Консултации на тема мода и личен стил с Гергана Петровска

• 20 298
  • 86
  •   1
Отговори
# 75
Коя всъщност е добрата дължина за широк панталон? Трябва ли да прави чупка долу? Никак не ми допада дрехата ми да е метла за обществените пространства, това не го приемам.

# 76
Скрит текст:
Здравейте!
Какви идеи за цветове и тип блузи бихте ми предложили за съчетаване с тази пола:

Скрит текст:

Благодаря!

Здравейте!

Ако я планирате за покупка, Ви препоръчвам да не я взимате, тя не е съвсем актуална. Ако я имате в гардероба си, може да я съчетавате с бяло, сиво, червено, оранжево, жълто, лилаво и циклама. Като тук, естествено, е важно да съобразяваме площта, с която присъства всеки цвят, изключение са бялото и сивото. Вариант за горна дреха е базова тениска, базов топ, топ с асиметрия, пуловер, актуално полувталено сако.

Поздрави!

Благодаря Ви! Flowers Hibiscus
Планирах я за покупка, защото виждам около себе си много дами с плисирани поли, както и във всички магазини продават такива. Не съм очаквала, че не е актуална.
Насочете ме какви модели и дължини поли са модерните в момента?

# 77
Може ли да споделите от къде да черпим информация за актуалните тенденции? Не мога да се ориентирам в цялата информация, която се бълва в интернет и е хубаво да знам 5-6 основни и сериозни източника за информация, които да следя.
И втори въпрос - какви кройки ще са актуални през есента и зимата?

Здравейте!

Може да черпите вдъхновение оттам, откъдето стилистите и всички, свързани с модата, анализират тенденциите - ревютата на лукс сегмента. Разглеждате визиите и си отбелявате какви кройки, силуети, принтове, дължини, елементи на облеклото и съчетания са актуални.

Актуалните в момента кройки са както полувталени, така и прави. В момента двете основни и най-мощни дългосрочни тенденции са женствеността и оувърсайзът.

С поздрав,
Гергана

Последна редакция: ср, 20 авг 2025, 11:41 от Рaдост

# 78
Скрит текст:
Здравейте! Купих тази риза, защото в магазина ми хареса как ми стои. Сега обаче, ми се вижда много шарена и не мога да я съчетая с нищо. Прилича ми на работно облекло на медицинска сестра.  Ако може да ме насочите към нещо?  

Здравейте!

Трябва да изградите базовия си гардероб, който зависи от Вашата фигура и ежедневие - за работеща жена той е един, а за жена по майчинство - друг. Базовите дрехи са изчистени и лишени от детайли и Ви позволяват да намерите съчетание на всяка своя дреха, без значение с какви акценти са.

С поздрав,
Гергана

Последна редакция: ср, 20 авг 2025, 11:41 от Рaдост

# 79
Коя всъщност е добрата дължина за широк панталон? Трябва ли да прави чупка долу? Никак не ми допада дрехата ми да е метла за обществените пространства, това не го приемам.

Здравейте!

Дължината зависи от Вашата фигура, няма универсални решения, всяка фигура има СВОИТЕ подходящи дължини, кройки и пропорции на ансамбълния комплект. За някои това ще е в макси дължина, за други дами - над глезените. Всеки модел дънки и панталони върви със своя актуална дължина
Чупката на панталона трябва да е само една, ако говорим за широки. Ако дънките Ви са твърде дълги, може да използвате безопасна игла отзад, за да ги скъсите. За панталони може да заложите на 1 см от пода.

С поздрав,
Гергана

# 80
Скрит текст:
Здравейте!
Какви идеи за цветове и тип блузи бихте ми предложили за съчетаване с тази пола:

Скрит текст:

Благодаря!

Здравейте!

Ако я планирате за покупка, Ви препоръчвам да не я взимате, тя не е съвсем актуална. Ако я имате в гардероба си, може да я съчетавате с бяло, сиво, червено, оранжево, жълто, лилаво и циклама. Като тук, естествено, е важно да съобразяваме площта, с която присъства всеки цвят, изключение са бялото и сивото. Вариант за горна дреха е базова тениска, базов топ, топ с асиметрия, пуловер, актуално полувталено сако.

Поздрави!

Благодаря Ви! Flowers Hibiscus
Планирах я за покупка, защото виждам около себе си много дами с плисирани поли, както и във всички магазини продават такива. Не съм очаквала, че не е актуална.
Насочете ме какви модели и дължини поли са модерните в момента?

Модерните в момента дължини са мини, над коляно, върху коляно, миди дължина и макси до глезена. Но за всяка фигура има своите подходящи и неподходящи дължини. Откъм кройки - прави и А-силует. Относно плисираните поли заложете на такива с по-големи плохи в удачна за Вас дължина.

# 81
Здравейте, какви дънки са подходящи за сплескано дупе и големи бричове? Отслабнах 10 кг и се обезформих за мое съжаление:(

Здравейте!

Трябва да обръщате внимание на:
- задната платка при дънките - трябва да е наклонена, така че да ни добавя зрителен обем.
- джобовете на дънките трябва да са наклонени, за да създават push up ефект.

Още по темата може да намерите на този линк: https://www.instagram.com/p/DJByxt4J6Lq/?img_index=5&igsh=MXJoZWxrbzhzMmE5eQ==

С поздрав,
Гергана

# 82
Може ли да дадете old money идеи за есента Simple Smile
На поло може ли да се слага колие?
Как можем да носим зимата апрески и от якетата с гъши Пух така че да не приличаме на Йети Simple Smile

Благодаря 🧚🏻♂

Здравейте!

На поло може да се слага колие, но дълго.
Относно апреските и якетата не разбирам съвсем въпросът, ако имате предвид носенето им в градска среда , може да ги миксирате с дрехи от други стилове, за да снижите "планинския" им градус.

С поздрав,
Гергана

# 83
Как можем да носим зимата апрески и от якетата с гъши Пух така че да не приличаме на Йети Simple Smile

Благодаря 🧚🏻♂

Здравейте!

Относно апреските и якетата не разбирам съвсем въпросът, ако имате предвид носенето им в градска среда , може да ги миксирате с дрехи от други стилове, за да снижите "планинския" им градус.

С поздрав,
Гергана

Благодаря Ви.

Уточнявам за апреските и якето и двете са доста обемни има ли как да намалим визуално това ?

# 84
Здравей, Гери!
Следвам те в инстаграм и с огромно удоволствие следя всичко, което споделяш!
Много се зарадвах, че те намерих в тази тема!
Питането ми е - би ли дала насоки за актуалните спортни обувки за тази есен?
Когато търся, ми излиза същото като миналата година по това време.
Също така и за кожено яке Simple Smile видях тенденцията с високата яка и много ми допадна, но не намирам за продажба от този модел…
Голямо благодаря предварително!

Последна редакция: пн, 01 сеп 2025, 00:30 от Sensaya

# 85
Скрит текст:

Благодаря 🧚🏻♂

Здравейте!

С поздрав,
Гергана

Благодаря Ви.

Уточнявам за апреските и якето и двете са доста обемни има ли как да намалим визуално това ?

Да, като подберете долна дреха по тялото или с малко въздух.

Последна редакция: пн, 01 сеп 2025, 14:27 от Рaдост

# 86
Здравей, Гери!
Следвам те в инстаграм и с огромно удоволствие следя всичко, което споделяш!
Много се зарадвах, че те намерих в тази тема!
Питането ми е - би ли дала насоки за актуалните спортни обувки за тази есен?
Когато търся, ми излиза същото като миналата година по това време.
Също така и за кожено яке Simple Smile видях тенденцията с високата яка и много ми допадна, но не намирам за продажба от този модел…
Голямо благодаря предварително!

Здравей!

По отношение на спортните обувки ето няколко насоки: puma speedcat, cortez, Salomon XT-6, New Balance 9060, Asics Gel-Kayano 14, Hoka, Keen Jasper.

За кожените якета не се притеснявай, скоро ще залеят пазара и ще има както в мас-маркета, така и в мидъл сегмента. За момента могат да се намерят подобни модели в палта, шлифери и шушлякови якета.

Поздрави!

Общи условия

Активация на акаунт