува, та се чудя до колко е нормално.

Последна редакция: чт, 27 фев 2025, 09:20 от dessi_rumenova

# 181
Искрено съчувствам на всички болни мами и бебенца, и ние сме болни всички вкъщи, малката започна и тя да накашля, пие сироп и капки във водата и се надявам да й мине...
Имаме вече пробило зъбче... миналата седмица имаше една нощ, в която не мигнах, е явно тогава ще е пробило, беше вдигнала температура ден и половина, но вече няма температура.
Относно храненето, вчера дадох зелена чушка за пръв път с комбинация от сладък картоф и тиквичка...чета, че някой от вас да въвели чесън и лук...по колко слагате и колко често...тая седмица мисля да въведа и карфиол и вече от другата да давам чесън и лук...по отделно разбира се...
Ще изчакам още малко и ще въведа и глутена...някъде четох, че се въвежда чрез кашата, две три лъжици безглутенова и една глутенова, на следващия ден 2/2, 3/1, и вече цяла порция глутенова.
Относно ориза имам готово пюре ориз със свежи зеленчуци, по принцип нали в ориза няма глутен...таа как приготвяте ориза , колко време го варите и ядат ли го вашите бебоци?
Бързо оздравяване на всички...да се маха тая зима, че до сега никога не ми се е струвала толкова дълга...

# 182
Аз установих, че крустите на моето дете се дължат на използваните шампоани. С гел на A-Derma се отървахме за 3 дни. Преди това бяха жестоки люспи и косопад. На Мустела шампжана също е хубав, не увеличава крустите, но и не ги елиминира така бързо.

# 183
Здравейте, тези схеми според вас добри ли са за следване ?

# 184
  • Пловдив
Крустите ге махнах с олиото на Бочко. Нямаше да ги и пипам, както при баткото, но бяха останали малко и затова реших да третирам.
На Ивайло му проби зъбче, хапнахме си цяревичка за здрава, взехме му и бяла дрешка, не съм суеверна, но такива лесни за изпълнения поверия ги правя.
И днес ще отложим ваксините 🤦🏽‍♀️ със сополи и магарешка кашлица ми е.
Запазих си поне час за ехография на гърди и съм доволна, че подхождам с отговорност към себе си 🤣 щях да ходя, преди 4 години, ама а днес, а утре и...

# 185
Честито първо зъбче,Деси и бързо оздравяване!
Оф аз не бях проучила нещата изобщо и отидох на мамограф вместо на ехография на гърдите.. та така и не запазих ехограф Grinning
Сиска, не знам дали са добри, аз лично гледам на няколко места и си избирам. Те на 90% са едни и същи.
Относно крустите - и моят син има, мажа с олио на Хип, но нищо.. има много малко останали и ме дразнят доста Grinning

# 186
Сиска, ако си следила разговорите ни по-рано, ще видиш, че дискутираме коя схема защо и как одобряваме, но тази много е изтеглила жълтъкът, например, слад 8 месец. Както и рибата. Тук повечето мами дадоха жълтък отдавна. Аз дадох наскоро, но по други причини, мои лични бъгове. Някои мами вече дават и риба, т.н. Тази схема според мен е качена преди няколко години, когато препоръките са били други. Днес са по-различни. Аз както казах, съм Владимировка Simple Smile, демек одобрявам схемата на д-р Владимирова, но когато не ми изнася, съм Маги Пашовка. Но не съвсем, защото давам само купешки пюрета.... А бе сложно е... Просто гледай схемата/уебинарът/книгата да са скорошни и от достоверен източник... Но пък много мами тук се осланят на усета си и само на базови насоки следват...

# 187
  • София
Има крусти отдясно и към средата на главичката, отляво няма. Грозни са ми, седи едно оранжево, но не падат и не се ронят. Къпя я с шампоана на мустела против крусти, но не виждам никакъв ефект. Имам и кремчето, но не съм ѝ третирала косата, имаше крусти по веждите, които махнах много лесно с този крем.

Доколкото съм чела до 6-ти месец запасите от желязо на бебето се изчерпват и трябва да ги получава с храната, а именно жълтък и месо. Рискува се развитие на анемия, при схеми с вкарване на тези продукти чак 8-ми месец. И пак да си кажа, че все пак всеки си решава за детето си. Simple Smile

# 188
На мен тази схема не ми допада, защото детето се захранва с много храни, които не са характерни за нашия регион и които поне в моето семейство не консумираме. Като пример, защо да захранвам 6-месечно бебе с фурми и авокадо!? Фурми у дома, ако въобще купим, ще яде чак на следващата Коледа, а колкото до авокадото - ами в градината на баба ми такова не расте. Майтапът на страна - аз не харесвам вкуса на авокадото и ако дам на детето сега, то ще си остане само с това даване до една доста по-голяма възраст, когато само ще експериментира с храната си. Кейл, кокосов орех и индийско орехче на бебе? Сериозно!?

Куркума и червено цвекло нямам намерение да давам докато не се научи сам да си уцелва устата с лъжица. И преди съм казвала: нямам намерение заради едно захранване да си правя жилището за основен ремонт. Захранвам с основни продукти, които се намират лесно на пазара. С времето ще разнообразяваме. Целта ми е детето в някакъв момент да прояде мариновани пилешки и свински пържоли, боб, леща, грах, картофено пюре, картофена супа с подправки, фиде и застройка и въобще храни, които се ядат на ежедневна база в обикновено българско семейство.

# 189
Моя син пак даде назад с пюретата. Трябва да седи в мен и баща му да се прави на маймуна🙈 Не иска в столчето, на дивана, облегнат, полегнал… в някого да е седнал и другия да му е персонален шут..Еми няма как да стане за всяко ядене.. колкото толкова.

Как давате месо и жълтък след като сте го въвели вече? Преди това нали се редуват дните, докато се въвежда жълтъка. Сега пак ли е така?

Оказа се, че обрива от първия ден от глутена, не е бил от него. Надявам се, че няма и да получи реакция, понеже още имаме време за въвеждането.

Радвам се, че дните се затоплиха и въобще не гледач прогнозата за другата седмица. Живея с мисълта, че ще е хубаво. Друго са си сега разходките - чувствам ги приятни, а не задължителни. Милия за миналата седмица е излезнал 3 пъти само - тротоарите бяха яко в лед и експерименти не ми се правеха.

# 190
Аз си свалих приложението Solid starts и от там гледам кое може да се дава,как ,и на каква възраст,тази опция е безплатна.Та гледам постоянно да вкарвам нови неща, за сега не е имала реакция от нищо.Онзи ден бяхме на скумрия,така ме гледаше и мляскаше милата,че въобще не се замислих мога ли да й дам,много й хареса.Не се вглеждайте толкова в тези схеми.

# 191
  • София
Не е точно така. И ние го гледахме как вкусно яде млечно глутенова каша и хоп, след 2 часа тръгнахме по спешност към болницата. Лично за мен това е жесток урок. Проявявам смелост, но си имам 1000000 на ум.
С новите храни трябва да се подхожда много внимателно, това научихме ние с таткото.

Съгласна за Солид Стартс.

# 192
Аз спазвам едно мое си правило- нови храни може и всеки ден да въвеждам, без да ограничавам количеството, но винаги е в делничен ден, работно време, за да може да се реагира.
Няма застраховка никой от алергия, според мен е важно да може да се реагира, Наде вие сте реагирали и сега всичко е наред, това е важното.
Чакане, отлагане и тн не помагат с нищо в общия случай, защото децата са вече във възраст, която предполага, че храносмилателната система е развита и каквото е писано и има да става, ще си стане. Аз също ползвам солид стартс и за начин на поднасяне на храните.

# 193
Е да то и аз въвеждам всичко на обяд и съм си взела капки Фенистил,дано не се налага да ги използвам де.Аз говорех по-скоро за схемата ,която бяха прикачили ,че хич не е окей.

# 194
  • София
Ами що да не е окей, в нашия случай е, но пак се въздържам.
Преценка на родителя.

Общи условия

Активация на акаунт