За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 29 132
  • 765
  •   1
Отговори
# 525
Ами то зависи и колко ще ги печеш освен това, заради което и повдигнах въпроса дали ще са върху козунак или друго, едно е бисквитки дето се пекат накакви минутки, друго е голямо печиво дето относя доста време във фурната.
Дано се намери някой който да е ползвал точно същите, точно за същото нещо, че да ти даде точен отговор. Но не ми звучи чак толкова вероятно, поне около мен никой не ги ползва тези при печене а декорират готови неща с тях. На опаковката им пише ли нещо по въпроса?

Последна редакция: сб, 12 апр 2025, 19:29 от natka

# 526
  • София
То много неща може да се "водят" нещо си, неточности колкото желаеш. Мисля, че се изясни какво питам. Благодаря за отговорите. Ако някой е ползвал конкретно тези, които показах, ще се радвам да сподели.
Тези са от Лидл, не съм  ги ползвала , но същите ползвам, но от друга фирма, държат и не са се разливали, но може от фирма до  фирма да има голяма разлика, като качество, затова и по-горе писах, че не се разливат.
Такива поръски  купувам от сладкарските къщи, много са хубави, последните си купих от АромаХаус1 разбира се, че ценово има огромна разлика.
За да разбереш дали се разливат сложи малко  на един лист хартия за печене и ги вкарай във фурната на 180 градуса за 15 минути и ще знаеш, какво става.

# 527
  • Габрово / но е чистокръвна старозагорка/
Не ми се смейте, ама Вилемина в друга тема мимоходом спомена, че на съвременните фурни с прецизно регулиране на температурата има възможност да се пече крем карамел без водна баня на ниска температура, та да питам вие правили ли сте и какъв е резултатът?
Скрит текст:
Замислих се, че след като на индукционния плот на степени 1 и 1. вече правя някои неща директно на котлона, без водна баня, макар и по рецепта да изискват, има резон и в ползването по същия начин на ниските температури на фурната, моята започва от 30 градуса. Не съм се сещала да пробвам преди да я прочета, да ме убиете - не знам защо
.
Кубратова, аз го правя в мулти кукъра
Скрит текст:
За карамела: 5 с.л.захар и 4 с.л. вода  
Смес:  700 мл.прясно мляко, 180 гр.захар / чаша 200 мл./, 5 яйца. Скарата в МК с 1 ч.ч. вода на дъното, върху купата със сместа фолио. На ръчна настройка Pressur Keeping Setting  за 5 мин.,затворен клапан. След като свърши програмата оставям 10 мин. и после изваждам. В МВ на грил да се запече отгоре. Като изстине в хладилника. После прехвърлям в иенска тенджерка.

Пробвай и направи по тази рецепта, грешка няма
https://zi4e57.blogspot.com/search?q=%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%BC+%D … D0%B0%D1%82%D0%B0

# 528
Здравейте!

Как е  най - добре да съхраня за по - дълго време зелени салати (от тези в плик - рукола,маруля и подобни) - измити,подсушени и прибрани в плик или както са си в оригиналната опаковка?

Благодаря!

# 529
  • под тепетата
Аз ги държа в отделението за зеленчуци. Вадя, колкото ми трябва, и мия само това количество. Държа ги в затворения оригинален плик. Между другото забелязах, че като си нося мента от вилата в плик с цип ,издържа немита повече от месец! Гледам да извадя колкото се може повече въздуха.

Последна редакция: сб, 12 апр 2025, 20:51 от bilqna_69

# 530
Здравейте!

Как е  най - добре да съхраня за по - дълго време зелени салати (от тези в плик - рукола,маруля и подобни) - измити,подсушени и прибрани в плик или както са си в оригиналната опаковка?

Благодаря!
Сложи в плика при тях 1-2 листа от кухненската ролка, не е нужно чак да ги увиваш но да опира салатата повече в тях отколкото в самия плик. И това вече в чекмеджето за зеленчуци. Хартията ще обира конденза който иначе се получава по найлона и ще позволи да изтраят още някой ден.
Това помага и когато са измити и подсушени, и когато са просто прибрани както са купени.

# 531
  • у нас
Мога ли да съхранявам в хладилник сготвини!!! Миди в хладилник до утре Simple Smile

# 532
# 533
  • In transit
Мога ли да съхранявам в хладилник сготвини!!! Миди в хладилник до утре Simple Smile
Може, и сурови може в хладилника, стига да са без вода, за да останат живи.

# 534
  • София
Здравейте!

Благодаря!
Преди няколко страници точно това се коментираше, ако искаш се върни и прочети, но въпреки че ще се повторя ще напиша, че ги измивам под вода, накисвам ги  в купа с вода и оцет за 10 - 15 минути,  изплаквам, отцеждам, подсушавам, имам центрофуга за зеленчуци, или  в домакинска хартия и прибирам в найлонов пликче, като се стремя да изкарам възможно най-много от въздуха, прибирам в отделението за зеленчуци, така ще изкара около 1 седмица, напълно свежа, но най-важното е да се отстрани въздуха, защото той най-вече разваля салатите.

# 535
  • Deutschland/HE
Да, няма проблем.

# 536
  • София
Имам 2 кофички от по 400гр заквасена сметана и искам да направя десерт или основни ястие с нея ....моля за предложения

# 537
  • Варна
Станислава5642, моля те, пиши и с какви други продукти разполагаш.

# 538
Имам 2 кофички от по 400гр заквасена сметана и искам да направя десерт или основни ястие с нея ....моля за предложения
Заквасена сметана, подсладена (с пудра захар) може да се реди на слоеве в подходяща чаша: ред сметана, натрошени бисквити по избор, ред плодове (учудващо добре се комбинира грозде без семки рязано на две), пак натрошени бисквити и така. Бърз десерт, с куукис е много вкусно.

# 539
  • София
Станислава5642, моля те, пиши и с какви други продукти разполагаш.
С всички продукти ,които могат да се купят от магазина

Общи условия

Активация на акаунт