Августовски бебета 2024 - Тема 4

• 23 705
  • 752
  •   1
Отговори
# 270
Момичета, как дадохте киноа?

# 271
Момичета, в урината излезнаха левкоцити, високо PH и нитрити!! Много съм притеснена. Надявам се да е замърсена проба, знам, че имаше такива случаи тук в групата. Урината събрах с колектор, като преди това бях измила с измиващ гел. Утре ще пробваме да съберем без колектор, дано да успеем.

На взимането на кръв не плака. Явно наистина не ги боли. Малко е стресиращо защото отнема известно време докато лаборантката успее да събере необходимите капчици.

Киноа дадох варена и смляна към зеленчуковото пюре. Не се одобри, но може и да е заради останалите зеленчуци. Ще пробвам пак.

Наде, дай отзиви за Пиклер-а. Момчил не го отразява особено, само веднъж се качи на първата пръчка.

В това време слагам върху домашните дрехи (боди и панталонки/чорапогащник) пухения гащеризон-мечка от HM. Той е с 1 слой памук и отгоре 1 слой нещо изкуствено. Не е за космонавт с подплата.
Ние обаче още сме със зимния кош…Искам да слагам другия, но просто не се организираме с мъжа ми да го донесе от гаража…а и бебето засега предимно спеше навън. Дано да спи и в другия кош

# 272
  • София
Аз я обличам с късо боди, памучен комплект и един плетен гащеризон. Днес може да ѝ сложа само якенце, вместо гащеризона, защото е доста топло. Нашата количка е със зимно чувалче тог 5.

Герка, при нас също имаше високо рН (9). Събирахме урината без колектор. ММ я хвана като че ли ще я чишка, а аз седях отдолу и чаках с чашка за урина. Опика ме цялата, но събрах! Sweat Smile
Та, за високото рН уроложката каза, че е нормално при кърмено бебе.
Относно подготовката за взимане на проба нас ни посъветваха следното: вечерта преди да вземем проба не трябваше да я мажем, нито с хидратация, нито с крем против подсичане, цялата памперс зона с нищо. Сутринта казаха да я измием само с водичка.

# 273
Леле момичета вие 7месечни бебета ли гледате? Как така се изправят всички?
Ние взехме Пиклер от Лидл, каката го ползва, но малкият е далеч от това. За сега пълзи войнишката, върти се и се докопва до “целта”.
От няколко дни е в заграждението на пода. Сложих джъмбовски пъзел/килим.

Яде каша сутрин, на обяд пюренце, добре си хапва през деня, ама и нощем 😫 2 пъти.
Снищи яде в 12:30 и после в 5, което го имам за много добре! Наспах се 🤗

# 274
  • София
NI_CI, моят не се изправя. Взех пиклера засега с друга идея. Пълзи, ама за изправяне е рано мисля.

# 275
Моята бебка доста болничка от 3 дни.. Отказва дори млякото си, камо ли пюре, но все пак опитвам ябълка и  банан да давам.

Герка аз взех урина сутрин още като се събуди по следния начин: съблякох я чисто гола върху еднократна подложка, подготвих си контейнерчето за урина директно полуотворено до мен и я докоснах с една студена мокра кърпичка по бутчето и на секундата се изпишка и просто насочих контейнерчето. Прочетох го пак в бг мама, не вярвах, че ще се получи, но стана.

И тя не се изправя, нито пък лази, но е доста активна и се обръща като търкало и достига всичко, което си постави за цел.

# 276
Аз взимах урина в 6-я месец, когато беше все още лежащо кротко бебе с колектор за момичета, стана от раз, следващият път, когато ще се наложи, нямам никаква идея как ще я взема. Едвам успявам да и сложа памперс, за секунда се обръща и изчезва, отделно протестира, да не говоря за обличането какъв зор, само как вика, пищи, дърпа се, направо ми идва да я оставя гола. Изправя се също на колене за сега, хваща се за дивана и се предвижва по него, започна активно да пълзи и пипа, ближе всичко наред. Катери се и по мен, прескача ме, прави нон стоп планк на изправени ръце, явно се подготвя за изправяне. За момента опипва само, още не е разбрала, че може да отваря и дърпа, но мисля, че и това скоро ще стане. Играчките ги подмята само, не и задържат никакво внимание, взима нещо облизва хрърля го, взима друга играчка, държи малко хвърля я. Има две музикални играчки, те малко повече и привличат вниманието, почвам да и давам купи, тенджери, чарпаци, нещо различно. Иначе любимата ни игра е аз да се правя на "умряла лисица" като лягам в единия край на килимчето и бебка пълзи към мен, катери се по мен и аз се правя на изненадана, боричка ме се, подхвърлям я и я оставям, после се търкулвам в другия край на килима, пак се правя на заспала и тя отново идва към мен и така 100 пъти, много и харесва. Аз доста я мятам вече, търкалям я по краката си, с главата надолу я пускам, настрани също, много и харесва и се хили. Ето така се изправя за момента, направи го точно на 7 месеца и сега само това практикува. Ще трябва да пускаме и нивото на кошарата, ще остана без кръст сигурно. В ментално отношение още не се движим май напред в сравнение с физическата част, четох за развитието на нейната възраст и се напрегнах, вече трябва да имитират, да разбират "вземи и дай, не", да си слагат сами шапка на главата, редене на пирамидка, хвърлят топка, да пляскат с ръчички, да махат с ръчичка за чао, доста сме далеч от тези неща.

Последна редакция: ср, 05 мар 2025, 21:55 от Lenka_09

# 277
# 278
  • Пловдив
И моят още не стои стабилно и не се изправя.
И аз взимам снаксове от ДМ...и тях не отразява особено 🤣🤦🏽‍♀️
Аз не го навличам. Излиза с един кат дрехи, суитчър и одеало, ако е в кошницата. Ако си е в количката е без одеало директно с чувала. Днес с боди, долничка и одеало изкара около два часа и половина на слънце.

# 279
Големи сладурчета Simple Smile

Ленка, къде четеш тези неща, мисля, че не са особено адекватни за току-що навършили 7 месеца. Още повече, че ние си седяхме досега предимно вкъщи, но кого да маха за чао. Шапката космонавт едва аз му я слагам. В смисъл, като не се практикуват разни неща, как да ги усвоят. Ние още се учим да бутаме куличка, не знам кога ще иска да реди Simple Smile

Моето дете снощи реши да се опитва да се обърне от корем по гръб в кошарата, напреко почти, като се мята с главата към решетките... Той пък много обича да си играе дълго с играчките, и сигурно от това забравя да се мъчи да е по-активен. Но да, най-големият им стимул сме ние. Много ми хареса играта ви, Ленка Simple Smile

И ние бяхме напкръв и урина. С колекторче я събрах от раз. На взимането на кръв не плака грам, но после вкъщи се разкървави пръстчето и рязко огладня и се видях в чудо манджа ли да правя, пръстчето ли да превързвам...

Ние за урината имахме само седимент, без pH. Има кристали, в петък сме на нефролог. Хемоглобинът е 109, мисля, че е ок. Но може би очаквах повече, защото в АМ има и желязо добавено. Има и някои други отклонения на някои показатели в ПКК но няма нищо отбелязано като тревожно. Лекарката трябва да каже.

Не си яде цялата порция пюре и го разделям, като само в половината слагам жълтък, за да си изяде жълтъка, нали не е някоя велика глупост? Пък от другата половина колкото изяде. Той и АМ рядко пие по 150... Пък за каша сутрин да не говорим колко малко хапва.

# 280
Да реди кула и да маха за чао…по-скоро към годинка е това(по спомени), подаването на топка дъщеря ми го правеше на тази възраст.
Magrat разделяш пюрето заради жълтъка, добре правиш.

Хемоглобин 120, излезе от изследването.

По-спокойните бебчета нормално да не са такива атлети. Дъщеря ми си играеше самичка много дълго време и не е изпитвала потребност да вършее на тази възраст. Изправи се на крачета  на 9-10месеца.

# 281
Да споделя нашите каши. Една - две свършиха, но горе-долу това е асортимента, който поддържам и ги въртя. Някои още не сме ги започвали.

# 282
  • София
От всичко изброено май може само да хвърля топка (доста далеч и първия път ме изненада) и разбира “не”. Слагането на шапка не виждам скоро да стане.
Засега не пълзи, но много се напъва, вдига дупето, свива крачетата, но не става и много се ядосва. Иначе се върти около оста си и движи по този начин с кръгове и назад.

При нея хемоглобинът е 106, утре сме на педиатър.

И аз слагам жълтъкът в първите няколко лъжички, за да съм сигурна, че го е изяла.

Имаше известна стачка при пюретата. Както ядеше по 150-200, така спря и ядеше със зор няколко лъжички. Постепенно яде с всеки ден повече и сега пак яде 150-180.

Днес дадох овес.

# 283
По въпроса с кашите, имате ли представа кои каши са с адаптирано мляко и
плодове?
 В повечето каши пише, мляко на прах, пълномаслено мляко или обезмаслено мляко..
 Как се справяте с храненията , ако сте навън по работа и трябва бебето да яде и пюре и каша?
Много ми е сложно навън да смесвам 1000 неща за каша..
Така и не намерих каша с всичко , просто да налея вода и готово😀

# 284
  • Пловдив
Баткото ми не знаеше какво е шапка, докато не тръгна на градина, не стана по-осъзнат и не видя другите деца.
Бебето общо взето и на него съм слагала само няколко пъти, когато беше много студено.
Аз примерно баткото никога не съм го учила как правят животните, но за сметка на това винаги повтарях при обуване ляв крак/ръка, десен крак/ръка. В яслата само той знаеше кое е ляво/дясно. Доста от децата и в градината не знаят.
В събота ще го водя на лаборатория.

Общи условия

Активация на акаунт