Живот на кантар - тема 2

• 36 530
  • 728
  •   1
Отговори
# 150
Както са установили вече някои от вас, има едно нещо което работи добре за отслабване и се нарича въглехидратна ротация, редуват се дни с високи въглехидрати с дни без въглехидрати.
Но в крайна сметка за да отслабва човек трябва да е на продължителен калориен дефицит, не си ли в енергиен дефицит няма да отслабнеш каквото и да ядеш

# 151
  • Благоевград
Аз първо бях на кето, което ми се отрази зле, но отслабнах за 2 месеца по 4 см от талията и ханша и свалих инсулина от 28 на 10 на гладно. Обачее започна зверски косопад и ми отне доста време да разбера от какво. Минах на НВ ВМХ, чувствах се чудесно. Никога не съм яла 3 яйца със сланина за закуска. Имам проблеми с яйца и млечни и внимавам. Но да речем съм хапвала няколко слайсчета бекон с краставичка и 1 оризовка, ми чудесна закуска. Това е начин на хранене, да знаеш кое с кое и по колко. Не се филмирам от един картоф и 2 лъжици ориз. При мен се оказа, че най-голям проблем правят плодовете. Откакто не ям всеки ден, а да речем 1-2 пъти седмично и то по една хапка, ами нещата се раздвижиха. Без да меря калории, без да спортувам активно, от септември до сега съм свалила 4 кг и вече съм почти в нормата. От есента на 2021 бях с наднормено тегло заради тежък ковид. Влязох в болницата 68, излязох 60, като ме изписаха за месец и нещо качих до 75. Така до 2023 г. Лятото започнах да движа. Няма да забравя първата сериозна обиколка на квартала. Живеем малко нагоре и има един булевард, който трябва да се изкачи. Почивах 6 пъти. Сега го минавам за 15 минути с токчета. Тогава започнах и режим, който ми направи Станимир. Ядях по 5 пъти на ден, много ми беше вкусно. Режимът беше 8 седмици и за това време въпреки прием на хормонални таблетки, свалих 6 см от талията и 4 от ханша. Държах ги 1 година. На режимът беше изготвен спрямо моите нужди, моите заболявания и предпочитани храни. Имах и тренировки, които бяха леки, съобразени с дисковата ми херния. Този човек свърши чудесна работа. В момента се налага да почивам за известно време, без много движение, без спорт, само 10-15 минутки леки и кратки разходки. Внимавам с храната. Днес се мерих - 66 кг. Целта е 62-63. Висока съм 1.65.

Не знам дали режимите на участниците са съобразени с техните нужди, но май не. Всички закусиха яйца със зеленчук и филия пълнозърнест хляб. Май само за един чух, че има индивидуален режим, но не съм сигурна. Онзи ден като им се караше диетоложката, всички имаха междинка филия със сладко. Еми аз съм с ИР, филия със сладко ще ми вдигне показателите до небето. Не вярвам нито един от участниците да не е развил метаболитен синдром или ИР.

# 152
На моята работа имаше някои рокади и от януари си смених позицията. По крачките измерени от телефона, на ден изминавам по 5-6-7, и до 10 км на ден съм стигала. Чувствам се прекрасно, не само физически, но и психически. Преди това цял ден седях пред бюро на компютър и бях вечно изморена.
Ще погледна тази Зона, мм има нужда да свали килограми и е с висока кръвна захар.

# 153
На мен ми стана интересно при участниците с доста килограми как не усещат, че са свалили? Никой не предполагаше колко кг е надолу. Не се ли усеща при високо тегло?

# 154
  • Наблизо
Не особено.Когато имаш 30-40-50 кг за сваляне,за да е видимо ,ти трябват поне 10 надолу.Не е като слабите,при които и два кг си личат.

# 155
Не дали е видимо, а като усещане имах предвид. На високи килограми не се ли чувстваш по-свежо, по-приятно като паднат над 5кг за седмица?

# 156
  • София
Да изям три яйца и наденичка на гладен стомах, със сигурност ще повърна! Показаното примерно хранене е от онази според мен супер нездравословна диета с много мазнини и ниски въглехидрати. Тази диета трябва да се прилага за кратко време, преди да е увредила тялото. На една колежка свекърва й си докара левкемия с тази диета. Тя не е за всеки и не е панацея за затлъстяването.
Аз не закусвам, сега огладнях и изядох половин портокал, две парчета манго и супена лъжица сурови тиквени семки. След около един час ще обядвам. Да ям мазни храни на гладно ми се отразява ужасно зле и само мисълта за това ме отвращава.
Наистина всеки трябва да гледа тялото си и да не прави неща, които не му харесват. Защото и това не е полезно, вътрешно да се противиш на храната.
Показаното хранене не е някаква диета. Комбинирах случайни храни, стремейки се да не надхвърлям 2000кк. Целта ми беше да опровергая твърдението, че 2000кк са ужасно малко храна. Не са. Всеки може да ги запълни с каквото му е вкусно, като мисля, че е излишно да се уточнява, че е добре да се избягва пържено, твърде много сладко, газирани, алкохол и тн. Но ето, че дори с бекон и картофена салата пак може да се хапне, без да се превишават калориите.

# 157
На мен ми стана интересно при участниците с доста килограми как не усещат, че са свалили? Никой не предполагаше колко кг е надолу. Не се ли усеща при високо тегло?

Стани 120-130 и ще разбереш.
Как да го обясня. Както каза брат ми  като свалих първите си пет кг - все едно на танк да му падне регистрационния номер.
Получи един зад врата за тия думи.
Сега и 2 кг много ми личат.
Да ти дам 30 кг в едната ръка, 30 в другата. Да намаля после с по 2-3 кила и ще кажеш има ли разлика.
Stuck Out Tongue Winking Eye

Иначе  имах уош ефект два пъти. Първия път беше 8 кг за 24 часа.
Втория беше много по-слаб.

На първия ме гледаха всички все едно съм паднала от Луната.

# 158
  • Наблизо
Елора,какво е това уош ефект?

Медика,Елор а много добре го е обяснила.По същата причина и не виждаш веднага,че си качил.Където са 20,там и 25..когато говорим за наднормено тегло.
Аз пък винаги съм се чудела на това “ един килограм да кача и веднага почва да ми режи и да ми личи”,но съм висока,с едри кости и явно никога достатъчно слаба,че да го усещам.

# 159
Бях го дала и обяснила назад в предишната тема

Ето линк
https://fitbg.net/blog/fat-loss/whoosh-efekt

# 160
+1 и от мен за зоната,от година и половина съм в нея,няма друго хранене за мен вече,това е начин на живот.
Скрит текст:
Започнах я заради тежест в корема,умора,недоспиване,тя се оказа точното хранене за мен.На ден ям макс 1300 калории,нито глад усещам,нито тежест,умора.Имам дни с недоспиване покрай боледуванията на децата,тогава и до 1500 стигам,тренирам и два три пъти седмично по час в домашни условия.Не съм се теглила от няколко месеца,и със сантиметъра спрях,но както каза Леона пълна съм с енергия 🤗.
Според мен освен ръста,трябваше да обяват и някакви стартови сантиметри на мерките,видимо са отслабнали всички,Славчо направо сияе.

# 161
Елора,какво е това уош ефект?

Медика,Елор а много добре го е обяснила.По същата причина и не виждаш веднага,че си качил.Където са 20,там и 25..когато говорим за наднормено тегло.
Аз пък винаги съм се чудела на това “ един килограм да кача и веднага почва да ми режи и да ми личи”,но съм висока,с едри кости и явно никога достатъчно слаба,че да го усещам.

Точно, комбинацията дебел и висок (както е и при мен) е причина +/-  5-10 кг почти да не личат. Някой в предишната тема беше коментирал как тези хора не са били усетили, че са надебелели и не са се взели в ръце от по-рано. Ами от личен опит - аз като кача/сваля 10 кг нося един и същ размер дънки (е да, дънките за дебели хора винаги са с % еластичност и съответно при пране може леко да се разширяват или свиват по тялото). Но е много гадно това, защото докато се усетиш, че пак си се изтървал, кг за сваляне са се повишили с двуцифрено число (а аз като съм била в емоционална дупка, буквално по половин година не съм се качвала на кантара).

Цитат
Всъщност, вероятно при подбора да е имало такъв въпрос, може момичето, което е кандидатствало и пише тук да сподели, ще е интересно.

Не, нямаше въпроси в анкетата за подбор за хранителните предпочитания, освен за храните с които най-често злоупотребяваме, може би от този въпрос им е направила впечатление жената, която изяждала по 20 кг шоколад на седмица, повечето дебели хора хапват и сладко, но аз примерно точно сладко не обичам, нито пък газирани напитки, всичките ми излишни калории са от тестени неща. И на кето режими не вирея, защото без въглехидрати ставам мрачна, злобна и заядлива, а пък овесените ядки ми понасят чудесно, заместват ми хляба и при калориен дефицит си отслабвам с тях. Обаче ако ми назначат режим с филия със сладко и аз да съм на мястото на участниците, няма да я изям - първо, никога не съм можела да изяждам филия хляб - или 3-4 или 0, то 1 само ще ми отвори апетита. И второ, такова сладко ще ям само ако са ме държали на глад поне 2 дни и няма никаква друга храна. Та да, кофти е че не се съобразяват с предпочитанията на участниците и чак им се карат като пропуснат нещо. Макар че имам предположения, че в тия бая дебели листовки, които им раздадоха, има алтернативи за хранене, просто в хижата им доставят едни и същи хранителни продукти за по-лесно.

# 162
Гласувах за Вили от Плевен, Анна и Рая, но симпатизирам на всички и им желая успех и промяна, която да задържат.
Е, "леля" Марче ме издразни доста и симпатиите ми отидоха при синия отбор. Но, знам ли, защото е ТВ формат, очаквам развитие при нея, въпреки, че от първи биг брадър не съм гледала такива.
Сега чакам с нетърпение и на първи кантар се вълнувах и разчувствах, все едно аз съм на кантара.
Надявах се да няма отпаднал след отказа на Антонио, но те ще отпадат седмица след седмица. Уви метаболизъм мъж-жена и жена под 40г и над 40г е различен. Тези кг сега са изхвърлена вода и токсини.
Коментирате 2000 ккал, а аз чух участниците да коментират 1300-1400.

# 163
  • Наблизо
Мартин е на 2000ккал,жените са на около 1400-1500.Не е хич честно,но мъжете изгарят много повече калории и могат да си позволят повече..

# 164
  • Някъде там
Деян е бил гост в "Тази събота" :
https://www.btv.bg/shows/jivot-na-kantar/video/nov-i-zdravoslove … ejan-rashkov.html
Не съм го гледала още, но после ще го пусна да видя дали ще е сред борещите се за наградата.

Общи условия

Активация на акаунт