ДНЕВНИК - да отслабнем заедно - тема 118

• 51 280
  • 756
  •   1
Отговори
# 30
при мен работи да закусвам и да не вечерям

# 31
  • София
Вместо запис се включвам с вчерашното меню.

З: соленки от: 78 котидж, 53 гр. яйце, 10 гр настъргана моцарела, 35 гр. лимецово брашно, 80гр пуешка шунка и кафе със 180 мл. мляко
Скрит текст:
О:   1 варено яйце, чери домати, 150 гр пилешко филе , зелена салата и зехтин
В:  140гр. котлет, 113 гр картофки на ейрфраера
1 протеин с вода след тренировка

Тренировка: кръгова и 20 мин изкачване по пътеката

За последните 15 дни свалени около 3кг , таргета до края на месеца са още  0,500гр.

Последна редакция: пт, 21 фев 2025, 14:33 от lepi

# 32
при мен работи да закусвам и да не вечерям
Така се води по-"правилно" но май за повечето хора закуската е по-лесна за пропускане. Сутрин спестеното време е и добре дошло, залъгваш се донякъде с кафе, после зает ден и докато се завъртиш станало обед. Освен и някои като мен дето цял живот не са гладни сутрин.
А вечер хем и повечето приготвяме храна, хем има и социален аспект храненето, хем и си си вкъщи и е по-лесно да посегнеш че и хладилникът ей го къде е Grinning
Майка ми е от хората които избягват да вечерят, така се чувства по-добре. Но когато се съберем, естествено сядаме да вечеряме останалите и тя сяда за компания с нас. Почти никога не остава само с компанията, нищо че всеки път мрънка после че не трябвало да яде вечер.
Пак си е до човек, разбира се. Но по-добре фаст в какъвто интервал е удобен, отколкото никакъв.

# 33
Има много приложения за калкулиране на калории. Ако се въвежда всичко честно, се вижда положението с калориите. Аз пия две кафета с мляко,  общо около 200 гр. Калкулирам го и него. Закусвам, но рядко вечерям. Под 10000 крачки, половината от които направени последователно,  не броя за движение.  Калкулаторът ми дава 1147 калории на ден, за седмица 2 пъти съм била с по 300 отгоре, останалите съм под тези калории. Както казах,  тази седмица грам не съм свалила.  Ама това е положението,  продължавам.

# 34
Като ученика свалих 8кг само с яденв вечер,през деня само кафе с млякото Simple Smile
Сега мисля да пробвам без закуска пак на обяд по един скир( с чия и малини или чист)и вечеря лека,да видя ще има ли ефект.

# 35
Като ученика свалих 8кг само с яденв вечер,през деня само кафе с млякото Simple Smile
Сега мисля да пробвам без закуска пак на обяд по един скир( с чия и малини или чист)и вечеря лека,да видя ще има ли ефект.

"Лека" вечеря е доста разтегливо понятие и може да се окаже препъни камък, тъй като ще си гладна заради гладуването през деня. Пробвала ли си да следиш калории и грамажи на храната?

# 36

Разбира се,но при мен нищо не дава резултат,затова е много демотивиращо.
Ето вече 3 седмици,а почти никакъв резултат

Няколко човека ти написаха, че това което е правиш е нищо като движение, мляко в кафето....Посочихме ти грешките, продължаваш да си затваряш очите.
В перименопауза вече нямаме младежки метаболизъм. Свърши се.
Повече непоискани съвети няма да давам, за да не се повтарям излишно.

# 37

но в момента си 30+ години на ученичка, нали?
защо мислиш, че сега със същото ще постигнеш сходен успех?
няма, иначе нямаше да чета темата, а с 3 дни глад или седмица без вечеря щях да съм -5 кг, а с месец ограничение да съм се вталила до почти изчезване

# 38
Като ученичка, че и като студентка ядях каквото ми скимне, буквално. Изобщо не съм се съобразявала. Много често и сандвичи и то на бедни студенти сандвичите сещайте се какви са. Съвсем неизненадващо и купоните бяха много чести, от алкохол естествено също не сме се пазили. Грам излишен нямах, а талията ми беше 60 санта без да правя нещо специално по въпроса, не съм и спортувала. Че и кафето пиех с много захар.
Ама това беше ехеее... Края на миналия век Grinning После друго стана. Това е положението, ако ще и до утре да ви разправям каква съм била тогава. Още се случва чат-пат да ми налети млад мъж, но май само това е същото от тогава Joy

# 39
Съжалявам, Ягодке, но ти си караш по един и същ начин, а очакваш различен резултат. Ако няколко дни поред съвсем честно си запишеш и сметнеш абсолютно всяка хапка и глътка, ще установиш къде ти е проблема. Навремето аз направих това, и както си мислех,, че не ям много, се оказа, че храната ми е предимно въглехидратна, ако и да не е била огромна като количество, а протеина беше ню-ню. Ти също си със убеждение, че трябва да гладуваш, което не е така, просто трябва да се ядат правилните неща в определени пропорции. Също така движението ти е доста малко, за да очакваш сваляне от него. Уикенда може да наваксваш с крачки поне, ама не тип лека разходка, а по-забързано, да се вдигне малко пулса. Това мляко в кафето, ако е мляко с кафе, по няколко на ден, дори и да е без захар, като нищо може да си докараш 300-400 калории само от него. Което си е един засищаш протеинов обяд с голяма салата. Аз наистина не познавам човек, който пълнее от въздуха. Като се разчопли се оказва, че или не се храни разумно или не се движи достатъчно, или и двете.

# 40
Със Strawberry сме наборки май, затова помня. На 49г и двете сме. Аз съм набор '75, в края на годината.
Младежките години са в миналото хилядолетие.

Господи Боже, какво съм изпила днес! Scream Никога вече! И с пръчка няма да го бутна това.
Starbucks Pistachio Latte nutrition
Here’s what you’re looking at in the nutrition department when you have a grande Starbucks Pistachio Latte with 2% milk:
Calories: 320
Fat: 9 g (5 g sat fat)
Carbohydrates: 48 g
Protein: 12 g
Sugars: 45 g
Sodium: 310 mg
Fiber: 0 g
Caffeine: 150 mg
Калориите не са толкова важни, колкото 50те гр въглехидрати и захарта.
Че и малинов кроасан към него- 296kal, carbs 39.8
На това казвам сериозно изплискване на легена, и ето защо не свалям.
Тичах навън 15км, не заради изяденото, а защото си тичам, не съм тичала от 2 седмици. Разболях се, после температурите паднаха и се разхождах, но не става така.

Обяд 3 бъркани яйца и 50gr ориз.
Довечера ще видя.
Дотук 23 158 крачки. Преди тичането имах малко над 4 000.
Със сигурност днес ще чукна 30 000. Уикенда също.

Последна редакция: пт, 21 фев 2025, 15:35 от Dez

# 41

но в момента си 30+ години на ученичка, нали?
защо мислиш, че сега със същото ще постигнеш сходен успех?
няма, иначе нямаше да чета темата, а с 3 дни глад или седмица без вечеря щях да съм -5 кг, а с месец ограничение да съм се вталила до почти изчезване
Именно,но не става
Цял живот съм внимавала какво ям
Ето днес до сега нищо само кафе и вода,но забелязвам когато не ям по цял ден започва да ме боли много главата:(,едно време не ме болеше
Довечера една салата мисля и една купичка супа спанак

# 42
Аз мисля, че освен всичко гореказано, самите тренировки/движения трябва да се правят бързо и с максимален размах.
Защото ето - хората си правят диетите, правят си крачки, повторения и т.н. но всичко се извършва ужасно бавно, флегматично и с минимум разтягане, така да се каже колкото може повече икономично.
И аз както бях доста нервак във движения, тренировки и работа, сега се заразих от такива в обкръжението ми, и килограмите  ( то всъщност по добре в грамове да се мери ), спадат нищожно.
Просто друго ниво на метаболизъм, и не мога да се измъкна от бавните около мене. А пък и в работата да разтегнем изпълнението, че да мине повече време, и така.

# 43
Не съм писала скоро, но ви чета.
Бях извън строя от бъбреците две седмици и от лежане в главата ми се замотаха едни такива мисли, почти филосовски. Първо, няма да го захаросвам, имах моменти на съмнение - заслужава ли си всичко, защо все съм две напред една назад... После, за това как човек първо трябва да е честен към себе си - какво иска, колко силно го иска и готов ли е наистина да се лиши от нещо, за да го постигне.
Не съм тренирала, първо от болка, после от страх, но поне килограмите ги задържах.
Миналия уикенд имах и гости, получих комплименти - добре ми се отрази на морала, както се казва.
От понеделник съм отново на пътеката, бавно и славно, само ходене. Храненето - типичното вече за мен - скир, яйца, пиле.  Днес се мерих, около килограм съм надолу - 87. Дори и да е само вода, хубаво е Simple Smile)
Продължаваме напред, предполагам.

# 44
Гледах днес предаването Живот на кантар и за себе си знам, че всяко усилие си заслужава,  защото от един момент нататък връщането е по-трудно.
И ми направи впечатление една дама, която беше сигурна, че нейният организъм не работи и няма да е свалила много,  а се оказа,  че е свалила 6.80. Та явно, когато нещата се правят по правилния начин,  те се случват, дори и бавно.

Последна редакция: сб, 22 фев 2025, 07:08 от Sunny29

Общи условия

Активация на акаунт