Как спестявате в ежедневието си? - 2

• 38 160
  • 911
  •   1
Отговори
# 900
E, ще видим като им ги занеса на работа. Иначе купонът ми от ДМ се показа, ще се ползва на следващата ми почивка, че нямам магазин в близост.
Скрит текст:
Колкото до тая боя на капсулит еот Джъмбо... ми не ми се получават на мен яйцата с такава боя. Купувам си от тази, която е в тубички и не се разправяш с канчета, чшки, оцет... Слагаш малко на ръкавицата и овалваш яйцето. Хем по-бързо, хем по-лесно, хем по-чисто. Шампоани не съм ползвала, но душгеловете им не са лоши.
Той важи и за онлайн магазина им, ако те устройва имай предвид и този вариант. Процент върху цялата сметка е, с изключение на много малко продукти намалява всичко, така че си струва по-стабилно пазаруване ако и по принцип ги купуваш тия неща. Активираш си го и ще ти го приложи накрая вече като приключваш поръчката.

# 901
Побутвам стара тема с необичаен въпрос - някак ми се върти в главата, че от тази тема бях чела, тъй като готварските не ги следя - потребителка беше споделяла как прави от Лидл качамака, тъй наречената полента. Още тогава много ми се прияде, но мина много време и днес купих, ама ето, че нямам рецепта. Можете ли да помогнете?
Не е съвсем отклонение от темата, тъй щото ми струваше 2лв тоя качамак Joy

# 902
  • оттам, откъдето започва България
Ние редовно си правим.
Нарязвам напречно парчета с около 1 см дебелина. Предварително съм натрошила сирене.
Слагам парчетата на грил тиган и ги запичам от двете страни (леко омекват). След като се запекат ги поставям в чиния, отгоре слагам натрошеното сирене, поръсвам с червен пипер и заливам със смес от цвъртящо краве масло и олио.
Обикновено изяждаме по 2 парчета и остава за още два пъти, но всеки си преценява.
Много е вкусно!😊
Ако въпросът беше зададен вчера, щеше да има и снимки.

# 903

Aз бях. Нарязвам пакета точно на 8 парчета (малко по-дебели е по-вкусно). После пека 30 минути на 200 градуса. Поливам с разтопено масло с малко червен пипер в него. И отгоре ръсим с настърган пармезан.

# 904
Черна станция, благодаря. Това беше рецептата, да. А нещо подлагам ли на тавичката - хартия за печене, мазнина? И колко масло да запържа? Ние сме двама и няма как да изядем един пакет. Някакъв вариант за съхранение дали има, дори и за кратко, да кажем седмица? На опаковката не пише да може...

# 905
Черна станция, благодаря. Това беше рецептата, да. А нещо подлагам ли на тавичката - хартия за печене, мазнина? И колко масло да запържа? Ние сме двама и няма как да изядем един пакет. Някакъв вариант за съхранение дали има, дори и за кратко, да кажем седмица? На опаковката не пише да може...

Пека в тавичка от Аркопал. Нищо не мажа, но предпочитам да сложа хартия за да не ми остава после залепнало загоряло.
Изобщо не говорим за цяло пакетче, как ти хрумна?  Много по-малко, на око, 1 пръст някъде. И малко да сложиш лесно се добавя - още малко, две минути на котлона и толкова.
Един пакет от 8 парчета е точно за два пъти на двама души. Пека всичко и на другия ден претоплям в микровълновата.  Иначе може да печеш на два пъти, нищо няма да му стане за ден или два в хладилника.

Последна редакция: ср, 15 окт 2025, 22:24 от Черна станция

# 906
Момичета, ама тая полента много мазничко обичала... Joy
Значи направих го по вашата рецепта, не пържих червения пипер в маслото, да не загори, поръсих,  естествено забравих пармезан да взема, мъжът ми е традиционалист, обича си бялото саламурено, затова натроших и залях с пърженото масло. Аз си изядох едно парченце и сладко, сладко си обрах със сиренцето натеклото масло около парчето Joy и второ парче можех да нагъна, но си пазя стомаха от много мазно, затуй за утре ще остане, но малко ме е яд, че не опекох целия пакет, а само половината. Дъщеря ми я одобри само запечена, без добавки, за радост, и сега си ръфа като филийка хляб.

# 907
Много е хубава и с пръжки, ама е голяма разправия и нямам нерви. Иначе с пръжки е класиката при българския качамак. Полива се с разтопената мас и се комбинира с добре запържените парченца.

# 908
Много е хубава и с пръжки, ама е голяма разправия и нямам нерви. Иначе с пръжки е класиката при българския качамак. Полива се с разтопената мас и се комбинира с добре запържените парченца.
Точно това планирам тези дни. Тъкмо купих пръжки.

# 909
Момичета вие да не работите по цял ден на полето ? Какви пръжки? Офис момичетата са на чипс от водорасли и повече енергия не им трябва.
А и темата е за пестене Simple Smile

# 910
Ами, май пестя от водораслов чипс 😉

# 911
Е, то един пакет от тази полента струва някъде три лева и нещо. За 4 пълноценни порции. После вече добавките може да варират и до 7 лева, ама пак 10 лева за 4 порции си е пестене Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт