За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 29 163
  • 765
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Опитай този Вишнев сладкиш. Става уникален! Може да се приготвя и с други плодове, като на тази снимка - с кайсии:

# 436
# 437
Или сладкишите със сливи на Бени, Танита или Йоли.
Плодовете могат да са различни - ябълки, круши, джанки, кайсии, праскови, вишни, боровинки, ягоди, къпини...

# 438
Много ви благодаря, момичета!
До мен има и един 5 годишен господин, който също ще е много щастлив. Heart

# 439
гласувам с двете ръце за този на Танита, страхотен е!  Този съм го правила с нектарини, но наистина става с всякакви плодове, изпробвано. 

Fenris , пробвах го този крем, но Simple Smile ми е промишлено изпълнение. Горещо ти препоръчвам този ми тоталитарен, млечно-маслен крем за бисквитена торта. Вярно, повече игра е, но определено си струва. https://pep-4o.blogspot.com/2015/03/800-8.html

# 440
  • Русе
Скрит текст:
Здравейте, имам приятелка, която прави страхотни сладкиши, но почити никога не споделя рецептите. Вече за 2ри път ни черпи с нещо, което е като плодова пита и аз за 2ри път директно питам и разпитвам, но виждам, че няма да получа информация. Joy

Дали някой би дал предположение за рецепта, (особено за блата/тестото) по снимката?
Стоеше леко влажен, сочен и неронлив, което не знам с каква техника се получава. На мен повечето печива ми стават сухи, като кексът например. Grinning

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/07/blog-post_15.html

https://ipeychev9.blogspot.com/2023/09/blog-post.html

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/03/blog-post_4.html

Горния слой и плодовете могат да бъдат различни. Блатът остава сочен.

https://ipeychev9.blogspot.com/2017/05/blog-post.html

# 441
Моля за съвет. Ще правя нещо като чийзкейк без печене, за конкретен повод и трябва да изглежда по определен начин...но ми се иска продуктите вътре да ги заменя с максимално здравословни алтернативи. Дайте идеи, моля. Основата по принцип правя от бисквити и масло, отгоре смесвах заквасена сметана и сладкарска, плодове.. с какво мога да заменя двете сметани? А някакви обикновени бисквити без захар примерно има ли? От какво да направя бялата част се чудя, да няма много сладост ...

# 442
Моля за съвет. Ще правя нещо като чийзкейк без печене, за конкретен повод и трябва да изглежда по определен начин...но ми се иска продуктите вътре да ги заменя с максимално здравословни алтернативи. Дайте идеи, моля. Основата по принцип правя от бисквити и масло, отгоре смесвах заквасена сметана и сладкарска, плодове.. с какво мога да заменя двете сметани? А някакви обикновени бисквити без захар примерно има ли? От какво да направя бялата част се чудя, да няма много сладост ...
Блата може да е от пълнозърнести бисквити. Нямам конкретно предложение. Бялата част обикновено я правя от крема сирене, захар на вкус. Ти вероятно слагаш сладкарски растителен продукт щом е сладък. Може да се направи от извара и да се добави или заквасена сметана или леко крема сирене. В блата може да се сложат ядки. Рафинираната захар да се замени с кокосова. Като цяло точно този десерт не мисля, че е много благодатен откъм здравословно и без захар.

# 443
Yan25, виж тук и тук дали можеш нещо да пригодиш за блат.
Разгледай и при Бети. Тя има много рецепти за по-здравословни торти.

# 444
  • Sofia
Аз ползвам бисквитите Гулон,има без захар.
За бялата част маскарпоне,кокосова сметана,крема сирене,може малко мед или друг подсладител на вкус.Аз слагам и желатин.

# 445
  • Sofia
С желатин си е чисто парфе, чиизкейкът не е с желатин.  Simple Smile

# 446
Благодаря на всички за отговорите Simple Smile Тук и пудингите на Йоткер ги няма, та да пробвам Simple Smile Изборът е беден, залагат си на местните продукти. Тук е Норвегия, за тези, които не разбраха. Живея в средно голям град, така че не мога да съм 100% сигурна, че в Осло и другите големи градове няма магазини, където да има повече избор, но мои познати там поне не намериха.

И да, наричам си го нишесте, защото така си го наричахме у нас, когато и майка ми правеше бисквитена торта с нишесте. С този специален пудинг, за който питам, се получи много добре, но трябваше тортата да стои в хладилника 4 часа, за да се сгъсти крема. С обикновеното нишесте на прах, което купувах в България, се сгъстяваше при стайна температура.

Марчева, благодаря за предложението за помощ езика, но мисля, че след почти 40 години тук точно това не ми е проблем Simple Smile Царевично нишесте се продава тук, пробвах, но просто не се получи вкусно по моите критерии, дори с овкусяването. Затова попитах къде в София или Пловдив мога да си взема готови пакети Simple Smile Ще проверя магазините, които сте препоръчали Simple Smile Дано намеря някъде Simple Smile

И не, на линка от немския Амазон ми изписа, че този продукт не се изпраща в посочената от мен държава.
Но ако не намеря в магазин, ще поръчам от този български сайт, докато съм в България. Дано имат бърза доставка Simple Smile

# 447
За плодовите пайове. Бях направила сладкиша на Тина Рина, нямах вишни, направих го със сливи. Нямах търпение да го опитам, току що изпечен, въобще не ми хареса, прибрах го в хладилника. След 2-3 дни реших да си отрежа едно парче с кафето - сладкишът беше страхотен, стоеше като сиропиран. Същото е и с един сладкиш с какао и череши от Кулинарно - на другия ден имаше вкус на скъп шоколадов сладкиш, а е с много семпли продукти. Явно плодовите сладкиши трябва да престоят известно време, за да придобият тази влажна текстура и да се споят вкусовете и продуктите.

# 448
  • Русе
Скрит текст:

https://ipeychev9.blogspot.com/2023/01/blog-post.html

https://ipeychev9.blogspot.com/2015/05/blog-post_2.html

# 449
Благодаря на всички за отговорите Simple Smile Тук и пудингите на Йоткер ги няма, та да пробвам Simple Smile Изборът е беден, залагат си на местните продукти. Тук е Норвегия, за тези, които не разбраха. Живея в средно голям град, така че не мога да съм 100% сигурна, че в Осло и другите големи градове няма магазини, където да има повече избор, но мои познати там поне не намериха.

И да, наричам си го нишесте, защото така си го наричахме у нас, когато и майка ми правеше бисквитена торта с нишесте. С този специален пудинг, за който питам, се получи много добре, но трябваше тортата да стои в хладилника 4 часа, за да се сгъсти крема. С обикновеното нишесте на прах, което купувах в България, се сгъстяваше при стайна температура.

Марчева, благодаря за предложението за помощ езика, но мисля, че след почти 40 години тук точно това не ми е проблем Simple Smile Царевично нишесте се продава тук, пробвах, но просто не се получи вкусно по моите критерии, дори с овкусяването. Затова попитах къде в София или Пловдив мога да си взема готови пакети Simple Smile Ще проверя магазините, които сте препоръчали Simple Smile Дано намеря някъде Simple Smile

И не, на линка от немския Амазон ми изписа, че този продукт не се изпраща в посочената от мен държава.
Но ако не намеря в магазин, ще поръчам от този български сайт, докато съм в България. Дано имат бърза доставка Simple Smile

Само като идея - защо не пробваш с крем патисери щом нямаш такива нишестета? Може да го направиш една идея по-течен, за да се напоят бисквитите. Аз съм правила с бишкоти и стана много хубав десерт. Отгоре залях със сладко от вишни и се получи уникално вкусно.
Но няма да е баш нашенската бисквитена торта.

Общи условия

Активация на акаунт