Бригада ⚒️ "Нов дом" 🛠️ сезон 7 🏠

• 96 684
  • 1 669
  •   1
Отговори
# 1 605
Ето на такива хора трябва да се помага.

# 1 606
  • У Диспансера ...♥♥♥
Потресена съм и аз от епизода, че то 70% от българите сме така, ма не сме седнали да пишем на предавания и да чакаме някой с вълшебна пръчка да ни помогне. Теглим заеми, ипотеки, работим здраво и си плащаме. Ега ти наглите хора, млади, здрави и чакат предаването да им направи ремонт. Обрекли две деца в мухъла да растат, чисто безочие беше това.

# 1 607
  • София
Прочетох постовете. А какво точно работи началник на отдел  в администрация? Питам като дете, израснало  само с един родител, който е работил на две места, за да изхрани  и изучи двама студента, че и ремонти е правил сам със заеми 🙂

Извинявам се, че връщам темата към този епизод, но днес имах време да го изгледам. Младши експерт в тази община взима 2200, имам познат там. Началник на отдел - над 3000. Вярно, че две деца гледа с тия пари, но имаше много неща, които бяха просто занемарени.
Както и да е - изчетох с интерес коментарите тук и се присъединявам към негативния привкус, който ми остави майката особено. Двете с голямата дъщеря имат излъчване на хиени, не на нуждаещи се. Децата са хубави, майката за мен изобщо не е с тая зъбатост - това по повод, че ѝ завиждаме за външния вид.

# 1 608
Пълен потрес са последните. Мръсно,  мухлясало, занемарено от четирима прави, здрави възрастни с две вече достатъчно големи деца да не се налага 24/7 да им бдиш. Жената защо не работи? Има кой да гледа децата, буквално живеят с баба и дядо. Защо някой там не изчисти поне? Бащата в строителството на две работни места не може ли поне един най-базов елементарен ремонт да направи? И вярно ли не могат да си позволят един препарат против мухъл, кофа латекс? Абе хората масово въртят всякакви еквилибристики, за да ходят двамата родители на работа, често без никаква помощ, плаща се за ДГ, търсят се съседки пенсионерки за прибиране на децата, схеми с болнични и какво ли не. И сами си правят ремонтите и се борят с каквото изскочи докато си плащат ипотеките/наемите. Тези двамата дето са се натресли у родителите си ала дядовата ръкавичка, не плащат наем, сто на сто делят сметки и комунални с пенсиите на възрастните, майката я мързи да работи, и са се докарали до там, че не могат поне да изчистят? Абсурдно ми е.

# 1 609
  • "Аз съм пътешественик и мореплавател - всеки ден откривам нови земи в душата си" Х. Джубран
Гледах отначало и после само четях тук. Не разбрах 36-ната жена дето не може
един парцал да вземе и едни пердета да изпере освен самодейния театър работи ли
нещо или не? Иначе за татуировки е намерила време и пари, но за препарат за мухъл,
за да не дишат децата и отрови и плесен няма, интересни преоритети.

# 1 610
  • София
Не искам да звуча като защитничка точно на тази жена, но татуировките може да са от преди да създаде собствено семейство. Въпросът е, след като са го създали с мъжа й, как е възможно да позволяват децата да живеят в тези условия? Направи ми впечатление и че няколко пъти Мария каза - всеки вече да си знае мястото, а голямото дете като че ли не одобри, че ще спи само в легло, а не с баба си. На мен за условията, в които отглеждат децата, възпитанието им и примера, който им дават, ми е най-голямото възмущение в този епизод.

# 1 611
  • софия
Присъединявам се към всички. Не разбрах какъв толкова голям проблем има дъщерята и поне не поддържа къщата. Айде, да кажеш, че на село е трудно да си намериш работа, ама вкъщи никой не ти пречи!
Малкият беше слънце с тези огромни сини очи.

И нещо хубаво: сладурчето Марти и дядо му - https://www.btv.bg/shows/brigada-nov-dom/video/velikden-s-marti- … gada-nov-dom.html

Последна редакция: пн, 21 апр 2025, 18:56 от zvаnchе

# 1 612
  • София
От любопитство върнах и аз да изгледам епизода.
Всичко вече сте казали. Потресът е пълен.
Изумена съм от подбора на Бригадата.
Какво виждаме? Една 36 годишна жена, която не работи, не чисти вкъщи и не готви ("баницата на баба"). Защо не работи - не става ясно... На бабата , горката, явно се разчита за домакинството. Как няма да получи нервен срив жената? "Не мога да си представя как ще се справяме без помощта на майка ми". Моля??? Я чакай малко! На 36 години и разчиташ на майка си, която е болна и е на години??
Изключително непедагогичен епизод! Какво ни се показва тук? Че е напълно ок мултиплицирането на живота тип "white trashes". Няма да се учудя ако след години децата изкопират поведението на родителите си. Все ще дойде Бригада да им оправи жилището..
"Има нещо вълшебно в това семейство" (Мария) . Не, няма вълшебство тук, но да, има нещо тотално сбъркано в подбора на семействата напоследък.
Жалко за това предаване...

Последна редакция: пн, 21 апр 2025, 19:34 от Happy Mijjj

# 1 613
Аз само не разбрах защо бабата и дядото, които са и собственици на имота, бяха навряни в кухнята. А и не разбрах с какво това семейство беше нуждаещо се. Майката с двете дъщери поне беше вдовица.

# 1 614
Аз не ги гледам след епизода с общинарката, но съм в България и майка ги следи.
Още веднъж си припомних защо не ги гледам. Това предаеане е маркетингово. Няма значение за кого и на кого, важното  е да се рекламира.
Тази дебело.... актриса не заслужава никаква помощ. Намира време за хобито си, но отново, ккато общинарката, не намира 3 лв.и 30 мин.,за да изчисти мухъла, който  любимите и деца дишат

Последна редакция: пн, 21 апр 2025, 19:31 от red soul

# 1 615
  • София
А и не разбрах с какво това семейство беше нуждаещо се.

Мисля, че никой не разбра това.
Мислех, че епизодът с Веселата вдовица е дъното на предаването, но се оказва, че дъното имало и мазе Joy

П.П. Ред соул, много точно си го определила - това е комерсиално предаване, с цел реклама под маската на помощ на хора в нужда. Вероятно затова се чувствам измамена.

# 1 616
Тя поне е вдовица и се опитва да осигури някакъв стандарт на децата си.
Предаването може да прави ремонт, на когото то реши, но да не ги представя като нуждаещи се.

# 1 617
Отвратена бях от този епизод. Мързел, мръсотия и наглост. Ако аз съм спонсор и прочета всички тези коментари веднага ще си дръпна подкрепата и ще искам обяснение от продуцентите на предаването. Защото нека бъдем реалисти - Мария е само лице, зад нея има цял екип, който най-вероятно и пише и какво да каже, така че тя да бъде обвиняване е ненужно. Или са хора на някого, или подборът е много лош.

# 1 618
Мисля, че такива случаи трябва да станат обект на "Закрила на детето" и да се работи с родителите за повишаване на родителския им капацитет, отделно да се следи дали поддържат необходимия санитарен минимум като условия за децата.

# 1 619
Приемам майката да не работи/може временно, може постоянно/. Приемам да живее в кочината си. Всеки сам си решава! Но КАТЕГОРИЧНО не приемам, че е оставила децата да живеят с мухъл в стаите. Струва ми се, че не са взели абсолютно никакви мерки да я премахнат. Как все още са здрави дечицата - не зная.

Общи условия

Активация на акаунт