Консултации на тема мода и личен стил с Гергана Петровска

• 20 316
  • 86
  •   1
Отговори
# 60
Бихте ли ми дали препоръка. В дилема съм за избор на цвят за чанта. Колебая се между тъмнозелен и Sienna. Вторият е много топъл, стилен и земен, а зеленото харесвам много по принцип и стои за мен по-дръзко. Но пък всяка марка има чанти в зелено. Другият сякаш е по-интересен.
И за двете имам гардероб. Повече се колебая кой цвят би бил по-устойчив на тенденциите.

# 61
Бихте ли ми дали препоръка. В дилема съм за избор на цвят за чанта. Колебая се между тъмнозелен и Sienna. Вторият е много топъл, стилен и земен, а зеленото харесвам много по принцип и стои за мен по-дръзко. Но пък всяка марка има чанти в зелено. Другият сякаш е по-интересен.
И за двете имам гардероб. Повече се колебая кой цвят би бил по-устойчив на тенденциите.

Здравейте!

Трябва да знаете, че няма демоде цветове - всички цветове винаги са актуални! В даден момент в магазините, в списанията и върху фешън инфлуенсъри срещаме редица популярни оттенъци, но дори когато новият сезон дойде с нови цветове, предишните не стават по-малко актуални. Така че може да бъдете спокойна, ако говорим в контекста на тенденции.
Ако говорим в контекста на максимална съчетаемост, следва да имате изграден базов гардероб с определени в него Ваши базови цветове, като някой от тях следва да присъства в базовата Ви чанта. Ако вече го имате събран, тогава спокойно купувате всяка друга цвят чанта.

Поздрави!

# 62
  • Велико Търново
Здравейте! С по-тъмна кожа съм и не мога да определя, кои цветове и нюанси ми отиват. Гардеробът ми е много разнообразен, различни цветове и стилове, а понякога не мога да съчетая нищо и да се харесам. Работя в администрация, но не съм на висок пост. Какво бихте ми препоръчали?

# 63
Здравейте,

Можете ли да препоръчате облекло подходящо за нисък ръст и по-обемна и широка горна част на тялото - широки рамене, едър бюст и липсваща талия, в което хем човек да изглежда като облечен в чувал ( като оувърсайз тенисиките), хем да не подчертава тялото в коремната област?

Благодаря!

# 64
Здравейте! С по-тъмна кожа съм и не мога да определя, кои цветове и нюанси ми отиват. Гардеробът ми е много разнообразен, различни цветове и стилове, а понякога не мога да съчетая нищо и да се харесам. Работя в администрация, но не съм на висок пост. Какво бихте ми препоръчали?

Здравейте!

Според мен основният проблем във Вашия гардероб не са толкова цветовете, а това, че предобладават дрехи от различни стилове, а нямате събран базов гардероб.
Делим дрехите условно на две категории - базови и акцентни. Акцентни са всички дрехи, които съдържат в себе си някакъв детайл - надпис, десен, волани, разкъсвания, камъчета, цепки, релефна структура на материята и подобно. Когато гардеробът ни основно се състои от такъв тип дрехи, тогава се появява проблемът "нямам какво да облека" и "нищо с нищо не се съчетава". Базовото облекло е лишено от детайла и в този контекст е като бял лист - позволява винаги да намерим вариант на комбинация.

Относно цветовете искам да подчертая и следното - цветът не е първото нещо, за което трябва да мислим в една визия. Най-важните аспекти са да носим правилните кройки за фигурата ни, както и актуално облекло. Остарелите модели добавят възраст. Грешките, допуснати тук, биха могли да се отразят фатално за това как изглеждаме. Докато грешки въз основа на цвета, който сме избрали - нямат такова влияние.

За съчетанието на цветове най-простият съвет, който бих могла да Ви дам, е да съчетавате бледи оттенъци с бледи, а наситени - с наситени.

Сърдечни поздрави!

# 65
Здравейте,

Можете ли да препоръчате облекло подходящо за нисък ръст и по-обемна и широка горна част на тялото - широки рамене, едър бюст и липсваща талия, в което хем човек да изглежда като облечен в чувал ( като оувърсайз тенисиките), хем да не подчертава тялото в коремната област?

Благодаря!

Здравейте!

Основно правило е да не обтягате зоната на корема и талията и винаги да подбирате дрехите си така, че там да има въздух – разстояние между тялото и дрехата.

1) Може да издължавате силуета, например чрез цветова вертикала във визията си - тоест избирате горна и долна дреха в един цвят.
2) Бих Ви препоръчала да избягвате полите и да заложите на роклите. Ако все пак обичате поли, тогава избирайте варианти, които се продават като комплект с горна дреха от средна материя (да не е нито тънка, нито много дебела, както и да държи форма, тоест да не е от онези така наречени "лигави" материи. Да има плътност като при памука, лена, вълната и подобни).
3) Ако харесвате дрехи с принтове, не използвайте такива в горната част на фигурата, а в долната
4) Използвайте V- и U-образно деколте, както и умерени деколтета, които имат ефекта да облекчават горната част
5) Оставяйте отворени китки и глезени - това са най-тънките части на тялото
6) Заложете на права кройка сака.

Сърдечни поздрави!

Последна редакция: пн, 14 юли 2025, 12:45 от Рaдост

# 66
Здравейте, Гери!

Следя Ви от доста време в Инстаграм и за мен сте много вдъхновяваща  и стилна личност.
Преди време си направих цветови анализ при една дама, оказах се цветотип "Есен" и черното, беше един от неподходящите цветове за мен. Почувстах, че това ме ограничава. Въпреки, това имам две сака в този цвят, както и панталони и когато ги нося с по - силен грим, например се чувствам много добре!
Въпреки, това искам да споделя на Вас, а и с други дами от форума, че цветовият анализ ме накара да пазарувам много неосъзнато, защото наистина тръгнах да купувам само определените цветове, които бяха в моя цветови кръг. И се оказа, че напрежението беше в пъти повече от удоволствието. Разбира се, че анализът има своите позитиви, наистина разбрах, че определни цветове ме  карат да изглеждам много по - свежа. Но без реални насоки за кройки  и стил може да бъде много объркващо. Нямах насоки за неутралните си цветове, впоследствие сама си ги открих. Това е моят опит с цветови анализ, който не е задължително да бъде, такъв за  всички, разбира се!
Като цяло имам предимно базови неща в гардероба си - лесно ги съчетавам, но определено ми липсват летни рокли и сега - няколко дни преди почивката си осъзнах, че имам точно 6 рокли в гардероба 3 от които са за есенно зимния сезон.  Другите са за вечер. Бих искала съвет за лятна  рокля, която би била подходяща и за вечер и за през деня. Моят ръст е 170 см. тежа 57 кг. Като цяло фигурата ми е слаба. Предпочитам изчистеността, асиметрията и минимализма в стила. Не нося принтове.

Благодаря Ви!

Последна редакция: ср, 23 юли 2025, 13:08 от anna566

# 67
Здравейте, Гери!

Скрит текст:
Следя Ви от доста време в Инстаграм и за мен сте много вдъхновяваща  и стилна личност.
Преди време си направих цветови анализ при една дама, оказах се цветотип "Есен" и черното, беше един от неподходящите цветове за мен. Почувстах, че това ме ограничава. Въпреки, това имам две сака в този цвят, както и панталони и когато ги нося с по - силен грим, например се чувствам много добре!
Въпреки, това искам да споделя на Вас, а и с други дами от форума, че цветовият анализ ме накара да пазарувам много неосъзнато, защото наистина тръгнах да купувам само определените цветове, които бяха в моя цветови кръг. И се оказа, че напрежението беше в пъти повече от удоволствието. Разбира се, че анализът има своите позитиви, наистина разбрах, че определни цветове ме  карат да изглеждам много по - свежа. Но без реални насоки за кройки  и стил може да бъде много объркващо. Нямах насоки за неутралните си цветове, впоследствие сама си ги открих. Това е моят опит с цветови анализ, който не е задължително да бъде, такъв за  всички, разбира се!
Като цяло имам предимно базови неща в гардероба си - лесно ги съчетавам, но определено ми липсват летни рокли и сега - няколко дни преди почивката си осъзнах, че имам точно 6 рокли в гардероба 3 от които са за есенно зимния сезон.  Другите са за вечер. Бих искала съвет за лятна  рокля, която би била подходяща и за вечер и за през деня. Моят ръст е 170 см. тежа 57 кг. Като цяло фигурата ми е слаба. Предпочитам изчистеността, асиметрията и минимализма в стила. Не нося принтове.

Благодаря Ви!

Здравейте, Анна!

Благодаря Ви за споделения опит и милите думи.

Както често казвам, цветовете не са първото нещо, за което трябва да мислим, когато съставяме визия - много по-важно е да знаем подходящите за фигурата ни кройки и дължини, да носим актуално облекло със съвременно звучене и вече след това, ако ни е важно, да разсъждаваме над цветовете. Старомодна рокля с неудачна кройка, но в подходящия за нашия сезон цвят, няма да подчертае природната ни красота.

По отношение на цветоанализа ще Ви споделя следното: когато завърших обучението си по цветотипиране, аз не очаквах да се окажа в ситуация, в която се чудя дали искам да предлагам въобще подобна услуга.

Първо, за мен тези знания са абсолютно непрактични - вероятността да намерим подходяща за фигурата ни рокля и то точно от палитрата на съответния сезон е почти causa perduta, второ, повечето хора се затрудняват да определят температурата на подтона (студен ли е, топъл ли е) и ходенето по магазините се превръща в мъчение. Да не говорим, че един и същи оттенък изглежда различно върху памук, вълна, кожа, сатен....Трето, както и във Вашия "есенен" случай - да се откажем от черното не само в портретната зона, но и дори в обувките, е несериозно.

Четвърто, цветоанализът се случва без грим - аз съм със студен подтон на кожата, но чрез грима и оцветяването на косата си минавам в топлата температура и сменям сезона си... Аз лично не спазвам никакви правила тук - нося всички метали, цветове и температури. В крайна сметка реших, че чисто идеологически няма да предлагам услуга, която обещава да даде повече, отколкото на практика дава.  

По отношение на черните Ви сака - ако използвате например бяла тениска под него (във Вашия случай може да вземете кремаво бяло, ако се придържате към топлата температура) - бялото винаги освежава. Не е нужно то да присъства в голям мащаб във визията, дори само изскачащото бие на тениската под пуловера Ви ще направи разделителна линия и няма никакво значение какъв цвят е пуловерът Ви. Аксесоари като шал, обици, слънчеви очила, особено в по-наситените оттенъци, също биха намалили ефекта на черното, ако Ви притеснява. Черните панталони си ги носете абсолютно спокойно.

По отношение на роклята - споменавате, че обичате базови дрехи и знаете предимствата на базовия гардероб - бихте могли да използвате един от елементите му - сатенената рокля. Нея използваме целогодишно и в зависимост от стилизацията можем да използваме както за дневни, така и за вечерни поводи. През деня я съчетавате със сандали, балеринки, кожени джапанки, дори кецове, а вечер повдигаме градуса ѝ на елегантност със сандали с тънки каишки на токче, мюли и добавяме аксесоари - обици, масивни гривни и др. Предвид това, че деколтето ѝ е по-изрязано, няма никакво значение какъв цвят ще е роклята. В много случаи правилната стилизация и аксесоари биха могли да превърнат една ежедневна рокля във вечерен вариант.

Аз ще кача няколко актуални модела рокли, но нека те играят за Вас роля просто на примери - когато преценяваме кройки, гледаме пропорциите на тялото - рамене,талия и бедра, килограмите тук не са показател къде са разпределени обемите в тялото, така че аз мога само да гадая. Ако например раменете ни са по-широки - използваме методи за корекция през кройки, ако талията ни не е силно изразена - това също влияе върху избора ни. Вие сте с хубав ръст, което ни дава доста възможности.

Сърдечни поздрави!

Гери

Последна редакция: нд, 03 авг 2025, 10:36 от Рaдост

# 68
Скрит текст:
Здравейте, Гери!

Въпреки, това искам да споделя на Вас, а и с други дами от форума, че цветовият анализ ме накара да пазарувам много неосъзнато, защото наистина тръгнах да купувам само определените цветове, които бяха в моя цветови кръг. И се оказа, че напрежението беше в пъти повече от удоволствието. Разбира се, че анализът има своите позитиви, наистина разбрах, че определни цветове ме  карат да изглеждам много по - свежа. Но без реални насоки за кройки  и стил може да бъде много объркващо. Нямах насоки за неутралните си цветове, впоследствие сама си ги открих. Това е моят опит с цветови анализ, който не е задължително да бъде, такъв за  всички, разбира се!

Благодаря Ви!

Последна редакция: нд, 03 авг 2025, 10:37 от Рaдост

# 69
Здравейте, какви дънки са подходящи за сплескано дупе и големи бричове? Отслабнах 10 кг и се обезформих за мое съжаление:(

# 70
Здравейте!
Какви идеи за цветове и тип блузи бихте ми предложили за съчетаване с тази пола:

Скрит текст:

Благодаря!

# 71
Здравейте!
Какви идеи за цветове и тип блузи бихте ми предложили за съчетаване с тази пола:

Скрит текст:

Благодаря!

Здравейте!

Ако я планирате за покупка, Ви препоръчвам да не я взимате, тя не е съвсем актуална. Ако я имате в гардероба си, може да я съчетавате с бяло, сиво, червено, оранжево, жълто, лилаво и циклама. Като тук, естествено, е важно да съобразяваме площта, с която присъства всеки цвят, изключение са бялото и сивото. Вариант за горна дреха е базова тениска, базов топ, топ с асиметрия, пуловер, актуално полувталено сако.

Поздрави!

Последна редакция: пн, 18 авг 2025, 09:45 от Рaдост

# 72
Може ли да споделите от къде да черпим информация за актуалните тенденции? Не мога да се ориентирам в цялата информация, която се бълва в интернет и е хубаво да знам 5-6 основни и сериозни източника за информация, които да следя.
И втори въпрос - какви кройки ще са актуални през есента и зимата?

# 73
  • Велико Търново
Здравейте! Купих тази риза, защото в магазина ми хареса как ми стои. Сега обаче, ми се вижда много шарена и не мога да я съчетая с нищо. Прилича ми на работно облекло на медицинска сестра.  Ако може да ме насочите към нещо? 

# 74
Може ли да дадете old money идеи за есента Simple Smile
На поло може ли да се слага колие?
Как можем да носим зимата апрески и от якетата с гъши Пух така че да не приличаме на Йети Simple Smile

Благодаря 🧚🏻♂

Общи условия

Активация на акаунт