Августовски бебета 2024 - Тема 4

• 23 675
  • 752
  •   1
Отговори
# 570
Помощ, отглеждам малко крокодилче! Мислех, че са тръгнали само горните предни зъбчета, а тази сутрин цялото долно чене е набъбнало на отделни зъбчета. Детето откача направо. Мажа с гелче, ама успокоява само за минути. Някак трябва да изтърпя и този период. Изникването на първите 2 зъбчета беше песен в сравнение с това, което преживявам тази седмица.

# 571
Mom to be, може ли рецептата за бебешките бисквити? И за маслиновия пастет  🤩

Днес менюто за обяд е зеленчуци (каквото имах в хладилника) с риба минокоп. Не беше очарован, малко изяде. Най-доволен беше като накрая му дадох 1/2 краставица да си играе и да стърже.

# 572
Мислех си добре че сте вие да си сверявам часовника, ама моят часовник изглежда е спрял. Натутках се вчера да започна да въвеждам глутен, взех глутенова овесена каша и то добре че я е взел мм, че аз исках безглутенова овесена, и я смесвам с царевичната по схема. Но се чудя като издрапаме да стигнем до една порция глутенова овесена каша, после какво следва. Пак ли постепенно се дава пшеницата? Моля ви, мами, които сте захранвали по туткава схема сега или преди, включете се с опит.   

И през този един месец, в който си увеличавам дозата глутен, мога да си въвеждам други алергени, нали?

Зъбите са.... Чакаме ги. Чакам ги както не съм чакала друго... Съответно от тая мъка със зъбите, заспиването е сууупер трудно. А уонаби режимът ми за хранене е тотал щета. Яде се, когато тогава. И не яде по 3 пъти твърда храна, че след 19 вече ми се струва късно за следобедна закуска, а той наистина тогава се е наспал.

# 573
Моля за препоръка на имуностимулант.
От втория месец на раждането давам на малката омни биотик панда 🐼, но мисля да спра малко с нея к да започна с имуностимулант.

# 574
Magrat, аз захранвам с пшеничена каша, смесена с безглутенова. В пшеницата има най-много глутен.Другата седмица ще е изцяло на глутенова каша. После ще му давам да си яде сухари и попара със сирене. Другите житни култури не смятам да ги въвеждам по схема.

# 575
Здравейте, как се въвеждат копър, магданоз, лук и чесън? Колко дена се въвеждат? Имам купено пюре 190 гр с 0,7% копър .. мога ли да дам цялото пюре? Счита ли се за въведен копъра?

# 576
Герка, ето я рецептата за бисквитките, която и аз открих в интернет и е много лесна. Съжалявам за спама, но от телефона не мога да скрия текста, нещо не ми се получава..

Продукти:
1 ябълка
30 г масло, разтопено
6 бр. фурми (ако предпочитате бисквитките да са по-сладки може да сложите и повече)
½ ч.ч. овесено брашно
3 с.л. брашно от лимец
3 с.л. бяло брашно
½ ч.л. сода бикарбонат

Приготвяне:
1. Фурмите се накисват в топла вода. Обелва им се люспата и се маха костилката.

2. Ябълката може да се настърже или да се пасира заедно с фурмите с пасатор.

3. Прибавя се течното масло и сухите съставки. Всичко се обърква и се замесва бисквитено тесто. Ако има нужда се добавя още брашно.

4. С намазнени ръце се оформят топчета от тестото. Оставят се в тава, покрита с хартия за печене. Леко се приплескват отгоре, за да добият формата на сладка.

5. Пекат се във фурна на 180 градуса. Внимавайте, защото бързо стават готови!

А маслиновия пастет го правя със 20 бр. предварително обезсолени и обезкостени маслини Каламата, 200 гр извара, 2ч.л. зехтин, 2-3 перца от магданоз и пасирам всичко, воаля. Хареса се 😉

Да ви попитам давали ли сте грах? Утре ще ѝ е за пръв път.

Преди малко приготвих пюрето за утре -Телешко с грах, картофи, моркови, тиквичка, 1/4 домат, магданоз и много малко чубрица.
То на мен толкова ми хареса на вкус, че мога да го изям аз.

# 577
Mom to be, и на мен ми се дояде такъв пастет, ще видя кога ще направя, благодаря за рецептата. А грах аз давах, и в готово пюре и в домашно. Детето си го хапна добре.

Вятърче, стискам палци да избиват и да се успокоите вече.

Момичета, ние се прибрахме в България за цели три седмици. Пътуването даже още не е напълно приключило сега докато пиша, дълго е, тежко, но смятам, че ще си починем всички и ще се прибираме с нови сили после.

# 578
От втория месец на раждането давам на малката омни биотик панда 🐼, но мисля да спра малко с нея к да започна с имуностимулант.

Има ли причина да се дава имунистимулант? До колкото знам Биозин е подходящ за тяхната възраст, но лично аз нито го харесвам, нито съм видяла полза от него.

# 579

Има ли причина да се дава имунистимулант? До колкото знам Биозин е подходящ за тяхната възраст, но лично аз нито го харесвам, нито съм видяла полза от него.
Беше болничка на два пъти в рамките на два месеца , втория път беше на антибиотик.

# 580
  • Пловдив
Mom to be, аз съм давала грах, беше с всички подправки и т.н., от нашата маса...хапна само няколко лъжички. Интересно, че Ивайло май предпочита купешки пюрета...последните дни предлагам такива и малко повече хапва.

# 581
Имуностимулантите могат да отключат автоимунни заболявания при деца, особено безразборната употреба без предписание и по препоръка по форуми. Толкова малки деца са с напълно неразвит имунен отговор на вирусите и стимулацията е в пълен минус на този етап. Понеже и моето мнение е просто мнение във форум препоръчвам да се консултирате с лекар, а да не давате никакви лекарства с лека ръка, било то и прости добавки.

А пък от камбанарията на майка на хлапе в ясла - нищо не помага повече от хубава храна и чист въздух.

Mom to be, направо крада и двете рецепти, благодаря за идеите!! Усещам се, че ме е домързяло здраво да се занимавам с готвене за бебето, НО пак сме вкъщи с болен батко и оцелявам съвсем на ръба.
Вчера смука ребро и хляб, сутринта парче авокадо и две ягоди. Отчитам, че вече е задобряла доста със задържането на храната в ръка, че по-хлъзгавите неща преди ги гонеше из цялата табла и ги изпускаше постоянно. За обяд мисля да предложа бъркани яйца с обезсолено сирене.

# 582
Baby, наистина много внимавай с имунистимуланти и каквито и да е препарати и лекарства. Имунната система на бебетата изобщо не е като на възрастните, според мен е напълно нормално да боледуват от време на време, било то и 2 пъти за 1 месец, стига да не се стига до усложнения. Много хора имат грешна представа, че здрава имунна система = неразболяване. Не, не е така. Здрава имунна система означава, че организмът се справя сравнително бързо с инфекциите и без усложнения, а не че изобщо не се заразява.

Иначе съм съгласна, че най-добрата рецепта за здраве е хубава чиста храна и чист въздух. За съжаление обаче ние живеем в гетото София, където първото е трудно достъпно, а второто липсва 😃

Вики, пожелавам да си починете добре, и физически, и емоционално! Дори не мога да си представя колко ти е необходима почивка..Надявам се бабите и дядовците да се включат много активно с децата, така че да имаш време за себе си!

# 583
  • София
Не смеех да кажа, но вече е казано.

Бейби, не давай на своя глава такива неща. Независимо колко е боледувало детето. Това е работа само и единствено на педиатъра да прецени.
И аз се бях засилила, но това, което ни беше дадено за периода на боледуване, беше достатъчно. А беше и на витамин Ц след който всичко си е наред. Подчертавам, че след лекарско предписание всичко и съгласувано с двама.

Питам следното, при никнене на зъбчета, възможно ли е да има нещо като хрема? Моят човек така и не се разболя и съм на седмото небе!! Не знам какво беше, не се разви.

Тези дни Вики се хваща за различни неща и се изправя ту на пръсти, ту с цяло краче. Няколко пъти падна и леко плака, но имаме раничка и шапка предпазни, само се чудя с раничка дали ще може да се завърта. Ако някой има опит, да сподели.

Другото ново е, че излязоха резултатите за алергия. Няма никаква, но има едно огромно но. Звънях в лабораторията в сектор Алергии на Геника, тъй като ми се стори супер подозрително и обясниха, че всъщност на толкова малко бебе не се пускат такива изследвания, защото отнема доста време да се изградят антитела. След 1г. и 6м. повече би имало смисъл. Също да се ръководим по клиничната изява, която е водеща и да се въздържаме от млечни продукти и глутен на този етап. Пач тестът беше зачервен на мястото на млечния белтък. Не разбирам тогава Златко Димитров, алергологът защо ни накара да пускаме кръвни, 100% е знаел какво ще стане. Имам теория защо, защото ни прати конкретно в Геника, но не посочих изпращаш лекар. Мразя тази практика.

Много тъпо време, не излизаме, стоим си само вкъщи. Пуснала съм го с късо ръкавче вкъщи, бодита от Shein, които са супер сполучливи, както и къси чорапки.
Маги, каква е тази безглутенова овесена каша? Нещо съм изпуснала.

А някое бебе с такъв тип чорапки? Мисля да поръчам.
Скрит текст:

# 584
Наде, ние имаме и шапка-каска, и раничка. От първото имаше определено полза в началото като започна да се изправя, защото непрекъснато си удряше главата. Но пък протестираше като му слагаме каската, освен това го запарваше. След 3-4 седмици се понаучи да се пази, започна по-рядко да си удря главата и спряхме да му слагаме каската. В последствие ни подариха раничката - слагахме я няколко пъти, не му пречи, не го дразни, но и не виждам особен смисъл от нея, той все успява да се удари когато е без нея 😆

За чорапите - пантофи, по-добре го оставяй бос. Освен ако не е леден подът у вас, много по-стабилни са, а и всички ортопеди препоръчват децата да прохождат боси. Момчил е бос вкъщи от декември месец насам. Нямаме подово отопление, на мен ми е студено и съм с дебели чорапи и пантофи, но неговите крачета са топли.

Много тъпо, че са ви примамили да плащате за скъпи изследвания, от които няма полза. Ако ще посещавате пак въпросния доктор, го питай…

Общи условия

Активация на акаунт