Августовски бебета 2024 - Тема 4

• 23 712
  • 752
  •   1
Отговори
# 315
Маги, страхотно е!
Честит празник!
И вкъщи се харесват книжките от поредицата на Вълшебната гора, само Рожден ден в гората го чета с цензура, че много ме притеснява баткото как ще я приеме, че той много ги мисли нещата. Иначе можете да си взимате книги и от библиотеката, карти правят и на бебета. На фют всички са страхотни, имаме поредицата с капачета под стария дъб, но те са за по-натам, че сега само ще ги скъсат.
А на тази възраст четях каквото на мен ми е интересно, малката сега слуша детски приказки, защото чета на брат и, иначе той е слушал книжки за родителство, за захранване Joy

Искам и аз да минем на две дремки, защото започна често да отказва последната и накрая ляга в 18:30 за нощен. Последните два дни втората дрямка е час и малко, което е рекорд, но понеже първата е кратка и преди обяд будува с мъка по 2:30.. нещо не виждам как ще мине на 2. Вчера откара 4ч будни следобеда, спа от 18:30 до 19 и след 40мин ревна да я слагам да спи.. много зле сме Simple Smile

# 316
Маги, чета ви и се разсейвам малко тук, иначе ми писна вече. Вкъщи от декември все някой е болен, децата вдигаха по една седмица температура, сега и аз се разболях и така ме тръшна, че ни вкараха в болницата. За щастие личния ми е супер и организира нещата така че да вляза с децата. Иначе ме беше уплашила една, че ако на мен ми се наложи нещо така и няма кой да гледа децата ще ги вземат при социалните. При мен излезе грип Б. Първо си виках как грип, един прост грип така да ме размаже за 2 дни буквално. Вчера преди да ни доведат тук по едно време при личния просто лежах и нямах сила изобщо да мръдна, камо ли да си гледам децата. Сутринта на отиване към личния не знам с кой акъл реших да карам вместо да взема такси, извадили сме безумен късмет, че стигнахме нормално.

Каня се да се включа вече колко пъти и няколко пъти даже започвам да пиша, ама в тоя ужас не стигам до публикуване.

Децата обаче най-накрая са добре. Още малко и ще идва майка ми и после пътуваме заедно към България. Надявам се там да си почина малко и да сме приключили с боледуванията за сега.

# 317
Честит празник, мили майки! Бъдете ценени, обичани и уважавани! В духа на празника ни пожелавам още дълго време форумно задружие, безкрайно ценен опит се обменя постоянно. Горда съм с групичката ни и с факта, че цари такъв дух на сплотеност, приятелство (дори и виртуално), подкрепа и женска солидарност.

Маги, стихотворението ти е невероятно! 

Вики, радвам се, че си под наблюдение след тези премеждия. Надявам се времето на болести да е приключило за всички с идващото топло време.

# 318
Вики, бързо и пълно възстановяване на всички. Радвам се, че ще пътувате с майка ти насам, защото нали се притесняваше да летиш сама с децата.

Момичета, то май има нещо кято 7месечна регресия на съня. С всички нови умения и това се отразява и на спането. Май всички са по-кисели, трудно заспиват и се будят с плач..

# 319
Честит празник момичета! 💐🌷 Бъдете много щастливи, обичани и ценени! Всяка една от вас е най-добрата майка за своето детенце😊
Да ви се похвалим, вчера ни изненада с първото зъбче😇 Слава богу не го усети особено. Надявам се и другите зъбчета да не я тормозят и да изникнат без проблем.
Маги стихотворението е прекрасно!
Аз също ви благодаря за препоръките за книжките! Ще се възползвам от промоцията в озон и ще взема още 😊 Преди любимо ми беше да купувам книги за себе си, но сега е още по-вълнуващо да запълвам нейната библиотека.
Мога да ви препоръчам и “Моите приятели животните”. Книжката е прекрасна с различни звуци на животни. Всеки път я гледа с огромен интерес и можем да прекараме дълго време с нея, разглеждайки и четейки я.

Може ли да ми кажете каква мазнина добавяте към пюренцата?
Купих ГХИ от ДМ, но честно казано има отвратителен вкус и няма да го използвам. Ако ползвате ГХИ, може ли да ми споделите на коя марка? 😊

# 320
Честит праздник момичета! Бъдете щастливи и цветущи, и обичани. Маги мога да ви подаря барбарон, на нас не се наложи да го ползваме много, Тея седна сама по бързо от колкото очаквах и го израстна бързо. Ползвах го 2-3 пъти, като слагах барбарона върху стол.

# 321
Аз взех на Hole маслиново масло за бебета, то реално е зехтин. Не се усеща много в пюрето. Слагам и на кашите.

# 322
Маги, страхотно е!! Ти си абсолютен талант! Помисли да издадеш стихосбирка, съвсем сериозна съм! 🌷

Момичета, при нас определено има регрес на съня. Момчил спеше по цяла нощ, дори не се будеше за храна до преди 1 месец. В момента се буди на всеки 1-2 часа с рев и викове, сяда, тръгва да лази и да се изправя в кошарата (трудно му е заради чувала, но се опитва). Направо сме като парцал с мм! Снощи си лягам с главоболие от недоспиване, ставам със същото главоболие от недоспиване…Аз съм доста неадекватна като не съм се наспала, да не говорим колко съм кисела и заядлива…

Онзи ден приятелка без деца ме закопа с коментар, че от всичките и познати и приятели аз съм единствената, която се оплаква, че и било толкова трудно. Че явно преувеличавам и съм страшно мрънкало. Стана ми супер криво.

Към пюретата слагам предимно гхи (био на Вълчев, мирише си на масло), понякога слагам зехтин.

Днес менюто беше батат, лук, праз, целина, морков, ориз, подправки (мащерка, чубрица) + печено пиле.

# 323
Просто изчакай тази твоя приятелка да проима деца Joy Тогава ти ще си на ход да и обясняваш, че "сега е най-лесно. После да знаеш какво ти чака..." Joy

# 324
Влизам да ви кажа само, че вече нищо не може да ме впечатли. Отлагах млечните, защото получава газове ако аз ям, а баткото днес я захрани със сандвич с кашкавал, та над нещата съм вече, нищо и няма Bowtie

# 325
Здравейте, когато сте навън с бебето и трябва да отидете до тоалетна дали в мола дали другаде... къде оставяте бебето? С него ли влизате? 😂

# 326
Макар и да не го считам за много редно, но в мола, ако си сама с бебето, ползвай инвалидните тоалетни - те са достатъчно широки, за да влезе количката безпроблемно.

Иначе аз досега не съм изпадала в такава ситуация - винаги или имам компания или съм излязла за нещо набързо в рамките на 2 часа.

# 327
Бяхме на преглед при нефролог - др. Цанова днес. Да знаете, че може да влезне само един родител. Каза до 1г6м, че трябва да се махне дневния памперс и до 2г нощния. Реалистично ли е? Не мога да преценя, силно се надявам да е.

Изписа мазило за забелване на пишлето (Fimosin), без рецепта е. Общо взето ме убеди, че все пак е по-добре да се забели сега плавно и безболезнено, отколкото след няколко години с дърпане. Защото в момента периферната нервна система на бебета все още е незряла, затова и не ги боли и не плачат като им взимат кръв например. Освен това няма да имат никакви спомени от този период. Каза, че след годинката изписват крем с кортикостероиди, който бил доста ефективен, НО все пак без дърпане или друга манипулация не ставало..кремът свършвал голяма част от работата, но не цялата 🥺

Днес реших да предложа бананови палачинки (с цяло яйце). Резултатът беше 99% смачкана и разпиляна храна. Не съм сигурна изобщо, че съм “въвела” белтъка😅 1 час приготвяне, “игра” и после чистене и след това бебето беше супер гладно и си излапа кашата за отрицателно време, явно се измори от другото “ядене” 🧐

Скрит текст:

# 328
  • София
Не е реалистично бебе на 2 години да не се напишква през нощта. При сина ми махнах нощния памперс на 3г и 2 месеца. При дъщеря ми ( в момента на 2г и 4 м) от миналата година август махаме памперса и все още не е напълно готова. Все още има инциденти и почва да пишка, преди да се усети и да каже. Не бързам. Децата си показват. Пробвала съм различни методи, но стигнах до извода, че всичко се случва с времето си и няма смисъл да ги насилвам.

# 329
Lenka, благодаря, много си мила. Ние бихме го приели с радост, КТ ми беше казал за такъв барбарон. Не бих си купила, но ако е подарък, ше му се зарадваме. А аз поемам ангажимент, като го израсте, да го предадем на друго детенце от темата, ако все още някое има нужда. Или ако някоя мама от септемврийските или октомврийските бебета надзърта тук и даде знак, че имат нужда. Идеята ми е да стане форумен барбарон и да се препредава и много дечица да се възползват, ако си съгласна, разбира се.

Гери, за стихосбирката - няма да крия, имам известен брой схихотворения вече, но не виждам на кой ще му се чете по основните ми теми "пащърнак" и "иде ли акото"...

Иначе ме кефи как и за палачинки го разсъбличаш Simple Smile Шегата настрана, наистина много съм впечатлена колко смела стана със захранването. Скоро ще се видят плодовете от този труд и отдаденост. Просто е процес....

Моето горкото не случи на майка, която да го нахрани като хората. Все още яде гладки пюрета и каши само. Просто като има нещо негладко, му се гади. И аз съм по-чувствителна, и баща ми - не трябва да има странни неща в манджата - люспи, семки, т.н. Не знам как ще стигнем до парченца в пюрето, а палачинки, ехеее...

Наде, как сте вие? Какво би очаквала от един хранителен терапевт?

Общи условия

Активация на акаунт