Покупка на жилище на името на малолетно дете

• 7 433
  • 306
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Тя да се консултира с адвокат преди да се изнесе, но започването на развод като война е голяма тъпотия. Да обмисли, да се изнесе и да се разведе като се споразумеят.
Но нищо подобно няма да стане, като гледам. И из други теми е същото, споделя се нещо, което никой не би търпял и после се оказва, че за авторът това не е голям проблем и си се обича с половинката. Да си се обичат и обиждат, но да не купуват заедно имот, че после няма да може да го изплаща. Явно и псевдосъстоятелния мъж същ, щом лежи на проектонаследства и нищо не е направил сам.

# 136
Останах с убеждение, че живеете в малко населено място, следователно не са претоварени съдилищата, като в София и други големи градове - два, три месеца максимум от завеждането на иска. Просто направи първата крачка, намери си добър адвокат...Успех!
Ето това ме плаши. Нямам предвид самия процес.
Аз ще намеря адвокат, но той също ще наеме такъв, също толкова добър
Ти разпитай, намери най-добрия, не мисли за парите. В по-изгодна позиция си, детето е малко, не му се връзвай на заплахите, но каквато и крачка да предприемеш, я съгласувай с адвоката си, просто изпипай всичко предварително  и бъди една стъпка преди него. Не му казвай намеренията си, не го заплашвай /да не вземе да те записва/изнудва с други глупости или заведе иск и за психически тормоз/.
Точно за това ми трябва време. Записите на отправяните заплахи към мен съм ги направила преди много, много време. И съм ги изпратила там, където трябва.

# 137
Значи, ти замисляш развод, а мъжът ти - покупка на жилище за общото ви дете.
И аз като ариел мисля, че премълчаваш доста неща. От какво така изведнъж ви се развалиха перфектните отношения?
Какви заплахи?

# 138
Затова съм на позицията и ще я повтарям - всяка жена предварително да се е осигурила с лично жилище, пари в сметката, преди всякакви деца и бракове, ако въобще.

И аз преди тъй си мислех. Ама реално, те в България хората, ако чакат до пълна самостоятелност, че да се съберат... и ще стане като в Япония, където бабите трябва да ходят по улиците и да им търсят половинки Grinning

# 139
  • София
И мъжете да са изплатили по една ипотека до 30. Който не е - да няма претенции за жените.

# 140
  • Далечният изток
Скрит текст:
Останах с убеждение, че живеете в малко населено място, следователно не са претоварени съдилищата, като в София и други големи градове - два, три месеца максимум от завеждането на иска. Просто направи първата крачка, намери си добър адвокат...Успех!
Ето това ме плаши. Нямам предвид самия процес.
Аз ще намеря адвокат, но той също ще наеме такъв, също толкова добър
Ти разпитай, намери най-добрия, не мисли за парите. В по-изгодна позиция си, детето е малко, не му се връзвай на заплахите, но каквато и крачка да предприемеш, я съгласувай с адвоката си, просто изпипай всичко предварително  и бъди една стъпка преди него. Не му казвай намеренията си, не го заплашвай /да не вземе да те записва/изнудва с други глупости или заведе иск и за психически тормоз/.
Точно за това ми трябва време. Записите на отправяните заплахи към мен съм ги направила преди много, много време. И съм ги изпратила там, където трябва.

Много, много време в заплахи ли живеете?
Къде ги изпратихте и какво се случи за толкова много време?
Като гледам си стоите в същото положение...

# 141
  • София

Какви записи? Къде са изпратени?
Това вече са приказки под шипковия храст. Първо, в България никой не може да бъде записван без негово знание и негово съгласие. Второ, поради първото никой никъде няма да вземе подобни записи предвид. И отново се връщаме на въпроса – защо пускаш тема за казус с покупка на имот, като историята е съвсем различна и става въпрос може би за насилие, може би за нещо друго, което не се разбира, защото от първия пост до последния нещата се променят в най-различни посоки.

# 142
Нещо са се скарали и озлобили един против друг. Каква е причината, само авторката си знае. Ама всеки тегли чергата към собствения си интерес.

# 143
Тя да се консултира с адвокат преди да се изнесе, но започването на развод като война е голяма тъпотия. Да обмисли, да се изнесе и да се разведе като се споразумеят.
Но нищо подобно няма да стане, като гледам. И из други теми е същото, споделя се нещо, което никой не би търпял и после се оказва, че за авторът това не е голям проблем и си се обича с половинката. Да си се обичат и обиждат, но да не купуват заедно имот, че после няма да може да го изплаща. Явно и псевдосъстоятелния мъж същ, щом лежи на проектонаследства и нищо не е направил сам.

Ако постът е по отношение на моето изказване, на война като на война е метафора, да защитава човек правата си по съответния начин, когато например се изисква смелост и да защитаваш позициите си.

А не да започва развод "като война". Мисля, че в по-предния пост точно за  това разсъждавах, че вероятно имат некоректни ходове един към друг и двамата. Ако е така, няма как при едно дело за развод да не излязат наяве. Поема си своята част от вината и тя, и той, кой какво е направил досега е без значение вече, след като са достигнали до точка на невъзможност за завръщане обратно.

# 144
Нещо са се скарали и озлобили един против друг. Каква е причината, само авторката си знае. Ама всеки тегли чергата към собствения си интерес.

Ако е достатъчно хитра така може да го обработи, че да си живее спокоен живот (ала Кобилкина) ама акъла й не стига до там. Толкова се е озлобила, че имота е само капката в морето.
Като си бедна като църковна мишка и нямаш къде да отидеш е хубаво да смекчиш тона - а авторката е "на гол тумбак, чифте пищови".
Не си знае интереса и тепърва ще страда.

# 145
Свекървата мъти нещата. Дори да не е явно. Никога няма да го признае. В България още не сме дорсли за такива отношения. Никой не иска да гледа, а какво остава да подсигурява "чуждото" дете. Народопсихология. На българина имотите и земите са на 1 място от столетия.

# 146
Ами… не съм на същото мнение. Ако Кобилкина Ви е идеала за поведение, отношение и пример за жена, значи сте луда точно колкото нея!
А ако си направите труда да прочетете малко коментарите ми, ще разберете, че аз има къде да отида. Въпросът е, че не желая като повечето да живея с майка си и да завися и да чакам някой нещо да ми подсигури. Тук не става въпрос дали съм бедна като църковна мишка, или съм богата(каквото и да разбирате под бедност и богатство) , а става въпрос за особено деликатна ситуация, в която не може и не бива да се действа първично. Ако Вие можете и сте постъпвала така, мога да Ви сваля шапка! Както и свалям шапка на всяка една женс, която се хвърля в огъня.

Ако е достатъчно хитра така може да го обработи, че да си живее спокоен живот (ала Кобилкина) ама акъла й не стига до там. Толкова се е озлобила, че имота е само капката в морето.
Като си бедна като църковна мишка и нямаш къде да отидеш е хубаво да смекчиш тона - а авторката е "на гол тумбак, чифте пищови".
Не си знае интереса и тепърва ще страда.

# 147
  • София
Аз не съм сигурна дали правилно схванах казуса, но според мен, това не е имотен казус.

Имате огромен проблем със съпруга си.
Той е страхлив и с нескъсана пъпна връв, напълно е разрешил роднините му /майка му/ да разрушат отношенията ви и да ги доведат до тук.
Опитват се и вас да въвлекат в тази спирала на зависимост от някакви бъдещи наследства- тип робуване в името на някакъв етаж от къща в село Долно-нанагорнище и прочее.
-Омраза и отхвърляне на по-голямото дете- абсолютно непростимо.

Животът не е справедлив.
Това купуване на имоти на името на деца в невръстна възраст също е ужасно рисково от много гледни точки.
Отделно откъде-накъде трябва да купувам на децата? Животът си е мой, парите ми също и докато съм жива, активите, имотите и парите ми са мои.
Тоест- ако вие ще купувате нещо, то е ваше. След смъртта ви, имате си законни наследници и там се наследява каквото се е получило за всеки от тях, в зависимост от това, кой е починал първи- вие или съпругът ви.

Ако съпругът ви не мисли за вас, аз не знам кой. Това му е работата, да мисли първо за жена си и нейната сигурност и спокойствие.

На секундата бих срязала пъпната връв със свекървата. Ако не желае този мамин Кольо, бих го напуснала.
Изобщо не намирам място за деликатност и дипломатичност в такива ситуации.

# 148
  • Сф
Това със записите и изпращането им където трябва вече доближи казуса до научната фантастика.
По- същество- Добре, като не искаш да участваш в нищо - не участвай.
Какво следва после?

# 149
  • София

Ако съпругът ви не мисли за вас, аз не знам кой. Това му е работата, да мисли първо за жена си и нейната сигурност и спокойствие.
Мисли за детето си.

И на мен ми стана интересно коя институция е приела записи.

Общи условия

Активация на акаунт