За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 29 178
  • 765
  •   1
Отговори
# 390
Даже и за супа съм замразявала нарязани, сварени почти напълно и после заедно с бульона от варенето им. По-рядко, но се е случвало и така. Печурки в моя случай, аз с други гъби не се е случвало да се видя в повече и да трябва да ги прибирам.

# 391
Вчера реших да правя крилца и бутчета тип кентъки фрай...обаче останаха сурови в средата..не искам да ги хвърлям как мога да ги спася че да ги изядем ? Да ги бутна във фурната ..но да не почернеят много вече веднъж имат термична обработка..

# 392
  • Sofia
Вчера реших да правя крилца и бутчета тип кентъки фрай...обаче останаха сурови в средата..не искам да ги хвърлям как мога да ги спася че да ги изядем ? Да ги бутна във фурната ..но да не почернеят много вече веднъж имат термична обработка..
На умерена температура (180) и ги покрий ако искаш.

# 393
Имам нужда от изпитана рецепта за печене на цяло пиле във фурната, мооооля за съдействие Simple Smile)))

# 394
Синът ми прави печено пиле върху бирена бутилка /аз не съм, че ние сме само 2-ма/. В линка има рецепти и видеа

https://www.google.com/search?q=%D0%BF%D0%B8%D0%BB%D0%B5+%D0%B2% … d=chrome&ie=UTF-8

# 395
  • софия
Аз го пека в чугунена тенджера. Разрязвам откъм гърба, натривам с масло, което е объркано със сол и червен пипер, подпъхвам и между кожата и месото. Сипвам малко бира и го оставям във фурната на 150-160 градуса за 3-4 ч. на нощна тарифа. Сутринта като станем е готово, а в тенджерата е топло до обяд.

# 396
На морска сол или на бира, слагам пилето (намазано в смес от зехтин и подправки - аз използвам готов микс за пиле и червен пипер), мушкам в пилето малко масло, 3 цели обелени скилидки чесън и няколко стръка мащерка), на 160 градуса за 2 часа, през цялото време покрито (не изцяло завито) с фолио, последните 5 мин махам фолиото и запичам за коричка на 200 градуса. Не обръщам пилето, ако е в бира - един пръст е достатъчен, може междинно да се долее при нужда. Това е, става чудно - сочно, крехко, със запечена коричка.

# 397
  • In transit
Имам нужда от изпитана рецепта за печене на цяло пиле във фурната, мооооля за съдействие Simple Smile)))
Давам ти моята най-изпитана рецепта, става брутално вкусно по този начин и е супер лесно за приготвяне.

# 398
  • Sofia
От морковен пулп може ли нещо да се направи?Соленки биха ли се получили?

# 399
  • София

Пиле със зеленчуци в плик

От морковен пулп може ли нещо да се направи?Соленки биха ли се получили?

Сладки с моркови

# 400
  • под тепетата
Мъфини с моркови на пеп-4о.

# 401
  • Sofia
Можеш да го използваш по малко в супи, или да направиш крем супа, като добавиш и картофи

# 402
Здравейте,

Чудя се кое е по-добре за уред, който да ползвам за месене на тесто: планетарен миксер или машина за хляб? Благодаря!

# 403
Аз ползвам и двете, сякаш не съм намерила разлика в качествата на замесеното тесто. Все пак машината има капацитет да меси по-дълго, ако за тестото е необходимо, поне така излиза от упътванията на миксерите ми (два различни в две жилища), които на режим месене ограничават времето до 10 минути (дали на единия не бяха 15?) непрекъснато месене.

# 404
Миксерът меси кратко, но много по-интензивно. Машините за хляб са с едни малки перчици отдолу и затова трябва повече време. Освен това машините за хляб не са подходящи за друго, освен хлебно тесто. Има някои сладки, сладкиши и т.н., които се правят от по-твърди или по-течни теста, с които машините за хляб не се справят.

Последна редакция: пт, 04 апр 2025, 14:44 от GG*

Общи условия

Активация на акаунт