Операция на перианална фистула-2

• 2 869
  • 92
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Ами затова по белите държави се практикува преглед под упойка, там разглеждат преди да режат, да видят какво е положението. На сляпо малко хирурзи режат освен в Бг, защото все пак за разлика от тук после имат отговорност.
В Надежда също съм била и не съм впечатлена. Но не съм била при шефа им де, може да е по-адекватен. Всичко, което го четете като реклами по сайтовете им няма нищо общо с реалността. И в Софиямед твърдят, че слагат ботокс при фисура, но познайте дали реално слагат...
При кой лекар бяхте? Иначе за останалото сте права Sad оправданието е, че често се получава рецидив Sad

Панайот успех, чакам с нетърпение да кажете.
Аз се записах при друг лекар и се чудя дали не беше грешка.

Не знам защо така се пренебрегват тази проблеми и никой не ги взема на сериозно Sad

Последният абсцес с местна упойка ми издълбаха 10см дупка в спешното, после ме пратиха в къщи да се оправям. Последващи прегледи няма, личната ми даде направление за хирург, ама то реално са само 2 прегледа за 10см дупка...

# 61
Ами затова по белите държави се практикува преглед под упойка, там разглеждат преди да режат, да видят какво е положението. На сляпо малко хирурзи режат освен в Бг, защото все пак за разлика от тук после имат отговорност.
В Надежда също съм била и не съм впечатлена. Но не съм била при шефа им де, може да е по-адекватен. Всичко, което го четете като реклами по сайтовете им няма нищо общо с реалността. И в Софиямед твърдят, че слагат ботокс при фисура, но познайте дали реално слагат...
При кой лекар бяхте? Иначе за останалото сте права Sad оправданието е, че често се получава рецидив Sad

Панайот успех, чакам с нетърпение да кажете.
Аз се записах при друг лекар и се чудя дали не беше грешка.

Не знам защо така се пренебрегват тази проблеми и никой не ги взема на сериозно Sad

Последният абсцес с местна упойка ми издълбаха 10см дупка в спешното, после ме пратиха в къщи да се оправям. Последващи прегледи няма, личната ми даде направление за хирург, ама то реално са само 2 прегледа за 10см дупка...

Lailah, благодаря ви, обезателно ще пиша след прегледа. А иначе за Доц. Григоров ( шефът на отделението )изглежда, че само той прави тези лазерни операции, защото въпреки, че съм запазил час при него попитах дали междувремено може някой от колегите му да ме прегледа, (тъй като при него съм чак в края на месеца), от регистратурата обаче казаха, че другите му двама колеги са по-тясно профилирани съответно в гръдна хирургия, и гастроентерология. Така че чакам си прегледа и това е.
А иначе забравих да кажа, че прегледа ми при д-рТушев, беше доста болезнен. Уж само туширане беше, но после 3 дни ме болеше дупето. Не знам дали е нормално, но това е още една от причините малко да се съмнявам в него.

# 62
Ами затова по белите държави се практикува преглед под упойка, там разглеждат преди да режат, да видят какво е положението. На сляпо малко хирурзи режат освен в Бг
Хммм не е точно така,знаеш...

Ами защото не знаят причината за появата,съответно и начина за справне с тях и каквото са учили това прилагат.Просто няма доктор, който да се заинтригува до толкова, че да тръгне от първопричината та през операция и последващо възстановяване...Ние сме хиляди,няма кой да ни обърне чак такова внимание.
Като не знаят причината за появата на фистулата,не знаят и какво лечение да приложат.Най-естествено е да режат,който извади късмет,извади...

# 63
  • София
Ванеса привет Simple Smile
Прави ми впечатление тук във форума сме няколко жени (няма мъже) с много приличащи си фистули и начин на протичане на нещата и оплаквания, дето се влачим с години.

# 64
Така е да,за съжаление.Един от лекарите,които ме е оперирал сподели,че е рязал жена 18 пъти и така не са открили причината за появата на фистулите.Колко са търсили и как точно не съм разпитвала,бях в шок...
Мъжете много не влизат във форума и специално в такива теми.

# 65
Здравейте, през 2024 август месец бях опериран по спешност от перианален абцес, тъй като имах доста болки, след което около 3 месеца лечение със седящи бани(смрадлика) и така нататък болката я имаше винаги и изтичаше гной. В последствие във Варна професор Кобаков ме прегледа и ми каза, че имам образувана фистула (според него дълбока) и без операция няма как да мине, запазих си час и ме оперира Ноември месец, като изряза някаква част, използваше и лазер не мога да обясня точно. Още на следващия ден бях изписан почти нямах болка, продължих със смрадлика и леки храни, а самата болка която я имаше лека изчезна след около месец и половина, от тогава насам имам някаква лоша миризма на мърша направо така да го кажа нормално ли е? От около месец след изхождане имам сърбеж, мия се добре с вода всичко както трябва, но има все едно леко зацапване при положение, че се измивам добре и си мирише гадно… Скоро бях на преглед каза, че отвътре още не е зараснало напълно, да внимавам просто да нямам запек и така. Нямам болка никаква, но имам зацапване и си мирише много лошо това ме притеснява

# 66
Нasan92, с каква упойка ви оперираха и в кой медицински център, ластици имаше ли?
Да не би да имаш и гъбички и проблемът сега да е за дерматолог?

# 67
Ванеса привет Simple Smile
Прави ми впечатление тук във форума сме няколко жени (няма мъже) с много приличащи си фистули и начин на протичане на нещата и оплаквания, дето се влачим с години.

Аз съм мъж и смея да кажа доста активен за такъв.
С радост бих споделил или изслушал повече за проблемите с перианална фистула.

# 68
Нasan92, с каква упойка ви оперираха и в кой медицински център, ластици имаше ли?
Да не би да имаш и гъбички и проблемът сега да е за дерматолог?

Спинална упойка, ластици нямаше, операцията беше в частна клиника на проф. Кобаков Варна, сърбежа винаги се появява след изхождане може и за дерматолог да съм

# 69
  • Бургас
Тази миризма която описваш знам от моя доктор. Че не е добре. Обрвзуваха се гнойни джобове ори мен и миришеше по същия начин. Той и затова на всеки преглед с пръсти ги късаше тея джобове. Много неприятно....

# 70
Здравейте дами и тук там някои господа!
Вчера мина прегледът ми при доц. Григоров от болница Надежда. Цялостното ми впечатление е много добро. Човекът беше много внимателен, изслуша всичко, прегледа ме, само ме видя без туширане. Обясних му къде съм бил, какво са ми казали. Той прегледа епикризата, която имам от колоноскопията миналата година и каза, че ако реша да се оперирам при него ще направят и скенер при постъпването в болница, който ще е безплатен (по пътеката). Каза, че не всяка фистула подлежи на лазер, някои трябва да бъдат оперирани стандартно. Това ще стане ясно след скенера. Каза, че за съжаление операцията с лазер има възможност за рецидив 50/50. Докато конвенционалният метод, ако се направи качествено 90% повече няма да се появи. От друга страна, ако се направи с лазер, може да се комбинира лекуването на хемороиди (каквито аз имам). Въпреки, че лазерната операция струва около 1600-1700лв, докато стандартната само 700лв, той определено ми обясняваше, как понякога е по-добре стандартният метод. Което показва, че е загрижен за пациента, а не колко пари ще вземе. Графикът му е пълен и записва от сега за Юни, но ми даде телефон на две мед. Сестри, които да ме вмъкнат в графика му (този път в болница Надежда), където да отида за втори преглед. Каза ми "Ела пак там да се видим да говорим и нищо няма да плащаш". Иска да направи преглед със сонда, за да е сигурен, че е фистула, тъй като каза, че има 10% вероятност да е само подкожно възпаление, но все пак ако е така да избегнем операция. Каза, че не е нещо спешно, мога известно време да го отлагам, (тъй като започват моретата), но все пак трябва да се направи, за да не се възпали или излезе втора фистула. Каза също, че при мен фистулата е на около 3 см от ануса, което е границата. Смисъл такъв, че късите фистули не са добри. По-добре да е малко по-дълга и тънка (за да е по-трудно после да си проправи път наново), за да се избегне повторна фистула.
Като цяло човекът ме успокои, цялостното ми впечатление е много добро.
Това е общо взето, ако имате въпроси-пишете. Поздрави и успех на всички!

Valentina I,  пощата ви е пълна и не мога да ви върна на лично.

# 71
здравейте ,оперираха ме на 20 януари ,всичко е добр за сега ,но от снощи чувствам болка вътре в ануса от страната на операцията . Възможно ли ,че вдигам тежко и да ме боли операцията или е хемероид.

# 72
Здравейте, оперираха ме миналия четвъртък перианална фистула, с ластици. Правя бани със смрадлика, но все още по марлите има лек жълтеникаво сив секрет, който мирише неприятно. До кога горе долу продължава това?

# 73
Здравейте, оперираха ме миналия четвъртък перианална фистула, с ластици. Правя бани със смрадлика, но все още по марлите има лек жълтеникаво сив секрет, който мирише неприятно. До кога горе долу продължава това?
При мен продължи около 40-50 дена, предполагам при всеки е различно. От операцията ми изминаха 5 месеца и скоро бях на преглед имам малка раничка вътре и се мажа с дефламол, според лекаря трябва да чакаме още около 3 месеца, ако не зарасне може пак операция….

# 74
В немско докторът каза "До 6 месеца раната трябва да се е затворила"
След 6те месеца ми се искаше да отида и да му кажа  "Явно толкова е периодът на запълване/израстване на плътта,но дали мястото ще се затвори,божа работа"

la_loca щом като има още гной и миризма,аз бих спряла смрадликата.Тя ще затвори раната отвън ,а вътре ще продължава да работи.
Прави бани с калиев перманганат,да се изчисти гнойта

Общи условия

Активация на акаунт