Моля за съвет

• 5 668
  • 203
  •   1
Отговори
Здравейте, хора. Моля ви за съвет и да споделите гледна точка. Нямам подходящ човек на когото да споделя това, което ме човърка от около 2-3 години и напоследък става все по-зле. Свързано с родителите ми. Аз съм на 35, второ дете от родители с първи единствен брак. Имам по-голяма сестра.
(Няма да навлизам в повече подробности, тъй като майка ми чете форума.)

Гложди ме, че абсолютно родителите ми не ми помагат с нищо цял живот.
В тийн годините е имало дни в които ми оставяха пари за у-ще на масата в коридора и по ЦЕЛИ ДНИ не са ми говорили, само едно "Здрасти", ако са в настроение, не се интересуваха от нищо, свързано с мен. Сама си купувах най-елемнтарни неща като бръсначки, тампони, Парацетамол, дезодорант - с парите от закуски. Дрехи и обувки също си купувах сама или роднини ОТ ЖАЛ ми купуваха. Когато на 17 изпаднах в много тежка депресия, ме заведоха на лекар и след две седмици родителите започнаха да ми крещят, че само съм ги занимавала с моите "глупости". На 19 след училище директно ми казаха "Хайде да се ориентираш нанякъде, вече си голям човек". Заминах си първо при баба ми, после на квартира, после учих задочно и работих, за да си плащам всичко, но след втори курс не издържах и спрях, защото се скапвах. (Знам, че много хора са успели с двете неща и адмирации към тях! Simple Smile
По това време на 23 г. се запознах с бащата на детенцето ми, оженихме се, забременях, родих и се разведохме поживо-поздраво. Днес детенцето ни е на 12 и те двамата и ние сме в перфектни отношения. След като се разведох, отидох с бебче при нашите и те отново ми казаха точно думите бяха "Ами, тук няма да имаме достатъчно дърва зимата, отиди си при баба ти, там ще се оправите някакси". Мизерия. Не искам изобщо да коментирам как през годините единствено са ми платили един абитуриентски бал, а и двете ми сватби съм си ги платила аз и съпругът ми съответно (сега имам втори съпруг от 5 години и всичко е прекрасно). Нито са ми платили шофьорски курс, нито кола, нито сватба, жилище -абсурд, цял живот съм по квартири, стотици хиляди съм платила само за квартири, а те имат 2 къщи и един апартамент (за който също искаха аз да му плащам ипотеката между другото на тяхно име).
На сестра ми - платиха й редовен Университет, обмен в чужбина, сватба за 15 хиляди лева, кола за нея и мъжа й, ипотекираха си къщата, за да си направи хотел и т.н мога да продължа до безкрай.

Стана много дълго, с две приказки:
ЦЯЛ живот съм се чувствала нежелана, неадекватна, неспособна, без стойност, задавала съм си въпроса "Защо изобщо съм се родила?" ей така просто randomly, какъв е смисълът на живота ми? В днешно време виждам смисълът - детенцето ми и мъжът ми и моите цели, но тези дни разбрах защо аджеба родителите ми всъщност са имали изобщо второ дете (третото "майка ми" го е абортирала през 90-те в голямата българска мизерия, което тя се чувстваше явно длъжна да ми разкаже поради някаква причина - как нямали били пари за трето дете, доста глупаво, за това има презервативи. И освен това не я бях питала, можеше и да ми спести още едно допълнително чувтсво за вина.)
Та тези дни открих, имали са второ дете, защото преди 89-та имало някакъв младоженски заем, който комунистите опрощавали след като съпрузите имат второ дете.
Плюс, майка ми се хвалеше как изтеглили детските ни влогове, за да си купят касетофон за колата си. (Аз на моето дете никога не бих направила такава мизерия!)

Моля ви, споделете своето мнение, след всичко казано дотук, мислите ли, че родителите ми всъщност НЕ СА искали да имат второ дете, но са искали да се възползват от тази финансова привилегия и затова са решили? Просто ще полудея от тази мисъл, искам да плача, да троша, бясна съм. Cry

# 1
Боже, не помня от кога нещо не ме беше жегвало толков силно. Егати и “родителите”, направо нямам думи, наистина.
И да, мисля, че точно затова са те създали, заради заема(ако в действителност има такова нещо). Направо съм потресена.
Какво жалиш майка ти, че била четяла форума? Да чете, със снимка и имена я изтипосай даже.
Ужасен ужас…

# 2
  • София
Звучи кофти, съвет нямам освен като легнат болни и стари и започнат да говорят за синовен дълг, да не ги отразяваш. Сестра ти да си ги гледа.

Ще се изсипят сума хора да ти обяснят, че са се вдигнали от нулата и прахта.

# 3
Ще ти дам съвет.
Ти имаш дете. Имаш и опит от това когато ти си била дете, знаеш какво не е добре за детето. Бъди достоен родител на твоето и не се обръшай назад. Знам че е трудно, но ако ако успееш да се помириш с миналото, ще живееш един много спокоен щастлив и смислен живот. Прости им на тези хорица. Минало е. Гледай твоето семейство да е над това което си имала, и не се връшай в дребни сметки и сметчици. Бъди щастлива!

# 4
Сега, не си избираме родителите и този грях, който имат към Вас, да им го прощава господ.
Вир просто приемете, че са такива , каквито са, теглете им една, простете им също глупостта и жестокостта, за да живеете Вие спокойно.После си гледайте собственото семейство и щастие, защото те са Ви важни.Родителите Ви вече
нямат влияние над Вас.Не всеки става за родител, това е истината.Съжалявам, че сте минали през това.

# 5
Ще ти дам съвет.
Ти имаш дете. Имаш и опит от това когато ти си била дете, знаеш какво не е добре за детето. Бъди достоен родител на твоето и не се обръшай назад. Знам че е трудно, но ако ако успееш да се помириш с миналото, ще живееш един много спокоен щастлив и смислен живот. Прости им на тези хорица. Минало е. Гледай твоето семейство да е над това което си имала, и не се връшай в дребни сметки и сметчици. Бъди щастлива!

Ами, аз това се опитвам да правя, но и тримата се скапваме вече (с мъжа ми и детенцето ми), а също търся съвет, защото това ме гложди. Ако не ме глождеше, щях както Вие казвате, да махна с ръка и готово. Но от 10 години поне все махам с ръка, имам чувството, че ще се поболея, те ми се качват на главата - звънят ми как се включвало някакво зарядно, какво означава буквата на електрическите уреди (А,B и тн), в същото време не искат да ми помогнат с нищо. Да, искам да продължа напред, но без болка. А тя преди 2 дни ми казва за този заем, който се бил опрощавал. Сега си строят още един апартамент и ме пита понеже сме под наем "Вие се нанесете в новия апартамент, така и така плащате наем, поне го плащайте на нас". Не може човек да прощава до край подобни постотии.😢

Последна редакция: ср, 19 фев 2025, 00:42 от Raspberry123456

# 6
Скрит текст:
Ще ти дам съвет.

Ами, аз това се опитвам да правя, но и тримата се скапваме вече (с мъжът ми и детенцето ми), а също търся съвет, защото това ме гложди. Ако не ме глождеше, щях както Вие казвате, да махна с ръка и готово. Но от 10 години поне все махам с ръка, имам чувството, че ще се поболея, те ми се качват на главата - звънят ми как се включвало някакво зарядно, какво означава буквата на електрическите уреди (А,B и тн), в същото време не искат да ми помогнат с нищо. Да, искам да продължа напред, но без болка. А тя преди 2 дни ми казва за този заем, който се бил опрощавал. Сега си строят още един апартамент и ме пита понеже сме под наем "Вие се нанесете в новия апартамент, така и така плащате наем, поне го плащайте на нас". Не може човек да прощава до край подобни постотии.😢
Не е махане със ръка, а съвсем осъзнато решение да бъдете над тези неща. Намалете контактите с родителите ви, те ви действат зле на психиката като цяло. Отключват някакви стари епизоди.
Концентрирайте се върху вашето семейство. Дете, мъж, дом (в този ред) Освен това мисля, че може би имате нужда и от разговор с психолог.
И правте неща, които ви носят щастие.

Човек може да прощава, стига да иска.
Горе главата!

# 7
Не е махане със ръка, а съвсем осъзнато решение да бъдете над тези неща. Намалете контактите с родителите ви, те ви действат зле на психиката като цяло. Отключват някакви стари епизоди.
Концентрирайте се върху вашето семейство. Дете, мъж, дом (в този ред) Освен това мисля, че може би имате нужда и от разговор с психолог.
И правте неща, които ви носят щастие.

Човек може да прощава, стига да иска.
Горе главата!

Добре, само че като се преместим в техния апартамент под наем (да им плащаме наем на тях), малко ще е трудно да не контактувам с тях, най-малкото че ще се обидят и ще ни изгонят на улицата в този случай...Но Ви благодаря за съветите все пак в този късен час Simple Smile 🙏

# 8
Ето посока. Не се местете в техен дом. Големи хора сте, отделете се. Дистанцирайте се от тези хора.

при мен не е късен часа, назад съм във времето

# 9
Боже, не помня от кога нещо не ме беше жегвало толков силно. Егати и “родителите”, направо нямам думи, наистина.
И да, мисля, че точно затова са те създали, заради заема(ако в действителност има такова нещо). Направо съм потресена.
Какво жалиш майка ти, че била четяла форума? Да чете, със снимка и имена я изтипосай даже.
Ужасен ужас…

Да, явно в имало такова - тя каза, че 5000 лв били изтеглили и разликата ни със сестрата е 3 г, всичко съвпада.
Благодаря на всички за мненията и съветите🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏

https://www.retro.bg/spomeni-ot-sotsa/strongdavakha-ni-mladozhen … strong_33618.html

# 10
Ами изглежда че е възможно заради заема са те направили. Но тази причина не е по-зле от масовата “да има кой да ме гледа на старини”. Не съм сигурна коя от двете причини е по-използваческа и егоистична.

Не ходете в новата им къща!
Защо не изтеглите заем за ипотека с мъжа ти, вместо да плащате наем на някой?

# 11
Ами изглежда че е възможно заради заема са те направили. Но тази причина не е по-зле от масовата “да има кой да ме гледа на старини”. Не съм сигурна коя от двете причини е по-използваческа и егоистична.

Не ходете в новата им къща!
Защо не изтеглите заем за ипотека с мъжа ти, вместо да плащате наем на някой?

Пробвахме, но имаме две пречки - моята заплата е ниска (1500, поне според мен това е пречка), а съпругът ми има хубава заплата към 3000, но е чужденец и му изискват един документ за ЦКР от неговата държава, който той просто отказва да си издаде (мисля, че причината е,че с бившата му жена имаха ипотека по време оно като се запознахме и той има лош експириънс, един вид вече няма доверие на никого за такива неща) и затова сме под наем😔 В смисъл, че той просто не иска, те си продадоха къщата тогава и оттогава не му се занимава. Апък аз ако бях наясно с това, може би нямаше да сключа брак с него и така поне щях да мога да изтегля ипотека само с моята заплата, евентуално, но имаме брак и става по-сложно. Сигурно има начин, но 1500 заплата е малка за банките явно.

А и да отговоря за другото - пробвах различни психотерапевти, коства ми много време и усилия да се обяснявам и всички ми казват едно и също - дистанцирайте се от тях. Но това е лесната част - да се дистанцирам. Трудната е да поправя вече повреденото - искам да съм уверен и способен човек, а не някаква развалина. А психотерапевтите искат клиентите им да са слаби, за да ги посещават повече, if that makes sense..

Последна редакция: вт, 18 фев 2025, 03:58 от Raspberry123456

# 12
  • Down south
Съжалявам за несгодите на авторката.
Ако беше на 18, вероятно бих разбрала драмата, но доколкото разбирам тя е на около 36 с пораснало дете и два брака, тоест вряла и кипяла в този живот. На тази възраст би трябвало да може да се движи на собствена тяга.
Ако все още вини всичките - родители, сестра, зет, бивша на съпруг, липса на необходими документи и т.н. едва ли ще намери оправия.
Оставам с впечатление, че (иска) нищо да не зависи от нея Anguished

# 13
Аз също съм имала тежко детство, даже по-тежко от твоето, понеже израснах с втори баща и природен брат, като живеехме на етаж от къща на неговите родители. Можеш да си представиш картинката и аз къде съм била в нея.
Обаче, на 35-6 години отдавна се бях изнесла (сама, без те да ме притискат) и си бях взела живота в ръце.Това да се обръщаш назад, да ги обвиняваш, да им вдигаш телефона, да се местиш в тяхно жилище и изобщо да се поставяш в зависима позиция е само и единствено ТВОЙ избор. Отдавна трябваше да си скъсала пъпната връв и или да не разговаряш с тях или да го правиш само проформа. Ти си се вкопчила в тях и буквално не се пускаш. От какво се скапвате с мъжа ти? Здрави-прави хора с едно дете. какво толкова ви тежи в ежедневието, че не се справяте и трябва да висите на вратовете на вашите?

Прекрати тази отровна зависимост и вземи живота си в ръце. На твое място отдавна щях да съм преустановила контакти с тези хора.

# 14
  • Банско
Ужас, заседна ми буца в гърлото и ме обзе яд на родителите ти без да ги познавам. Ако бях на твое място дума нямаше да им отроня, залък нямаше да им подам, вода нямаше да им сипя. Забрави за тези хора и ги игнорирай, но преди това им кажи всичко в лицето и не им спестявай какви ужасни хора са!

Общи условия

Активация на акаунт