Кредитна карта, въпроси и отговори

• 4 881
  • 131
  •   1
Отговори
# 120
  • Sofia
Ползвам кредитна карта от 10+ години. Никога не съм плащала лихви за този период. Всички задължения се покриват автоматично на определена от мен дата. Не се налага да местя пари ръчно. Последните няколко години кешбекът ни е 2000 лв на година, нямаме годишна такса.

Само от една кредитна карта ли е натрупан този cashback? Можеш ли да споделиш към коя банка си, ако става въпрос за България? Simple Smile

# 121
Включи в този списък и хора които просто не харчат такива суми че кешбекът да е съществен, за съжаление хич не са малка група.

natka, а 200 лв кешбек за тебе съществен ли е?
С КК плащам всички режийни и плащам  всичко, необходимо за семейството - храна, лекарства, дрехи и обувки, части за ремонт на кола, пътуване в чужбина и др. Изобщо това, което и без карта ще купя, трябва ми. Глезотии много рядко си позволяваме, не обичаме.
Годишно ми връщат около 200 лв кешбек, след като са си удържали годишната такса.
Защо да ги губя като разнасям портмонета с банкноти и монети?
Всеки си преценява кое за него е съществено, че да си струва, съвсем умишлено не написах сума защото всеки си решава. У нас все още има места където картата не върши работа за абсолютно всичко, така че всеки си преценява от това и от другите предимства които изброиха кои имат смисъл за него. Няма нужда сега да се втурнат 5 човека да ми обяснят как те винаги всичко плащат с картата и значи и другите могат така, това просто не работи за всеки у нас, поне на този етап.
Аз не го изтъкнах това за кешбека като единствен фактор, а като още един към този списък който беше над моя пост.

# 122
Ползвам кредитна карта от 10+ години. Никога не съм плащала лихви за този период. Всички задължения се покриват автоматично на определена от мен дата. Не се налага да местя пари ръчно. Последните няколко години кешбекът ни е 2000 лв на година, нямаме годишна такса.

Само от една кредитна карта ли е натрупан този cashback? Можеш ли да споделиш към коя банка си, ако става въпрос за България? Simple Smile
С две карти сме, висок клас мастер кард на пощенска.

# 123

Теоретично е възможен 2000 лв (1000 евро) на година кешбек, но тъй като повечето банки дават 0,5, макс 1,0% кешбек, значи трябва да са превъртени 200 000 лв за годината през тази карта. Дори и така да е, пак повечето банки имат горен лимит на кешбек, който поне по общи условия е до около 500 лв/година. Но описаното е само по обичайните стандартни условия. Напълно е възможно за по-премиум потебители да има специални условия, които да нямат лимит на кешбек и/или той да е по-висок; възможно е да се начисляват и различни % при различни търговци, при някои може и да е 2-3-5%, така че остава да си пожелаем и ние да имаме КК като Satine Simple Smile

# 124
  • Sofia
Да, аз точно заради лимита питам. Simple Smile Иначе, и през моята дебитна карта минават сериозни суми годишно, тъй като всички големи семейни разходи се правят единствено през нея.

Така и не разбрах, обаче, коя е банката, предлагаща най-голям кешбек за обикновена КК.
"ПИБ" беше спомената по-назад.

# 125
На ПИБ зависи от типа карта. За стандартна е 0,5%, за златна - 0,75%, а за премиум - 1%, но само ако направиш определен оборот за шестмесечието. Периодично вдигат праговете, като последното увеличение беше преди 2-3 месеца.
Максимумът май беше 500 лв на година.

# 126
Здравейте, на коя банка ще ми препоръчате кредитна карта за пазаруване от чужд онлайн магазин?
Имам Уиз Дск, но еврото го смята по неприятен курс, а на ЦКБ дебитната го смята на 1.96, но с нея нямам оп ия да платя.
Бързо ли се издават тези карти и захранването им възможно ли е с паричен превод от мобилното банкиране?
Благодаря предварително.

# 127
Имам КК от около 10 години.
Нямам никакви забележки.
Ползвам си я редовно и всекидневно.
Редовно и дори предсрочно си възнатовявам баланса.
От време навреме ми начисляват кешбек))).

# 128
Щеше да е полезно да споделите и банката.

# 129
Много рядко текущите условия по кк съвпадат с тези, цитирани от потребителите в темата.

Проверете в 4-5 различни банки и изберете това, което най-много ще пасне вас. Универсален отговор няма Simple Smile

# 130
Преди повече от 10 години си я изкарах заради букване на хотели в чужбина и грам не съжалявам. Моята беше на Райфайзен, сега ОББ и за щастие не ми променят условията за кешбек, а те са 1% от похарчената сума, няма прагове, няма условности. Понеже само с КК пазарувам (само битовите сметки не плащам чрез нея, там пак чрез банката, но от разплащателната, че ми е без такси), та едно 2000 лв. на месец се въртят, при това, когато няма едри покупки - техника и т. н., пътувания и подобно. Ми това са си 20 лв. / месечно, понякога и повече. На година, около 200-300-400 лв. Не е кой знае какво, но покрива таксата за самата КК и остава. Досега лихва не съм плащала, в първия ден на падежа, си прехвърлям похарченото през мобилното приложение в телефона от едната сметка в другата - без такса! защото са в една банка и е онлайн банкиране, за една минута. А ми дава и известна сигурност. За удобство да не говорим.

Edit: мисля, че при новоиздадена КК от ОББ, %-тът кешбек е по-малък, 0.5%, не съм сигурна. Нещо подобно ми спомена колежка. Но засега аз съм в заварено положение и съм си на 1%.

Последна редакция: пт, 03 окт 2025, 09:14 от NellyN

# 131
Аз със с ката от ПИБ

Общи условия

Активация на акаунт