Августовски бебета 2024 - Тема 4

• 23 705
  • 752
  •   1
Отговори
# 255
Аз въведох целината с това пюре Hug

# 256
Еми Наде, аз и интервюта с него бях гледала, първото впечатление супер и накрая.. не знам, не знам и какво да посъветвам.

Кукличка, виж за гаг рефлекса, това си им е защитна реакция да не се задавят, така връщат напред по-големи парчета и е нормално, но изглежда гадно. Аз обаче не бих слагала парчета в устата, оставям да взима сама с ръка, да мачка, отхапва, те така се учат. Ако още бяга момента храна-ръка-уста изчакай малко. А, пег перегото също е супер неудобно за тая работа, аз все още го ползвам, но слагам храната на края на таблата точно пред нея.

Днес сме на крем авокдо,банан, кокосова вода и амарант и за вечеря домашно пиле и краставица.
В ДМ има пукани амарант и киноа, чудесни са за сгъстяване на супи/пюрета/кремчета, като нещо между храненето има оризовки без сол и в същата форма, но от царевица(пак без сол). Водят ги “натурални”.

# 257
Кукличка, сложих няколко парченца целина към зеленчуците, които варих за пюрето. Честно казано не знаех, че е алерген 🫣 Аз много обичам целина в супи, много добре облагородява.

Момчил също не се ориентира добре с парчетата, няколко пъти е преглъщал парчета (явно без да ги задъвче) и не му хареса, не знам дали беше давене, но физиономии и даже веднъж сълзички 🙄 Иначе за банан, киви, портокал - той там по-скоро не успява никакви парчета да отчупи. Евентуално от банана, но те се разкашкват много бързо и без дъвчене.

Днес менюто е същото като вчера, но с жълтък вместо със заешко (т.е. пюре от картоф, батат, лук, праз, целина).
Следобед мисля да му дам каша с глутен (овесена).

# 258
Аз искам да ви кажа, че банана е една от храните, с които най-внимавам, защото се лепи, отхапват големи парчета и им залепват и лесно може да се задавят. А се броя към смелите.
За мен най-лесни храни за даване на парчета са кюфтенца от зеленчук,месо под формата на пръчка, кебапче(ама зеленчуково) или палачинка, мъфин. Печен картоф, едро нарязан, морков на пара.

# 259
Милива, би ли споделила примерна рецепта за кюфтенца или кебапчета за бебе? Вариш ли предварително зеленчуците, с какво се слепва сместа, предполагам цяло яйце? И после на фурна или в тигана?

# 260
В нас какъвто зеленчук не се изяде днес от децата, се изяжда утре на кюфте, малко като обедните менюта по ресторантите 😂
Предлагам днес на пара нещо си и на следващия ден го намачквам и слагам цяло яйце, ако те притеснява и само жълтък пак ще слепи. Ако ми се стори много течно добавям панко или някакво брашно, но малко.На баткото правя с пармезан и кашкавал, но тук отлагам млечните и солта. Пека на тефлонова тава без мазнина, но мисля че ще стане и на хартия за печене. Трябва им много малко. А, на гофретник също става, но тогава са зеленчукови гофрети, пак им е лесно да ги хванат. Много ползвам пинтерест за идеи.

# 261
Здравейте, вашите бебета падат ли ? Удряли ли са си главата някъде? Нашата беба се изпрвя на два крака, падна няколко пъти , удари си главата също няколко пъти...
Аз съм до нея нон стоп и пак успява да си удари главата някъде. Как се справяте вие?? Ползвате ли проходилки?
Какво да правя вече не знам, иска да ходи навсякъде.
Поръчах една раничка, която пази главата, но дали ще ми свърши работа.
Беба е почти на 7месеца .

# 262
  • Пловдив
Няколко пъти е падал от дивана вече.

# 263
  • София
Сара понякога се килва напред от седнало положение и посреща пода с чело, онзи ден падна от леглото, докато брат ѝ уж я пазеше. Като цяло съм претръпнала покрай двамата по-големи и знам, че е неизбежно. Синът ми след
3 месеца става на 7 и все още много се спъва, бута се из мебелите, блъска, пада, спъва се в краката си..Децата са непохватни, много любопитни и изобретателни, освен това и са по-бързи от нас. Няма как да ги опазиш 24/7,  свикваш и се молиш да не се почупят.

# 264
И моята дъщеря падна от леглото, не при мен, при баба си, но слава Богу се размина с лека синина на челцето. Не е плакала много, надявам се да не се повтаря.
Има ли мами, които слагат бисквитки в АМ на бебетата, питам за безглутеновите бисквитки.

# 265
И аз да попитам за идеи за безглутенови снакчета/бисквитки? Засега гледам, че подобен тип снакчета имат хиляда съставки - набухватели и прочее.

Ние днес бяхме на кинезитерапия за първи път, много съм доволна. На първо виждане КТ каза, че си е напълно добре, пу пу. Като цяло, мисля, че всички трябва да имаме периодични консултации с такъв тип специалисти, за да си стимулираме правилно двигателното развитие на децата. 

Много ви се радвам как готвите вкусотийки за малчовците, браво на вас, може би като се затопли времето, и аз бих пробвала, че печката ми е не терасата.

За гризкане на неща, не е ли препоръчително да са по-стабилно седящи самостоятелно. Струва ми се доста неготов да го пробвам...

# 266
  • София
Маги, има много  готини снаксчета в дм. Има и “солени” с царевица, ориз, сладък картоф, спанак и т.н. Има и “сладки” с ябълки, малини и т.н. като вкусове. Много са изчистени от към съставки, няма набухватели, консерванти, сол. За по-нататък има спелтови бисквити и сухари (там вече има и захар забелязах).
Ако нямаш дм наблизо имат доставка със спиди.
Скрит текст:

# 267
Здравейте, вашите бебета падат ли ? Удряли ли са си главата някъде? Нашата беба се изпрвя на два крака, падна няколко пъти , удари си главата също няколко пъти...
Аз съм до нея нон стоп и пак успява да си удари главата някъде. Как се справяте вие?? Ползвате ли проходилки?
Какво да правя вече не знам, иска да ходи навсякъде.
Поръчах една раничка, която пази главата, но дали ще ми свърши работа.
Беба е почти на 7месеца .

Да, когато започна да се изправя за първи път падаше непрекъснато, няколко пъти направо назад на глава от изправено положение. Плака доста. Оттогава се понаучи и вече в повечето случаи успява да падне на дупе или като пада да си повдигне леко главата. Остави я да се научи да пада, трябва да могат да падат безопасно. Ние понякога слагаме каска, за раничка също се чудя, че каската го дразни и не винаги я търпи. Невъзможно е да съм с него през 100% времето…
Сложихме голяма кошара за игра в хола, но не иска да стои там дълго време…
Мисля, че наистина няма спасение, ще падат и ще се удрят непрекъснато докато пораснат. Аз бях много стресирана когато пролази и започна да се изправя (преди месец), буквално ми се стори 10 пъти по-трудно отглеждането му отпреди това. Все още съм стресирана но започвам да свиквам и да се подготвям психически, че като проходи ще е още по-тежко 😂😂😂

# 268
  • София
Днес се събудих с нови сили след настинката. Виктор е добре, най-много веднъж, два пъти да се изкашля и това е. В понеделник повърна точно веднъж на фонтан, много се уплаших отново, но не се повтори. Преди да заспи обаче изцока 160 мл кърма за отрицателно време и когато го вдигнах (беше спал), защото ми се стори, че хълца и беше върнал малко, се случи това.
А рефлуксът като че ли почти изчезна.
Предстои ни посещение при алерголог след две седмици някъде, както и урологът, ама сега се замислям какво ще правим с този уролог. Не искам никой да му причинява болка.

Кажете в това време хубаво как обличате бебетата? С космонавт топло ли е? Да ходя да купувам нови дрехи? Grinning

Днес си чакаме пиклера, много се вълнувам. Вчера стигна до спалнята, няма нищо свято вече. Grinning

Приготвила съм броколи и тиква, ще добавя жълтък. Иска ми се да въведа лук, обаче съм МНОГО страхла и ще чакам консултация с педи да каже. Вчера изяде няколко лъжички каша, което е напредък за нас. Както си ядеше по 150, 190 изведнъж спря..

# 269
Добро утро!

Извинявам се за късното включване към мамчетата, които питаха за крема за забелване. (Не бяхме в София, не го помня наизуст и после много динамично прибиране.)

Ето го изписаното мазило: Фимозин гел. Било с хиалуронова киселина. След годинката изписвали с кортикостероид. Ние още не сме го взели. Мноооого динамично е при нас, както написах. Ангажименти и две много подвижни бебета. Вършеят целия хол. Няма кътче, до което не са достигнали. Много ми е трудно вече с домакинската работа защото за нула време докопвт нещо, което не трябва да пипат. Мъжа ми ги кръсти данъчните ревизори. Имаме доста отворени пространства и макар нещата да са подредени, не сме мислили, че ще достъпват абсолютно всичко.

Снощи за пръв път спаха(хме) непробудно и тримата цяла нощ. Мъжът ми ми донесе една голяма чаша вода, но явно съм била много уморена, защото не помня нищо, просто ме събудиха в 7:30 и двамата гладни. Ядоха, обаче на мен ми се ходи до тоалетна и вече към 7:50 се измъкнах. Викам си дай и зъбите да измия... Единия събори пълната чаша с вода от снощи. Тя е от порядъка на 450 мл. Допреди малко подсушавах. Под леглото ще е довечера, защото е тежко. И само няколко минути по-късно героите пак спят уморени. Вече се изправят на всичко, което докопат, особено Светослав. На/в леглото, върху мен, където намери. Давид не се изправя много сам по своя инициатива, но си стърчи много устойчиво, където и да го сложа. Светослав най-после навакса брат си. Снощи и двамата тежаха точно 7880. Край вече с всякакво спокойствие. Поръчах най-после кошарата, но дали ще стоят в нея - не знам. Поръчах и килимче. Може би няма да го режем, а ще го сложа централно между дивана и телевизора. Кошарата ще бъде отстрани между дивана и кухненската маса. Ще ми трябват още два елемента от Джъмбовския пъзел-килим и това ще постеля в кошарата. Измислих го. Новото килимче ще е 2 см дебело, с елементи на пътна обстановка и мисля да го ползват още доста занапред. Стоят устойчиво седнали. Давид, който е не толкова диво като брат си опознаващ района, чак се учудва на себе си като го сложа седнал и вижда, че е стабилен и не се килва наникъде. Забава голяма. Започнах да ги разнасям често под мишница от двете ми страни, което не е никак добре... за мен. Доста ме боли гърба и кръста. Кулминацията е обедното хранене с пюре. Доста се напрягам да ги храня едновременно или веднага един след друг без щети. Щети винаги има. Половината им дрехи са с петна. Имам в момента един огромен кош бяло пране, който от миналата седмица не намерих време да кисна и третирам петната. След това ще третирам цветните. После ще реорганизирам хола и обезопася, ще си измия колелото, а междувременно много спешно трябва да почистя целия апартамент и да мопна, защото вече си имам два непоискани мопа, които бършат и ближат по възможност по цялата си траектория!

Давид има доста секрет в носа. Дърпахме го няколко пъти, и двамата покашлят, но освен това са енергични, хранят се добре, не са имали температура. Таткото поболедува миналата седмица, но вдигна поне някаква температура. В четвъртък на консултация ще помоля добре да ги преслушат.

Бъдете здрави! 🍀🍀🍀

Общи условия

Активация на акаунт