Покупка на жилище на името на малолетно дете

• 7 382
  • 306
  •   1
Отговори
# 30
Dimana12 , да си дойдем на думата. Именно там е резковничето. Той се страхува от предателство, от изоставяне, а никога не съм му дала повод да се страхува.  Лежи на стари случки и отминали проблеми. Изключително мнителен и ревнив. Явно и ореди си е бил такъв, но пред мен късно си показа тази част от характера.
И понеже видиш ли детето ще остане при мен, се опитва да ме върже финансово.
И на въпроса: не, не планувам още едно дете.

# 31
Защо реши, че не уважава сина ти?
Защото не иска да се набута да му купи жилище ли?
Малко мъже биха се навили на подобно нещо.
Егати уважението - слез малко на земята.
И по-кротко, че маман да не му подшушне да те зареже, че тогава в такъв филм ще се окажеш, че свят ще ти се завие. Ти реално проблеми нямаш, защо сама си ги създаваш?

# 32
Чета и се чудя какви ги пишете.
Нормално е да иска да подсигури неговото си дете.Ама то след години щяло да наследи -....я камилата, я камиларя, защото първо бащата ще е наследник. Погребахте набързо две поколения.

# 33
Осигуреното дете си е ваше.
 След време  и аз казвам - я камилата...какво ще стане бог знае.
 А може мъжът ви да не е сигурен в наследството ,дето вие му правите сметка и  иска сигурно  жилище.
 Първо за  общото ви биологично дете, пък живот и  здраве , заедно с биологичния баща, може да купите и за  доведеното, живот е .  Наведнъж явно не може.

Не  е  приятно ,ако бе купил за доведеното си дете ,вашето, щяхте ли да сте съгласна? да пренебрегнете  другото?
 Тези наследства наистина за нищо ги нямате. Собственикът може ад си ги продаде и отиде на околосветско пътуване, негово решение, на чуждо не се прави сметка.

# 34
Аз ,разбирам вторият.Я ,си представи в този живот всичко се случва.Утре ,той може да реши да тръгне с друга,или ти ,а детето винаги ще си е негово.Според мен най справедливо е той сам да купи апартамента и да си го предпише да дъщеря ти.Ти ,и бившият ти е редно да помогнете на синът си .А ,що се отнася до страх за изневяра,в днешно време да нямаш доверие и на сянката си.Ако , дъщеря ти му е единствената наследница е в правото си.

# 35
Тази дъщеря е  и нейна , общо дете ,тя дели децата в случая. Моето е мое,  общото е твое.

# 36
Житейски хипотези много. Но, за мен фразата обувките ми сочат навън, е показателна. Ако бях на ваше място, най напред бих изяснила отношенията със съпруга и всичко, което го тревожи.Никакви финансови решения преди да съм сигурна в него, поне за момента.

# 37
Нека някой, който е на ясно със законодателството да даде пояснения. До колкото аз знам, ако съпруг закупи жилище на свое име, съпругата автоматично става съсобственик 50%, независимо, че името и не фигурира в нотариалния акт. От там нататък децата стават наследници.

В случай, че родителите се поминат:
50% -товия дял на майката се разпределят по равно между двете и деца
50% - товия дял на бащата се наследява от неговото си дете.

Тоест общото дете получава 75% , а доведеното 25%

Мисля така е най- справедливо.
Поправете ме ако греша в сметките с делбата.

# 38
Най- честият случай е единият родител да почине преди другия, значи с равна част заедно с дете, деца е и живият родител + неговия си дял

# 39
Тази дъщеря е  и нейна , общо дете ,тя дели децата в случая. Моето е мое,  общото е твое.

Ако и синът от първият й брак беше облагодетелстван нямаше да ги дели.
Дали свекървата не е надушила това чисто меркантилно поведение и за това да се е наострила срещу авторката?
Мъжът, че ще се влияе от майка си е ясно.
Проблема е тук, че авторката точно в този случай няма как да спечели войната.

# 40
  • София
А защо мъжът да купува самостоятелно на второто им дете? Тя нали е майка на това дете.
Да допринася с втория, за да купят на дъщерята. И да допринася с първия да купят на сина. Така е редно и справедливо. Всеки да си осигурява децата, двамата мъже явно го правят. Тя защо ще се скатава?
Като имаш две от двама различни, ще допринасяш и на двата фронта, защото си майка и на двете деца. Всичко друго също би било "делене на децата" от нейна страна. Като откаже да даде пари за имота на дъщеря си, не е ли гадно също и е приоритизиране на сина.
Двойното щастие означава двойна отговорност. Сори. Не може само да си гониш щастието без оглед на вече създадено същество.

# 41
Който сее ветрове, жъне бури.
И да не виждате проблем сега, и поведението на втория мъж да е "много разбираемо" за болшинството, има много - така модерно наречени - червени флагове и ощетявате сина сина си, колкото и да не им се струва на някои. Не виждам полезен ход. Взела сте решение и детето Ви ще си носи последствията цял живот от съжителството в тази конфигурация.
На малолетно не може да закупите имот с ипотека. Иначе дерзайте.

# 42
  • София
Имот на името на двегодишно е култова глупост. До пълнолетие нищо няма да можете да правите с имота, дори да се налага, а за 16 години е възможно да се наложат много неща.
Вече останалите неща няма и какво да ги коментирам.

# 43
Проблема е, че не уважава мен и детето ми. И пак казвам: не го задължавам, нито пък съм си помисляла да го правя.
Относно свекървата-да, тя е изключително лош човек и му е обяснила на дълго и широко как ще ми вземат детето и му пълни главата с какви ли не глупости и схеми постоянно. И се меси там, където не ѝ е работа.
Моите извинения, но не бих им угодила по този начин на тъпите мании за 2345 жилища.
Като обувките ми сочат навън какво очакват Да се съглася все едно купувам хляб?

Едва ли изведнъж е започнало неуважението към теб и детето от него, нито пък свекървата се е събудила един ден, ставайки лоша свекърва.

Има доста агресия в теб (израза "тъпите мании"). А това за обувките ме кара да мисля, че си в много неравностойно положение по отношение на мъжа ти и на свекървата, която също се оказва играч във вашата ситуация. Помисли си, може и да не го пишеш тук, но дали с детето не си искала валидация на отношения, които са си били такива и преди раждането на общото ви дете. Ако е така, илюзия е било да си мислиш, че като в приказките, ще станат чудеса.

Въпрос: ако първият ти мъж искаше да купи жилище само на сина ти, ти какво би направила? Щеше да откажеш, за да не ощетиш второ ви дете, момиченцето, или пък щеше да си доволна и да приемеш?

Преди жилище и делене на деца има онази житейска философия да дадеш, за да ти се даде, а не обратното - да се подсигуря, за да не стане нещо. Да не говорим, че и за двамата ви е важно децата да ви обичат и уважават, а и да се обичат и уважават помежду си като брат и сестра, каквито съдбата ги е направила, но което вие може и да съсипите с поведението си.

Изобщо, грубо казано, за какво се събрахте с този мъж и решихте да имате дете? Взаимно си задайте въпроса един друг, право куме в очите, и вижте отговора.
Ако изобщо ще има такъв, и то искрен, от страна и на двама ви.

# 44
Какво дели децата не разбирам.Тя щом иска за вбъдеще да събира пари и да обзаведе този апартамент за дъщеря си .А , може авторката да му предложи следното.Да се купува апартамент на малко дете е смешно .Но , защо мъжът да не вложи парите за този апартамент в спестовен влог за дъщеря си . Докато тя порасне не се знае какво ще дойде.Ще излезнат по хубави апартаменти.А ,може детето да поиска да живее в чужбина.Какво дели децата не разбирам?
Голямото дете си има една майка и един баща.

Общи условия

Активация на акаунт