Едностранно приятелство

• 3 219
  • 42
  •   1
Отговори
Здравейте,  нов съм тук затова ако нещо не е правилно с темата моля не нападайте!
Така , вие какво бихте направили ако имахте едностранно приятелство
(Ако някой не знае какво значи това е когато само един човек държи цялото приятелство) Все аз започвам разговорите , все аз организирам всичко.
Знам , че е адски тъп въпрос ама айде...

# 1
Щеше да ми писне в един момент със сигурност и щях да оставя другия да инициира. Тъкмо може да се види другата страна колко е заинтересована. Ако се държи все пак по някакъв начин на човека ще се опитам да не поставям на преден план пасивността.

# 2
  • Melmak
Не го приемам, за мен не е приятелство. Ако не иска другият, няма как насила. В крайна сметка бих оставила отношенията да отпаднат.
Не съм people pleaser, ако някой не желае да е в моето обкръжение съм напълно ок с това.

# 3
Не го приемам, за мен не е приятелство. Ако не иска другият, няма как насила. В крайна сметка бих оставила отношенията да отпаднат.
Не съм people pleaser, ако някой не желае да е в моето обкръжение съм напълно ок с това.
Мисля, че е от значение, че човекът по принцип ме уважава и не е лош обаче когато дойде до това той да направи нещо за връзката може да си чакам с години

# 4
  • София
Това не е приятелство, някакъв взаимен интерес е. За момента.

# 5
Ами след като го осъзнаем следва осъзнаването, че това не е никакво приятелство.
После логично се оттегляме от тези отношения. /независимо дали държим на човека, дали имаме други приятели, дали искаме нещо си - отдръпваме се/.

Виж, приятелствата е нормално и да свършат и да се прекъснат и от много близки да станат далечни до едва познати. Така е в живота. Как беше - като влак - хора влизат, стоят, застояват се, тръгват си. Това е! Едни цапат, други чупят, трети поправят, чистят, правят те нов, дават сили. Благодариш на всеки от тях, за всичко което сте изживели заедно, за времето и чувствата, уроците и ПУСКАШ! Понякога им теглиш една майкн гласно или наум, но ти продължаваш! Това е!

# 6
Благодаря на всички за отговорите и наистина май сте прави ако само аз ще се опитвам няма смисъл. Защото реално говоря със себе си в смисъл, че си говоря с някой единствено и само защото аз съм го предизвикал

# 7
Аз пък мисля ,че има тякива пасивни хора, които без никакви лоши чувства не могат да поемат инициятивата за нищо.
Все смятат че те притесняват, че не е удобно и дефакто никога нищо не правят.
Аз съм пиела че има такива хора и вече след 25г приятелство, си знам че трябва аз да направя нещо, за да се видим.

Бих те посъветвала да решиш чисто за теб дали такова приятелство ти носи радост или ти тежи и от си реши какво ще предприемеш. Оставили са го в твои ръце и за добро и за лошо Simple Smile

# 8
Поддържаш тези отношения, защото имаш някакъв интерес от това - вероятно нематериален, но го има. И обратното - отсрещният явно няма интерес и не си дава труда, който ти полагаш.

# 9
  • SF
Аз пък мисля ,че има тякива пасивни хора, които без никакви лоши чувства не могат да поемат инициятивата за нищо.
Все смятат че те притесняват, че не е удобно и дефакто никога нищо не правят.

Ами значи е съвсем естествено те да имат по-малко приятели или направо николко.
ВЗАИМОотношенията са двустранен процес. Мога да звъня и да каня, но ако отсрещната страна ми дава причините и поводите да го правя. Пасивни, притеснителни, незаинтересовани, неангажирани, неосъзнати, неусещащи (се) и т.н. не искам да лекувам.
Не бих искала да се превръщам в досадник. Показвам, че имам желание, че проявявам симпатии и бих намерила свободно време за срещи и общуване, но ако насреща няма никой, не издирвам и не се натискам.

# 10
Приятелството за мен е двустранна интеракция. Всичко добро е нещо друго.

# 11
  • София
Има една приказка, в която двама души са един дрещу друг. Всеки трябва да направи 10 крачки, за да могат да се срещнат. След като извървиш своите 10 крачки, ако другият не е направил своите няма как да стане.
Важи за всякакви взаимоотношения - приятелски, любовни.

Последна редакция: сб, 15 фев 2025, 14:31 от Светулчица

# 12
Сега се сетих за времето, когато бях ученичка. Бяхме компания от 5 момичета, една от които никога не търсеше останалите, никога не подемаше инициатива за нищо, никога не започваше разговор. Все ние я канехме, все ние я питахме. Това продължи до бала. После въпросната си хвана багажа и повече нито я чухме, нито я видяхме. Преди години случайно попаднах на работното й място. На 1000% бях сигурна, че знае коя съм (все пак не съм се променила кой знае колко), но въпреки това се държа строго професионално, обслужи ме студено и безразлично без дори да се усмихне. Тогава си затвърдих виждането, че тя така или иначе вероятно не ни е харесвала и докато движехме заедно, но просто не е имала алтернатива.

# 13
  • София

Има и такива взаимо-отношения в които
единия е  инициатор на всичко
а другия е безиидеен и за нищо не се сеща.
Но ако ти е приятно с отсрещната страна
не си прекъсвай комуникацията и приятелството.
Не се разбира приятелството от един пол ли е?
или от различен пол и автора се надява на по-близки
отношения на друг етап-съвместно съжителство.

# 14
Сега се сетих за времето, когато бях ученичка. Бяхме компания от 5 момичета, една от които никога не търсеше останалите, никога не подемаше инициатива за нищо, никога не започваше разговор. Все ние я канехме, все ние я питахме. Това продължи до бала. После въпросната си хвана багажа и повече нито я чухме, нито я видяхме. Преди години случайно попаднах на работното й място. На 1000% бях сигурна, че знае коя съм (все пак не съм се променила кой знае колко), но въпреки това се държа строго професионално, обслужи ме студено и безразлично без дори да се усмихне. Тогава си затвърдих виждането, че тя така или иначе вероятно не ни е харесвала и докато движехме заедно, но просто не е имала алтернатива.
а то не я ли поздрави? Много странно. Може и тя да си е помислила същото като теб и да се е държала огледално.

Общи условия

Активация на акаунт