Покупка на жилище на името на малолетно дете

• 7 462
  • 306
  •   1
Отговори
# 165
  • София

Azzy, той затова иска имотът да е на детето. Поне той да не се дели между семейните наследници и децата на другите мъже.
Не може да иска тя да плаща нещо, което не облагодетелства двете и деца. Не е справедливо.
Иска да я впрегне да работи за общото дете, лишавайки нейното. Не става така.
Ама тя може да работи и за нейното дете, само че с неговия баща.
В тоя случай, който споменаваш, ще работи за нейно дете, а иначе мъжът ѝ ще трябва да работи за чуждото. То пък щото е много честно така.

И преди да ме питате за кое дете да се реди да работи първо тя - в реда, в който ги е наредила да ѝ правят деца.
Ау колко грозно изказване, ау как може така. Отметнах ви, спестете си го. Това са нещата от живота, самаряни, осигуряващи чужди деца за сметка на своите, почти няма. Само тук се размятат и раздават половинки и третинки от хора, които ирл се стискат за 2 лева.

# 166
Абе тя първо себе си да подсигури, пък после децата.

# 167
  • Пловдив
Мъжът и няма да работи за чуждото дете, ако жилището се купи на името на родителите. Неговият дял остава за неговото дете. Да, и неговата съпруга, няма ред за там, а е прието и има причина съпрузите да наследяват.
Другият вариант е да се купи на името на двете деца, като общото да има по-голям дял. Което не е особено практично решение.

# 168
Винаги може да се разведе с нея и нежеланото от него дете, да купи един апартамент, пък после ако ще не на детето, ми на съседката да го дава. Той е баща на 1, ама тя е на 2, като има такива перспективни идеи - да си ги изпълни сам.

# 169
Тези деца може дори да не живеят в техния град или да заминат за чужбина и никога да не се върнат, та може и изобщо да не им пука за тези апартаменти и да ги оставят да се разпадат.

Така е. И ако бащата беше по-умен нямаше да напира да слага излишните пари в имоти, а щеше да си ги инвестира в разни фондове. При развод такива активи не се делят, само той си ги знае и само неговото дете е наследник.

# 170
Малко ме обиди това, че изтъкна, че винаги ще се грижи за сина ми, но не може да му осигури жилище в бъдеще.  
Ето го разковничето. Авторката очаква настоящият и съпруг да осигури жилище на дете, което не е негово

Така е. И ако бащата беше по-умен нямаше да напира да слага излишните пари в имоти,
За момента мъжът както се разбира няма имоти. Жена му изброява предполагаеми наследство, които той ще получи.

Авторке, ако съм на свекърва ти , явно живеете в нейн имот, ще ви изгоня. Разпореждаш се и се оглеждаш в неща, които не ти принадлежат.

# 171
Малко ме обиди това, че изтъкна, че винаги ще се грижи за сина ми, но не може да му осигури жилище в бъдеще. 
Ето го разковничето. Авторката очаква настоящият и съпруг да осигури жилище на дете, което не е негово
О не, изказала съм се неправилно. Не чувствам обида от това, че иска да подсигури дъщеря си. Редно е да я осигури и така трябва дс бъде! Резковничето е, че при всеки скандал ми изтъква подобни неща, сякаш съм го карала нещо да прави.

# 172
  • София
Горките деца, само това мога да кажа.

# 173
Ами не, не бих се съгласила на този етап от живота и възрастта на синс ми. Бих помогнала след години, но сега… когато детето е под 14г.всеки един от родителите може да се яви на нотариална сделка и да придобие имота в негова полза.
Не знам кой ти е казал това, но няма такова нещо.
Сделки с имота могат да се вземат само и единственно с разрешение на Районен съд.
Гледайки практиката те не се съгласяват на такива "нотариални " сделки.
Дори за детски влог не можеш да пипнеш парите. Навсякъде е Агенция за защита на детето и не разрешават.

# 174

Така е. И ако бащата беше по-умен нямаше да напира да слага излишните пари в имоти,
За момента мъжът както се разбира няма имоти. Жена му изброява предполагаеми наследство, които той ще получи.

Авторке, ако съм на свекърва ти , явно живеете в нейн имот, ще ви изгоня. Разпореждаш се и се оглеждаш в неща, които не ти принадлежат.
Не живеем в жилището на свекърва ми. Жилището е на мъжа ми. И сте рразбрали малко криво нещата. Най-малкото пък се оглеждам за нещо тук, това е смешно!
Нищо нейно няма тук. Не че аз имам, и не че искам да имам

# 175
За какво са скандалите?
И защо не искаш нищо да имаш, съвсем нормално е човек да иска първо себе си да подсигури с покрив над главата, пък после да мисли за децата.
Не си в изгодна позиция.
Ако ще купувате общо жилище, нека да е на името и на двама ви. Пък той неговия дял да го дари на дъщеря си.

# 176
Най-добрият вариант за мен е жената да си купи жилище,което да остави на двете си деца,евентуално. Явно с този мъж няма да се получи,по-добре да се фокусира върху собственото си обезпечаване.
Този мъж,като се е оженил за жена с дете,да ги е мислил тези неща. Да искаш от една майка да осигури само едното си дете е мега несериозно. Трябвало е да знае,че тя ще мисли и за първото. Не мога да си представя,ако и бившия й мъж реши да купува на сина им жилище,то тая жена не я виждам просто как ще се оправи. Щом и до заплахи се е стигало,че ще й вземе детето, мача е свирен. Голям мъжкар,веднага деца ще взима.....

# 177
  • София
Ама нали другият баща бил осигурявал сина си?
Защо тогава и този да не осигурява дъщеря си?
Авторката, щом не иска нищо, не е длъжна да има и да си осигурява.

# 178
Ама нали другият баща бил осигурявал сина си?
Защо тогава и този да не осигурява дъщеря си?
Авторката, щом не иска нищо, не е длъжна да има и да си осигурява.

Ами нека да си го осигури,но е нормално като и майката ще участва,да има и за другото й дете. Това казвам. Една ипотека не се плаща за малко време, жената най-вероятно няма да успее да осигури и първото си дете. Тя е майка на две,не на едно дете.

# 179
  • София

Azzy, той затова иска имотът да е на детето. Поне той да не се дели между семейните наследници и децата на другите мъже.
Не може да иска тя да плаща нещо, което не облагодетелства двете и деца. Не е справедливо.
Точно толкова, колкото е справедливо, нейното искане той да подсигури чуждо дете.

Е, откъде-накъде някой ще се разпорежда с моите пари, време, труд и имущество? При това приживе?! И ще ми обяснява, че нямам право на собственост и съм длъжна да купувам апартаменти на роднини, било то и собствените ми деца?
Имам две деца и двете са мои наследници, точка.

Като се терзае от тези въпроси, живее в апартамент, дарен от баща му /друга трагедия/, с майката /свекървата на авторката / са разведени и тя трагедия, авторката даже не може да обясни защо точно е разстроена и обидена, но аз напълно разбирам. не бих останала с този нито минута, нито с него, нито в дарения му апартамент /голям мъжкар, няма що/, нито с майка му.

Общи условия

Активация на акаунт